mnenje
Me strese, ko preberem, da se v partnerstvu dovoljuje, nekaj, kar ti en predpiše in dopusti. Se mi zdi, da je vsako partnerstvo zgodba zase in sklepanje kompromisov temelj le te. ne pa dovolitev košarke enkrat tedenske, ker men glih paše. Meni pa vse skupaj deluje kot, da ona hoče imeti vse pod komando, kontrolo, zato pa tip beži od doma.
Me strese, ko preberem, da se v partnerstvu dovoljuje, nekaj, kar ti en predpiše in dopusti. Se mi zdi, da je vsako partnerstvo zgodba zase in sklepanje kompromisov temelj le te. ne pa dovolitev košarke enkrat tedenske, ker men glih paše. Meni pa vse skupaj deluje kot, da ona hoče imeti vse pod komando, kontrolo, zato pa tip beži od doma.[/quote]Hmmmm, sedaj sem se pa izdal, a ne? 🙂 No pri nas imamo urejene družinske razmere in če ona reče ne smeš potem se to ne dela…… 😀
Saj sem napisal “po moje”….. 😉
Ma ne vem kako bi drugače povedal, res izpade precej grobo to da ti nekdo dovoli/ne dovoli, pa vendar gredo stvari z nekim “dovoljenjem” partnerja ali pa z nasprotovanjem in tale “poročena” bi se sprijaznila s temi hobiji, če bi bili na drugi strani izpolnjeni neki pogoji. Ali so tej pogoji smiselni ali niso pa itak ne vemo oz vemo premalo koliko so smiselni/upravičeni. Tako na prvo žogo bi rekel, da jo on malo zanemarja in zaradi tega občutka zanemarjenosti postaja ona posesivna kar (bo) njega še bolj odbilo….
Zato sem napisal naj piše o svojih občutkih ne pa da njega obsoja ker se ukvarja z nečim kar je (le?) njemu v veselje.
Na tako vprašanje nikoli ne vidim smisla odgovarjati, ker če bi sam bil taki situaciji, bi moral bit drugačen človek, ki bi drugače razmišljal, ki bil imel drugačne izkušnje in prepričanja. S tem pa bi tudi drugače odgovoril, kot bi sedaj, ko nisem. Potem pa pridemo do tistega tvojega prvega stavka.
Težave morata dva reševati po svojih močeh, ne pa da zbirata glasove, kdo ima prav in kdo ne. To ne pripelje do rešitev. Odnosi so komplicirana stvar, če se jih lotita dva, ki jih ne razumeta.
Na tako vprašanje nikoli ne vidim smisla odgovarjati, ker če bi sam bil taki situaciji, bi moral bit drugačen človek, ki bi drugače razmišljal, ki bil imel drugačne izkušnje in prepričanja. S tem pa bi tudi drugače odgovoril, kot bi sedaj, ko nisem. Potem pa pridemo do tistega tvojega prvega stavka.
Težave morata dva reševati po svojih močeh, ne pa da zbirata glasove, kdo ima prav in kdo ne. To ne pripelje do rešitev. Odnosi so komplicirana stvar, če se jih lotita dva, ki jih ne razumeta.[/quote]
Vsakemu se lahko zgodi podobna situacija. Sploh ni potrebno, da si drugačen, kaj misliš, da se le slabiče dotikajo nesrečne situacije? Včasih polziš v partnerskem odnosu in še sam ne veš, kdaj se znajdeš v čudnem trikotniku. Lahko imaš najboljša prepričanja, si vzoren in ljubeč partner…misliš, da je to dovolj?
Partnerstvo je stvar dveh in tudi po dolgih letih skupnega bivanja lahko nate pade komet, na katerega nisi računal. Človek še sam zase ne more vedno dati roke v ogenj, kaj šele za druge.
Kdo razume v polnosti odnose? Ti?:)) Aja, si le en člen…ne pozabi tega:).
