Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mobilne hišice – kuhanje?

Mobilne hišice – kuhanje?

Še eno vprašanje v zvezi z Gardo – pri opisu mobilnih hišic vidim, da je neka čajna kuhinja not, kuhalnik za čaj in kavo ter hladilnik. Ali morda kdo ve, je kakšen štedilnik, kakšna posoda, pribor ipd., se da kaj skuhat ali moramo vse s sabo prinest, če hočemo tam kuhat?

Še enkrat hvala 🙂

V vseh mobilnih hiškah imaš enako opremo kot v apartmajih. Če hočeš imeti VSE, pač prinesi s sabo, za prvo silo pa je povsod poskrbljeno. Kuhinja ni nič čajna, ampak je prava. Z vsem, kar sodi zraven.

Italijani imajo ponavadi štedilnike na plin, skoraj brez izjeme. Sicer pa je najbolje postaviti vprašanje po mailu oziroma po telefonu za konkretni kamp.

Kot rečeno odvisno od kampa. Mi smo imeli za prvo silo vse notri. Mogoče sem pogrešala kakšno posodo za kuhanje več (2 večji, 2 manjši). Pa še to, če je zunaj vroče, se hišica kljub klimi, ko kuhaš, precej segreje.

Ja madona – pa kaj ste obsedene z kuhinjo. Pa kaj bi kuhale? Makarone?

Đizus. V deželi pašte nimate par evrov za 4 krožnike pašte z paradižnikom.

Ja, se zgodi, da se je včasih potrebno odločiti: bomo ostali doma, ker za počitnice s hranjenjem zunaj nimamo, ali vseeno gremo, pa bomo večinoma sami kuhali….
Ni nujno, da si ravno obseden s kuhanjem.
Đizus, da nekateri ne dojamejo, da je vreči vrečko makaronov v krop, zliti gor omako in ob večerji spiti kozarec vina iz trgovine ali sok iz litrskega tetrapaka še vedno bistveno ceneje, kot iti nekam ven na 4 krožnike pašte S paradižnikom in pijačo, ki paše zraven. In ko to razliko množiš s številom dni, ko si na dopust …

Z polno ritjo je lahko biti neskončno pameten.Mater, me razjezijo take pokroviteljske pripombe.

Sicer pa – ko smo bili mi v mobilnih hišicah na Gardi, je bil v njej normalen plinski štedilnik, pa dovolj posode, da smo lahko na brzino karkoli skuhali (celo makarone 😉

Sanjaj o 4 evrih. Toliko je flaška piva, pa ne porcija hrane.

ja brihtn je tale s polno ritjo……
Za makarone bom menda plačeval u restavraciji ??? haloooo to pa že lahk sam skuhaš.
Če greš ven jest bom menda kej bolj specialnega jedu

Ne vem kakšne so vaše zahteve in kriteriji ampak verjemite mi, da so kuhinje v Italiji v vseh kamp hiškah vsaj takšne, če ne boljše kot tiste v hrvaških apartmajih srednjega razreda. Trgovine in restavracije v kampih so v glavnem tudi cenejše kot tiste v večjih Hrvaških kampih. Cene v zabaviščih pa res ne morete primerjati z običajnimi. Tam je pivo res 4€. Ampak roko na srce, ne mi ne Hrvaška nikoli ne bomo imeli turizma kot Italiani. Preživite dan v Portoroškem lunaparku in kmalu vam bo jasno, da vam tudi gajba pira po 4€ ne bo pomagala, da boste zapravili toliko kot na naši obali.
Skratka mi nismo nikoli pogrešali česarkoli, najpogosteje pa smo bili v kampu Lido. (cca. 3km od Gardalanda). Tam je leta 2009 stala pizza margerita (povprečne velikosti), 3,90 €, kar je pri nas že nekaj nemogočega. Sicer pa se v Italiji najde hrana za vse žepe in vse okuse. Je pa res, da se meni osebno ne ljubi tekat po restavracijah, veliko raje kaj pojem pred ”domačo” hiško.

Ja, se zgodi, da se je včasih potrebno odločiti: bomo ostali doma, ker za počitnice s hranjenjem zunaj nimamo, ali vseeno gremo, pa bomo večinoma sami kuhali….
Ni nujno, da si ravno obseden s kuhanjem.
Đizus, da nekateri ne dojamejo, da je vreči vrečko makaronov v krop, zliti gor omako in ob večerji spiti kozarec vina iz trgovine ali sok iz litrskega tetrapaka še vedno bistveno ceneje, kot iti nekam ven na 4 krožnike pašte S paradižnikom in pijačo, ki paše zraven. In ko to razliko množiš s številom dni, ko si na dopust …

Z polno ritjo je lahko biti neskončno pameten.Mater, me razjezijo take pokroviteljske pripombe.

Sicer pa – ko smo bili mi v mobilnih hišicah na Gardi, je bil v njej normalen plinski štedilnik, pa dovolj posode, da smo lahko na brzino karkoli skuhali (celo makarone ;)[/quote]

Prosim – vidiš mene pa razjeti dejstvo da cel dan lahko preživite v Gardalandu, Zoo safariju ali ob jezeru na kopanju ob sendvičih (kupljenih na licu mesta) in sladoledih, kupovanjem grooozljivo dragih fotografij vaših otrok.

Ni vam žal zapraviti 10 e za kakšno plastično traparijo na tako opevanih “štantih”.

Če bi opoldan šli na pico in zvečer v hiškah pojedli nekaj na suho prinešeno od doma, bi odpadel ves cirkus z kuhanjem, pomivanjem in ustvarjanjem neznosne vročine v prostoru.

In računica se izide bistveno bolje kot pa cel dan trolaš in pajcaš doma narejene sendviče, ki so po 12 uri praktično neužitni. In ne mi zdaj o hladilnih torbah, ker na izlet, dopust grem uživat in nisem nosač hrane.

Se popolnoma strinjam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close