Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mobile Homes Polidor Bijela Uvala

Mobile Homes Polidor Bijela Uvala

A lahko poveš, o kakšni sproščenosti ti to?

Jaz sem v tistih vilah videla predvsem (tuje) družine z otroci, tudi z dojenčki in majhnimi otroci.

Če šteješ pod “sproščenost” skakanje v sandalih po oblazinjeni sedežni, čečkanje po stenah, rezanje zaves, razbijanje kozarcev in krožnikov…. boš kratko potegnil tudi v najbolj zanikrnih mobilnih hiškah.

Sicer si pa že odločen, zato iščeš “napake”, namesto “prednosti”. Jaz sem ti pač predlagala ta resort, za katerega vem, da smo se imeli tam res super, sploh v primerjavi z raznoraznimi mobilnimi hiškami (ki sem jih dala že veliko skozi). Ti pa kakor želiš.

Ne ne, saj ni nic narobe, da ne bo nesporazuma. Slo je – kot pravis med vrsticami – za povsem neracionalno (intuitivno) odlocitev. V bistvu sem rezervacijo izvedel kako uro za tem, ko sem zadevo “videl” (kar sem potem tudi zapisal). :-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Kaj pa tvoji otroci počnejo na dopustu? Jim dovoliš uničevati stvari, ki niso vaše?
Da se zgodi? Jah, pa se ne bi smelo. Če pa se, pa poravnaš škodo, a ni to normalno?

Glej… verjamem, da si je tezko predstavljati (in morda celo se tezje razumeti): mi (domnevam, da midva oba) smo odrascali v nekem kolikor toliko sproscenem in razposajenem otrostvu. Moji otroci pa zivijo v velemestu. Vajeni vsega udobja in vseh regularij, ki krojijo zivljenje v velemestu. Vedo, da se je treba na tekocih stopnicah postaviti tako, da je dovolj prostora, da lahko hodeci “prehitijo”… Poznajo pravila na U-Bahnu, S-Bahnu,… Potujejo v 1. razredu, da imamo dovolj prostora v (lastnem) oddelku, ko gremo z ICE-jem k babici… jaz pa si zelim, da dozivijo vsaj za en teden ali dva tisto sproscenost, razposajenost… Ne peticne destinacije (kot take) ampak destinacijo, kjer ni motece, ce so bolj glasne… kjer se ni treba VES CAS DRZATI STROGO DOLOCENIH FORMALNIH NORM. In zato je kamp srednjega razreda kot nalasc. Da tudi meni ni treba ves cas nadzorovati, ali je vsak njihov gib v skladu z zapovedanimi pravili vedenja in jih popravljati. Da smo zgolj pristna druzina na dopustu. Tezko je obcute na hitro racionalno spraviti v nekaj besed… 😉

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Vse v redu in prav, ampak potem si nabavite svoj šotor, svojo opremo…In ne misliti, da v mobilnih hiškah lahko počneš kar ti paše. Nekako se pričakuje, da bodo tudi tvoji otroci s tujo lastnino ravnali spoštljivo (menda si jih tega naučil?), pa čeprav bodo na počitnicah…In tudi v kampu veljajo določena pravila. Ljudje hodijo na dopust odpočiti si, ne pa poslušati tvojih glasnih otrok.
No, upam da ne boste moji sosedi.

Jaz tudi. 😉

Glej… verjamem, da si je tezko predstavljati (in morda celo se tezje razumeti): mi (domnevam, da midva oba) smo odrascali v nekem kolikor toliko sproscenem in razposajenem otrostvu. Moji otroci pa zivijo v velemestu. Vajeni vsega udobja in vseh regularij, ki krojijo zivljenje v velemestu. Vedo, da se je treba na tekocih stopnicah postaviti tako, da je dovolj prostora, da lahko hodeci “prehitijo”… Poznajo pravila na U-Bahnu, S-Bahnu,… Potujejo v 1. razredu, da imamo dovolj prostora v (lastnem) oddelku, ko gremo z ICE-jem k babici… jaz pa si zelim, da dozivijo vsaj za en teden ali dva tisto sproscenost, razposajenost… Ne peticne destinacije (kot take) ampak destinacijo, kjer ni motece, ce so bolj glasne… kjer se ni treba VES CAS DRZATI STROGO DOLOCENIH FORMALNIH NORM. In zato je kamp srednjega razreda kot nalasc. Da tudi meni ni treba ves cas nadzorovati, ali je vsak njihov gib v skladu z zapovedanimi pravili vedenja in jih popravljati. Da smo zgolj pristna druzina na dopustu. Tezko je obcute na hitro racionalno spraviti v nekaj besed… ;-)[/quote]