Težave morata dva reševati po svojih močeh, ne pa da zbirata glasove, kdo ima prav in kdo ne. To ne pripelje do rešitev. Odnosi so komplicirana stvar, če se jih lotita dva, ki jih ne razumeta.[/quote]
Vsakemu se lahko zgodi podobna situacija. Sploh ni potrebno, da si drugačen, kaj misliš, da se le slabiče dotikajo nesrečne situacije? Včasih polziš v partnerskem odnosu in še sam ne veš, kdaj se znajdeš v čudnem trikotniku. Lahko imaš najboljša prepričanja, si vzoren in ljubeč partner…misliš, da je to dovolj?
Partnerstvo je stvar dveh in tudi po dolgih letih skupnega bivanja lahko nate pade komet, na katerega nisi računal. Človek še sam zase ne more vedno dati roke v ogenj, kaj šele za druge.
Kdo razume v polnosti odnose? Ti?:)) Aja, si le en člen…ne pozabi tega:).[/quote]
nehejte natepavat prazno slamo … vse je že otepeno in stebla so poškodovana tudi za delanje klobukov, cajn …
kaj se bo razvilo iz skupnosti dveh (vseeno glede na spol) pojma nima nihče.
Kavelj je, da ste razvajena otročad, ki v ničemer ne vidi smisla … kar je še huje – za nič ne ZNATE fokusirati energije.
Bom odprl temo o razvajenosti in razvajanju generacij
Kdo razume v polnosti odnose? Ti?:)) Aja, si le en člen…ne pozabi tega:).[/quote]Več kot to ne moreš naredit pa če se še tako trudiš 😉
Vse “več” je neka vrsta “kupčije”, posesivnosti, manipulativnosti…. ne vem česa vse.
Tu gre za težavo, ko si oba nista enako želela otrok/družine oz sta o tem imela precej različna mnenja/predstave in je sedaj to “priplavalo” na površje v taki obliki. Kaj bosta iz tega naredila in predvsem kako je pa že neko drugo vprašanje…. sploh pa koliko ima smisla?
Mislim, da smisel je, je rešitev za vse vpletene, če se iskreno pogovorita o lasnih željah in tudi potrebah družine, ki naj bi bile (malo) nad lastnimi željami 😉 In potem to iskreno upoštevata v njunem odnosu.
Več kot to ne moreš naredit pa če se še tako trudiš 😉
Vse “več” je neka vrsta “kupčije”, posesivnosti, manipulativnosti…. ne vem česa vse.
Tu gre za težavo, ko si oba nista enako želela otrok/družine oz sta o tem imela precej različna mnenja/predstave in je sedaj to “priplavalo” na površje v taki obliki. Kaj bosta iz tega naredila in predvsem kako je pa že neko drugo vprašanje…. sploh pa koliko ima smisla?
Mislim, da smisel je, je rešitev za vse vpletene, če se iskreno pogovorita o lasnih željah in tudi potrebah družine, ki naj bi bile (malo) nad lastnimi željami 😉 In potem to iskreno upoštevata v njunem odnosu.[/quote]
pejt ti natepavat tvojo babo … ker tema je njena ☺
Več kot to ne moreš naredit pa če se še tako trudiš 😉
Mislim, da smisel je, je rešitev za vse vpletene, če se iskreno pogovorita o lasnih željah in tudi potrebah družine, ki naj bi bile (malo) nad lastnimi željami 😉 In potem to iskreno upoštevata v njunem odnosu.[/quote]
pejt ti natepavat tvojo babo … ker tema je njena ☺[/quote]Pa si se zadnjič nekaj hvalil kako mi ti “lenobo”podpiraš….. Kaj pa je spet NM si že obnemogel?
A sedaj naj pa za tabo popravljam, ko si vse samo razbrazdal kot kak pamž čokolino?…..:D
Ps
Kaj te tišči,naj te spet s.c.s.at peljem? 😀 😀
Z majhnimi otroki lahko greš marsikam. Jaz pa včasih raje vidim, da ne gremo, ker to potegne za sabo kar nekaj priprav in koordinacije (pakiranje oblek, hrane, razmišljanje ali bomo šli na kosilo ali bodo imeli kaj za otroka, kdaj bo spal (da ne bo siten), ali potrebujemo tudi voziček ali pa bo zmogel brez njega, …). Če je avtorica pripravljena vse to početi, zato da gredo pogosteje kam skupaj, bi pričakovala, da bo ta njen mož skakal od veselja. Vsaj vem, da moj bi…
Preden sta imela dva mala otroka, se je morda ta mož tudi doma lahko sprostil, zdaj ga očitno dom utesnjuje in se rad sprošča drugje. Jaz ga razumem. Isto velja zame. Od prihoda otrok je pač doma džumbus in vedno kaj za naredit. In potrebujem občasen oddih nekje drugje. Prej ga nisem.
