Najdi forum

mobbing

Spodaj je tema o mobingu. Mene pa zanima, če pozna kdo kakšen primer, ko je bil nadrejeni oz. tisti, ki je izvajal mobing dejansko tudi kaznovan, obsojen in če je žrtev dobila kakšno odškodnino. Ali je sploh smiselno iti v tožbo in dokazovati mobing na sodišču, ker se mi zdi, da je to zelo težko dokazljivo.

Nadrejeni držijo skupej, vrana vrani ne izkljuje oči. Vsakodnevno doživljam mobing….pa sm povedala na upravo in so samo rekl da vidjo da ni kemije.

A si povedala samo na upravi al si pomislila tudi na to, da bi jih tožila. Vem, da je to “skoraj” brezveze, ampak mislim, da bi se moralo nekaj premakniti, če bi nadrejeni ali kdorkoliže videl, da se ljudje znajo postaviti zase in ne da samoumevno prenašajo mobing.

Živijo!
Kakor sem jaz seznanjena s tem je mobing v veljavi cca 2 leti, tako da ni bilo še nobenega doblenega primera na sodišču.
Ni jih brez veze tožiti. Naj barabe plačajo za to kar počnejo delavcem oz. kako se izživljajo nad ljudmi!!! Vem, da je težko dokazljivo ampak se da, posebaj če imaš dobre odvetnike. Delodajalec mora dokazati, da je on naredil vse potrebno, da bi zaščitil delavca pred mobingom. Jaz ti svetujem, da se pogovoriš s kakšnim odvetnikom, ki se s tem ukvarja. Namreč pri meni se ravno to dogaja in so vpleteni tako kriminalisti kot odvetniki…..

Hvala za spodbune besede. Jaz sem vložila odškodninski zahtevek in sedaj čakam na razpravo. Upam, da sodni sistem deluje tako, da zmaga pravica (vem, da je to samo pobožna želja), ker če poslušaš kakšne neumnosti se dogajajo dandanes po sodiščih, kjer kaznujejo samo kurje tatove, potem te res vse mine. No, upanje umre zadnje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close