Desiderius, si bil v zadnjem času na dopustu v kakem kampu? To o čemer pišeš namreč v nek urejen kamp ne sodi. Nihče ne želi poslušati vreščečih otrok in otrok, ki jih starši nimajo pod kontrolo. Hitro si boš nakopal slabo voljo in jezo bližnjih sosedov, kar ti zna pokvariti dopust. Tudi prijazni receptor te zna kaj hitro opozoriti na pravila kampa.
Mislim da v tvojem primeru mobilne hiške niso najboljša izbira. V kampih so hiške ponavadi druga poleg druge in okoli je kaj malo manevrskega prostora za igro otrok. Verjetno razumes, da nikomur ne paše, če se tuj otrok podi mimo njegove mize med kosilom ali mimo lezalnika v času sieste.

Kaj jaz prav razumem, da tu gor nekdo jasno in glasno pove, da bodo njegova sončeca na dopustu svobodno in brez nadzora lahko uničevala kar ni njihovo? In se ne ozirala na tuje ljudi? Svašta, kaj človek vse tu lahko prebere.
Ni čudno, da potem v hiškah/apartmajih najdeš polomljene postelje, pomanjkljivo posodo, pokvarjen TV, polomljene ležalnike, zamaščen kavč…

Ha ha ha ha… O jebelacesta. A vi ste v svoji mladosti razposajeno unicevali vse, kar vam je prislo pod roke, ali kaj? Aj-aj-aj… Cesa vsega clovek ne prebere tu. Ja, kaj naj vam recem. Upam, da so vasi otroci kaj bolje vzgojeni, kot ste bili vi v njihovih letih. :-)))

Zdaj pa eno resno vprasanje: a mislite, da ce smo uspeli prebiti cas v tem hotelu:

https://www.youtube.com/watch?v=dMY4UOWfpxg

otroci so dovolj vzgojeni, da se bodo znali obnasati v kampu s stirimi zvezdicami na hrvaski obali? Ker glede na vase odgovore, postajam ze resno zaskrbljen.

:-)))

A zdaj ste se pa spravili na Desija 😛

Jaz sem tista, ki sem predlagala te app oz. vile v Stella Marisu in res je, da me je zmotilo to, da je napisal, da so mobilne hiške bolj prikladne za majhne otroke.
Sama sem namreč v teh vilah videla večinoma družine…. z otroci, tudi majhnimi, in reči moram, da je tam še kako živahno – od večernega čofotanja v jakuzijih, do petja in vreščanja čez dan. Kot povsod, kjer so majhni otroci. Nemcem, Nizozemcem, ki imajo nekaj jurjev plače, tak najem ne predstavlja nekega orto stroška, poleg tega pa je super, ker raznih slovenceljskih pijanskih združb tam iz tega razloga ni.
Razlika je v tem, da imajo pač starši malo več free spacea, da niso te hiške velike samo 3×2,5 m, da so lepo opremljene, da je plaža blizu, da imajo pač tudi starši nekaj od vsega skupaj.

Dejansko ne gre za to, da bi morali biti otroci v teh hiškah zvezani in da bi jih človek moral imeti na kratko. Razlika je samo v tem, da pač za ceno najema dobiš svoj prostor, česar v nekem kampu pač ne dobiš.
Desi ima itak same punčke, te pa so še najmanjši problem glede obnašanja….