Pri možu opažam isto. Pred ga niti slučajno nisi srečal v kakšni kavarni, ni bil ravno socialen tip. Zdaj pa ugotavljam, da vsakokrat, ko naju z otrokom ni doma, izkoristi in gre s kakšnim prijateljem/znancem/poslovnim partnerjem na kosilo, drink, poslovno večerjo, v fitness, …
Verjamem, da ni za vse enako, vendar jaz sem bistveno boljša mama, ko imam tudi nekaj časa daleč od naraščaja. Če sem samo z otrokom, sem sitna, nezadovoljna, nagnjena k dretju in čas, ki ga preživim z njim ni kvaliteten. Ko pa imam nekaj časa zase, se otroku bolj posvetim, sem bolj pozitivno nastrojena, in cenim vsako minuto, ki jo preživim z njim.
Ni vse v kvantiteti…
Edini “problem”, ki ga vidim v vajini situaciji, je zgolj ta, da je breme skrbi za otroka neenakomerno razporejeno med vama. In to je tisto, na kar bi se jaz “vpičila”. Razen če seveda res ne verjameš, da so njegovi oddihi način, kako beži pred teboj.
Jaz jo čisto razumem..pa kje te piše,da so otroci samo mamina skrb? Kaj zdaj ženska naj bo var
uška 24h na dan,mož pa ??? Še dalje kot da je sam?žena pa se naj prelomi,..
Ti lepo začni,en dan naj gre on na svoj hobi,drug dan pa ti,če drugega ne k prijateljici na klepet ali k frizerju,.kamor koli pa naj on pazi otroke..in potem tako dalje izmenjaje..
Tudi ti rabiš malo odmora /sprostitve..po moje bo po tednu dveh sam skrčil svoje hoaije na max
Ne razumem takih moških,kot da se ne zaveda da otrok poleg vsega lepega tudi prinese kako odrekanje,in res ni pošteno da se mama odpove vsemu,ata pa ničemur!
Ne razumem te obsedenosti z ukvarjanjem z otroci. Pa kaj se imate stari toliko ukvarjat z njimi? Tamali morajo med vrstnike, ne pa da stari kar naprej plešete okoli njih. Jaz, odkar se spomnim otroštva (od kakega tretjega leta starosti) ,sem se igral s sosedo-vrstnico okoli hiše in še nekaj mulci iz okolice. Nikdar ni bilo starih blizu.Trideset metrov od bajte je tekla reka, petdeset metrov od hiše na drugi strani je bila glavna cesta, ampak nas stari zaradi vseh teh “nevarnosti” niso na ketni držali. Tudi pogrešali jih nič nismo. Najraje smo imeli mir pred njimi, tako kot oni pred nami. Vsi moji prijatelji imajo podobne zgodbe iz otroštva. S starimi smo se srečevali za mizo pri obrokih in zvečer, ko so nas klicali “not.” Zdaj pa kar naprej poslušam o tej starševski histeriji z ukvarjanjem z otroci, pa kdo se več ukvarja in kdo je bolj z njimi, kdo manj, zunaj ne smejo biti sami, ker bo ne vem kaj… In potem ravno take asocialne z nadzorom obsedene matere še celo obtožujejo svoje dedce neprimernega vedenja, čeprav so oni še edini, ki jim je ostalo kaj zdrave pameti v familiji.
Sedaj pa je mojega moža navdušilo še padalstvo. In on kar gre. Pa ga ves dani ni. Jaz pa naj vse postorim sama. Tudi otroke omamlja, da ssta oba navdušena nad njegovimi dejavnostmi. Toda zelo redko se odloči, da bi šla otroka z njim. Ko se vrne z njegovih aktivnosti, začne ves navdušen govoriti, kaj vse je doživel in kaj vse videl ter dosegel.
