Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija mobilna številka-ni podatkov o naročniku

mobilna številka-ni podatkov o naročniku

nekaj me zanima…..če želim imeti številko skrito…se pravi, če želi nekdo na informacijah preveriti naročnika…..ali imam lahko kljub temu, da imam naročniško razmerje , te podatke skrite. Se pravi, če bi nekdo želel preveriti, kdo ga je klical, da ne bi na informacijah povedali mojih podatkov. Ali je to možno samo pri mobi paketu na kartico?

Ne bodo te razkrili, te tudi ne
smejo.

Nikoli nisem marala ljudi, ki skrivajo svojo številko. Kdor nima slabih namenov, mu tega ni treba.
Če pa misliš koga zafrkavati, se norčevati iz njega ipd., pa verjemi, da te bodo razkrili. Tudi, če boš imela skrito številko, bodo pri mobitelu vedeli kdo si in sledile bodo sankcije.

Nikoli nisem marala ljudi, ki skrivajo svojo številko. Kdor nima slabih namenov, mu tega ni treba.
Če pa misliš koga zafrkavati, se norčevati iz njega ipd., pa verjemi, da te bodo razkrili. Tudi, če boš imela skrito številko, bodo pri mobitelu vedeli kdo si in sledile bodo sankcije.[/quote]

Ti kar sanjaj. Pred leti me je en kreten nadlegoval po mobitelu, tudi sredi noči je klical, na mobitelu niso imeli podatkov o naročniku in so mi rekli, naj se obrnem na policijo.

Če pa misliš koga zafrkavati, se norčevati iz njega ipd., pa verjemi, da te bodo razkrili. Tudi, če boš imela skrito številko, bodo pri mobitelu vedeli kdo si in sledile bodo sankcije.[/quote]

Ti kar sanjaj. Pred leti me je en kreten nadlegoval po mobitelu, tudi sredi noči je klical, na mobitelu niso imeli podatkov o naročniku in so mi rekli, naj se obrnem na policijo.[/quote]

Glej,meni je vseeno kaj bo delala, saj je to čisto njena stvar. Povedala sem svoje izkušnje. TUdi mene je nekdo klical sredi noči, sem prijavila na simobil, oni so kljub skriti številki ugotovili za koga gre, ker je bil uporabnik mobitela, so zadevo posredovali njim, oni so ga poklicali in opozorili, da naj preneha, sicer mu bodo izklopili telefon. O tem se obvestili tudi mene in želeli, da jim sporočim, če ne bo prenehal. No, je bil dovolj pameten, da je nehal. In ne, niso bile sanje. Avtorica naj pa poskusi, njena stvar.
Sicer pa, tudi prijava na policijo pomaga. Sem naredila tudi to.

Takole gre: če ne želiš biti objavljena v imeniku potemn ne smejo posredovati tvoje številke nikomur! Razen po posredovanju policije in sodnem nalogu. Torej: če bi ti nekoga non stop klicala in bi tisti nekdo dal prijavo na policijo oni bi lahko potem pridobili tvojo številko. Pa še to ne vem, ali jo potem posredujejo njemu, ki te je prijavil.

Druga stvar je, da lahko na podlagi njegove prijave operaterju, če le ta ugotovi iz klicev, da ga res non stop klicariš in ob nemogočih urah, operater tebe pokliče in te opozori, da s tem prenehaš. Tvoje številke pa v tem primeru še vedno ne smejo dati nikomur. Lahko te le opozorijo, pa še to je odvisno od operaterja.

Operater lahko pošlje samo opozorilo in te izklopi. Za razkritje identitete pa je potreben sodni nalog – se pravi, prijava na policijo, steče postopek in potem sodišče odloči, ali je treba človeka kaznovat ali ne.
Če si ob sklenitvi pogodbe označila, da ne želiš številke v imeniku, potem je ni v imeniku. Sicer pa to lahko preveriš v imeniku svojega operaterja.

Ni treba nonstop, dovolj je 5 (pet) klicev ali sms-ov. In ni treba, da je ura nemogoča, to ne igra nobene vloge. Imeti moraš samo točen seznam klicev ali sms-ov, torej datum in uro, da lahko preverijo. Če gre za klice, moraš vsakokrat zvezo vzpostaviti, drugače klica ne zaznajo.
Če gre za sms-e, nanje ne smeš odgovarjati. To je vse. Kdor ne verjame, naj poskusi.
Dvomim, da se vam splača!
Moje mnenje pa je, da je tisti, ki na ta način po telefonu sprošča svoje bolne frustracije, vsekakor umsko prizadet!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close