Glej… verjamem, da si je tezko predstavljati (in morda celo se tezje razumeti): mi (domnevam, da midva oba) smo odrascali v nekem kolikor toliko sproscenem in razposajenem otrostvu. Moji otroci pa zivijo v velemestu. Vajeni vsega udobja in vseh regularij, ki krojijo zivljenje v velemestu. Vedo, da se je treba na tekocih stopnicah postaviti tako, da je dovolj prostora, da lahko hodeci “prehitijo”… Poznajo pravila na U-Bahnu, S-Bahnu,… Potujejo v 1. razredu, da imamo dovolj prostora v (lastnem) oddelku, ko gremo z ICE-jem k babici… jaz pa si zelim, da dozivijo vsaj za en teden ali dva tisto sproscenost, razposajenost… Ne peticne destinacije (kot take) ampak destinacijo, kjer ni motece, ce so bolj glasne… kjer se ni treba VES CAS DRZATI STROGO DOLOCENIH FORMALNIH NORM. In zato je kamp srednjega razreda kot nalasc. Da tudi meni ni treba ves cas nadzorovati, ali je vsak njihov gib v skladu z zapovedanimi pravili vedenja in jih popravljati. Da smo zgolj pristna druzina na dopustu. Tezko je obcute na hitro racionalno spraviti v nekaj besed… ;-)[/quote]

Bolje kot mobilna hiška se obnese “kuća na kolima”. Pa ata bo pokazal svojo moškost mama pa iznajdlivost.

Bolje kot mobilna hiška se obnese “kuća na kolima”. Pa ata bo pokazal svojo moškost mama pa iznajdlivost.[/quote]

Pride tudi ta izziv. :-))) Ko bomo sli na potep po NZ, bo na sporedu ta scenarij. Planirano za 2020.

Ampak… mami je ze vsega hudega vajena. Tako, da verjamem, da bo tudi tokrat zagala. 😉

[img]http://www.motosvet.com/album/images/2007/250/20070503150100_2007_04_ROADTRIP006.jpg[/img]

Mene vseeno to zmoti, ker mi je to nedopustno v hotelu, apatrmaju, doma ali kjer koli.
To kar drugi imenujete vreščanje in tekanje pa ne. Kako se pa naj otroci igrajo npr. skrivalnice – jasno, da moraš tečti, da se pofočkaš ali malo glasneje navijat, če gre npr. za tekmovanje iz talentov ali finale v vlečenju vrvi in jih je 8 že izpadlo, dva še pa tekmujeta.

V vsaki tur. brošuri, na internetu se to oglašuje, so vsi potrebni podatki, napotki.
Nekomu ni bilo za spat, pa je sredi noči v začetku januarja malo zaj….ljudi na monu ;))

Mene vseeno to zmoti, ker mi je to nedopustno v hotelu, apatrmaju, doma ali kjer koli.
To kar drugi imenujete vreščanje in tekanje pa ne. Kako se pa naj otroci igrajo npr. skrivalnice – jasno, da moraš tečti, da se pofočkaš ali malo glasneje navijat, če gre npr. za tekmovanje iz talentov ali finale v vlečenju vrvi in jih je 8 že izpadlo, dva še pa tekmujeta.[/quote]

Zmoti, seveda zmoti. A poante malomescanski puritanci seveda ne zelijo razumeti… In to je, da obstaja tudi faktor cene, ce/ ko se to zgodi na eni strani. Manjsa moznost, da se kaj takega sploh zgodi v kampu na drugi in zelja, da so otroci v stiku z naravnim okoljem na tretji in da sem kot stars manj pod stresom v kampu, kjer se otrok lahko s kanglico veliko bolj prosto giblje, kakor bi se mogel v mondenem naselju ali bognedaj hotelu visoke kategorije,… Kot nekdanji tabornik in dolgoletni organizator taborjenj za otroke, poleg tega pa se motorist in za namecek se nekdo, ki je v zivljenju dal skozi tudi ze kar nekaj hotelov tudi najvisjih kategorij vendar menim, da znam kar primerno predvideti in pretehtati moznosti. Da o tem, da se pogovarjamo cisto mimo teme sploh ne razpredam. In kot sem napisal ze zgoraj… Iskreno upam, da ne bom tam srecal ravno veliko tu pisocih. 😛

To kar drugi imenujete vreščanje in tekanje pa ne. Kako se pa naj otroci igrajo npr. skrivalnice – jasno, da moraš tečti, da se pofočkaš ali malo glasneje navijat, če gre npr. za tekmovanje iz talentov ali finale v vlečenju vrvi in jih je 8 že izpadlo, dva še pa tekmujeta.[/quote]