Saj te stvari tudi mene zanimajo, toda on želi povsod biti brez nas. Če pa že gremo tudi mi zraven, ga je nekako sram pred nami in se ne zna vklopiti v njegovo družbo.
Imaš dve možnosti:
Ali trmariš in se mulaš, kremenžiš ob njem, razlagaš vsem naokol kako te zapostavlja, mu nehaš prat in kuhat in sčasoma izsiliš, da bo dojel, da ti nekaj manjka
Ali mu pa preprosto prijazno poveš kaj pričakuješ od njega kot očeta/moža, da položita vsak svoje karte na mizo in se odločita kateri špil bosta igrala dalje.
Izbira je tvoja
tvoj dragi je ena navadna sebicna rit, ki ima svoje zivljenje, druzino pa v prostem casu, koliko pac se casa ostane. Vsaki pravi moski, ki se gre druzinsko zivljenje ve, da so zena in otroci na prvem mestu. Koliko pac se casa ostane, se posveti konjickom, sportu in druzenju. V zivljenju pac ne moremo imeti vse, dan ima samo 24 ur. Otroka vzgajata starsa skupaj, foter ni samo za to da pride za lahko noc lupcka dat. Z eno izjemo seveda, ce mora trdo delat za prezivetje druzine. Deloholiki ki delajo za luxus, tu seveda ne spadajo not.
Ti pa nehaj tu jamrat in konkretno zagrabi tvojega dragega in mu malo razlozi kako zivljenje izgleda ko si star vec kot 20. On namrec zivi na nivoju 20 letnika. Takrat je vse bolj pomembno, punco pa imas za zvecer in kaki vikend mogoce.
Imam tudi jaz 2 taka kolega. Po enem letu jima je smrtni strah in dogodek zivljenja ce sta 1 uro sama s frocom, ker mora mati nekam it. Sramota. Od njiju ne bos dozivel da bosta prisla do svoje drage, ji stisnila kupon za welnes center za celi vikend za njo in najboljso prijateljico in bo ji rekel: draga idi se malo spocit in razvajat, zasluzila si si
tvoj dragi je ena navadna sebicna rit, ki ima svoje zivljenje, druzino pa v prostem casu, koliko pac se casa ostane. Vsaki pravi moski, ki se gre druzinsko zivljenje ve, da so zena in otroci na prvem mestu. Koliko pac se casa ostane, se posveti konjickom, sportu in druzenju. V zivljenju pac ne moremo imeti vse, dan ima samo 24 ur. Otroka vzgajata starsa skupaj, foter ni samo za to da pride za lahko noc lupcka dat. Z eno izjemo seveda, ce mora trdo delat za prezivetje druzine. Deloholiki ki delajo za luxus, tu seveda ne spadajo not.
Ti pa nehaj tu jamrat in konkretno zagrabi tvojega dragega in mu malo razlozi kako zivljenje izgleda ko si star vec kot 20. On namrec zivi na nivoju 20 letnika. Takrat je vse bolj pomembno, punco pa imas za zvecer in kaki vikend mogoce.
Imam tudi jaz 2 taka kolega. Po enem letu jima je smrtni strah in dogodek zivljenja ce sta 1 uro sama s frocom, ker mora mati nekam it. Sramota. Od njiju ne bos dozivel da bosta prisla do svoje drage, ji stisnila kupon za welnes center za celi vikend za njo in najboljso prijateljico in bo ji rekel: draga idi se malo spocit in razvajat, zasluzila si si[/quote]
To bi pa rad doživel da bi babnca svojemu dedu plačali 3 dni na Pag al pa ibizo pa še za prijatla (samskegap o sreči) pa mu bo rekla: dragi idi se malo naveselit pa zabavat, zasluzil si si
Keri optimist si ti no…. ko bo babnca to naredla za mene (ko jo bom mel) verjemi da dobi vsaj 2x povrnjeno v Wellness kuponih še isti dan!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.