Zmoti, seveda zmoti. A poante malomescanski puritanci seveda ne zelijo razumeti… In to je, da obstaja tudi faktor cene, ce/ ko se to zgodi na eni strani. Manjsa moznost, da se kaj takega sploh zgodi v kampu na drugi in zelja, da so otroci v stiku z naravnim okoljem na tretji in da sem kot stars manj pod stresom v kampu, kjer se otrok lahko s kanglico veliko bolj prosto giblje, kakor bi se mogel v mondenem naselju ali bognedaj hotelu visoke kategorije,… Kot nekdanji tabornik in dolgoletni organizator taborjenj za otroke, poleg tega pa se motorist in za namecek se nekdo, ki je v zivljenju dal skozi tudi ze kar nekaj hotelov tudi najvisjih kategorij vendar menim, da znam kar primerno predvideti in pretehtati moznosti. Da o tem, da se pogovarjamo cisto mimo teme sploh ne razpredam. In kot sem napisal ze zgoraj… Iskreno upam, da ne bom tam srecal ravno veliko tu pisocih. :-P[/quote]
Hihihi, da jih ne boste srečali tam “teh”ki tukaj pišejo je pa skoraj…nič možnosti…:)))

Zmoti, seveda zmoti. A poante malomescanski puritanci seveda ne zelijo razumeti… In to je, da obstaja tudi faktor cene, ce/ ko se to zgodi na eni strani. Manjsa moznost, da se kaj takega sploh zgodi v kampu na drugi in zelja, da so otroci v stiku z naravnim okoljem na tretji in da sem kot stars manj pod stresom v kampu, kjer se otrok lahko s kanglico veliko bolj prosto giblje, kakor bi se mogel v mondenem naselju ali bognedaj hotelu visoke kategorije,… Kot nekdanji tabornik in dolgoletni organizator taborjenj za otroke, poleg tega pa se motorist in za namecek se nekdo, ki je v zivljenju dal skozi tudi ze kar nekaj hotelov tudi najvisjih kategorij vendar menim, da znam kar primerno predvideti in pretehtati moznosti. Da o tem, da se pogovarjamo cisto mimo teme sploh ne razpredam. In kot sem napisal ze zgoraj… Iskreno upam, da ne bom tam srecal ravno veliko tu pisocih. :-P[/quote]
Hihihi, da jih ne boste srečali tam “teh”ki tukaj pišejo je pa skoraj…nič možnosti…:)))

Hm, zgleda super. Hvala. Iscem se za drugi teden. 😉
Me je pa na slikah malo zmotila “plaza” v smislu, da zgleda precej “storasta” (kamnita). So lahko majhni otroci samostojni pri prehajanju v vodo in iz nje, ali je treba “stalno stat zraven”?[/quote]

Z vrta tistih hišk moraš po nekaj stopnicah in stopiš na plažico (kamenje vmes zalito z betonom), voda je nizka. Za otroke je super. Pa še ene hiške imajo svoje jakuzije.

Tukaj je plaža lepo vidna

Vaš link[/quote]

https://www.youtube.com/watch?v=V2oO7h9Gmzk&t=71s

Seveda smo z mislimi tudi že na morju.Te hiške so res luštne, no, mi smo vsako leto v Stella Marisu v kampu.V laguni se vsak večer dogaja :od pol devetih do pol desetih je mini disco za otroke, od pol desetih do pol enajstih musical, ali živa glasba, kino…Lani je bil večkrat musical Mamma mia in mi je bil zelo všeč.Imajo oder stole, gledališče…Zraven so trgovine, tenis center.Vlakci vozijo vsakih 15 minut v mesto Umag in nazaj v Katoro.Ob morju so bazeni z morsko vodo .Je pa Istra in morje ni tako lepo, kot recimo na Lošinju…Tudi čez dan potekajo animacije za male in velike otroke (vrtec za malčke, pingpong , košarkaško igrišče, za mamice poteka vadba ob glasbi in še popoldne v bazenu…V bazenu vaterpolo…
Tu je polno možnosti za kolesarjenje (izposoja koles), potapljanje, vožnja z vodnim skuterjem, z barko v Rovinj , Limski kanal.Zraven teh hišic Melia imajo najboljši sladoled na svetu (dolge vrste vsak dan) , do marine in malo naprej do mesta pa se gre lahko tudi na večerni sprehod ob obali , saj ni daleč.Vmes je tudi hotel Sol Umag , kjer se tudi vsak večer dogaja pred hotelom za otroke in odrasle.Takoj ko prideš v mesto so ob obali trgovinice , polno jih je z italijanskimi oblačili, zraven tudi trgovinica vse po 50 kun…
V mestu so tri lekarne, cerkev, zvečer ob cerkvi dogajanja.Jaz sem si lani ogledala koncert, nastopil je Đani Stipaničev…ja, fejst dec in dobro poje.Na ploščadi ob cerkvi pripravijo oder, stole in je brezplačno.Mesto vrvi od turistov.
V Umag hodim, ker imamo pavšal od aprila do septembra.V juniju je meni najlepše, ker je dolg dan in če je toplo, je čudovito.V juliju je ponavadi najbolj vroče.Zelo lepo je tudi avgusta.Vročina pojema, je pa že krajši dan, kar se pozna.
Ena od možnosti…

?!?
Poscaniram in prilepim potrdilo o placilu?

Sprasujem po konkretnih izkusnjah. Tudi ostali so dali par zanimivih info. Nekdo pac ze nekih cetrt stoletja ni bil tam. V tem casu pa se je zelo verjetno tudi precej spremenilo.

?!?
Poscaniram in prilepim potrdilo o placilu?

Sprasujem po konkretnih izkusnjah. Tudi ostali so dali par zanimivih info. Nekdo pac ze nekih cetrt stoletja ni bil tam. V tem casu pa se je zelo verjetno tudi precej spremenilo.[/quote]

Kaj poscaniraš? Aja ;). Po moje to nikogar tukaj ne zanima.

Tudi jaz tako mislim. :-)))

Se nekaj vprasanj:
– je kdo bil v tistem Aquaparku v Porecu[/url]? Je tudi dejansko primeren za manjse otroke ( 1,5 let, 4 leta in 7 let)? Koliko casa traja, preden imajo otroci dovolj in so sestradani kot volkovi?
– kaj pa Glavani park[/url] (plezanje). Moji vecji dve sta po slikah navduseni (nasploh radi tudi plezata po drevju okoli hise). Na spletni strani pise, da imajo programe tudi za deco izpod 10 let. Kdo sprobal v praksi?
– kaj pa Dino park?
– kaj pa stara “zeleznica” Porec – Trst? Si je kdo privoscil kako panoramsko voznjo? Kako zgleda v praksi? Je zanimivo (tudi za otroke)?
– se kak predlog?

Pismo no, daj bodi malo na horuk, pa ne 24/7 vsega splanirati. Dovoli si malo improvizacije, pa sproti odkrivajte, kje, kam, kako, zakaj.

Bi pa po tvojem pisanju sodeč, človek rekel, da ste doma vsi cepljeni z raketami……kaj pa lenarjenje, ležanje, spanje….?

ad 1 – mislim da razen bazena z valovi in mogoče še enega manjšega “družinskega” tobogana ni za tako majhne. Peljal lani 10-letnika, pa se še on ni upal na srednje in večje (hitrejše) zadeve.
Iskreno – tudi jaz nisem šel…
Otroci so pa itak hitro lačni – max 2 uri. Imaš pa noter tudi restavracijo ali restavracije in bar.

ad. 3 – Dino park – mislim da je brezveze. Vsaj mali tako pravi – nima pa za to utemeljenega razloga in pojasnil.

Po Parenzani jaz raje s kolesom, tvoje zamisli pa (še) ne poznam. Hvala za idejo!

Hvala Rok. No ja… ne jemlji kot “vse na enkrat”. Pac pa zgolj raziskujem moznosti… zaenkrat takole malo preko spleta, da sploh vidim, kaj je na voljo. In ce kdo pove kako izkusnjo, tako kot Rok, je to dragoceno. Upostevaj, da se jaz pripeljem iz “drugega konca zemljevida”. :-))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close