mnenje
Helo!
Rabim vase mnenje!Se dobro,da vas imam.Takole je.Z dragim sva ze osem let.Lani sva zacela ziveti skupaj.Imava se zelo rada.A problem je poroka.Ne mara ceremonij….Tako je padla odlocitev,da greva na Mauritius.(jaz si zelo zelim porociti se,a zanj je to le papir)Ker je trenutno sluzbeno odsoten(3 mes),sem jaz skoraj dva meseca klicarla okrog,iskala po netu,da bi nasla najbolj ugodno resitev.Krasno nasla sem jo.(sicer sploh ne poceni).Ze cel dan preracunavam,ce nama bo uspelo.(verjetno si pocitnic poleti ne bova mogla privosciti)A glej ti njega.Da poroko lahko prestaviva,da pa zdaj lahko kupiva se eno stanovanje(dva ze imava).Skoraj bi me kap.Moje sanje,biti princeska en dan,so se razblinile.Seveda sem znorela.No,kasneje pa klic.Greva na Mauritius.Ne vem kaj naj si mislim!!!
Verjamem, da te je prizadelo. Ma, dedci so večinoma take narave, da si premišljajo in se potem čudijo, zakaj se me toliko obremenjujemo s stvarmi, ki so njim bolj postranske.
Sicer ne poznam vajine situacije, ampak jaz bi ga najprej vprašala, zakaj sploh še eno stanovanje???
Tole je sicer vi, ampak je veliko resnice v tem 😉
MOŠKI ŽENSKE
IDEALNA STAROST ZA POROKO IDEALNA STAROST ZA POROKO
17 25 17 17
25 35 25 25
35 48 35 35
48 66 48 48
66 17 66 66
Če bo tale copy/paste ratal, bo pa praznik 🙂
čao
Seveda ni ratal!
Prva dva stolpca starosti sta za moške (prvi dejanska starost, drugi starost, pri kateri bi se moški pri svojih letih iz prvega stolpca sploh rad poročil oz. se mu takrat zdi primerna za poroko). Druga dva stolpca številk sta za ženske 😉
Bolje, da neham, zdaj sem pa res zakomplicirala – še bolj kot tvoj tipson.
Ma ja sej je vedno tko!
Jaz ful kompliciram.Ves,zakaj stanovanje?Ker gremo v EU,in takrat bodo stanovanja drazja???Oni to tako realisticno gledajo.Da si bojo nasi otroci lahko privoscili,bla,bla,bla.Cakava pa na umetno oploditev.Nc vec ne zastopim.
Vseen hvala,vsaj nasmejala si me,ceprav stevilk nisem skapirala!!!
se res hoces porocit z nekom, ce mas obcutek da ga v to silis?
Ne vem, kaj bi nardila na tvojem mestu. Sama ma podoben problem: jaz bi se zelela porocit cerkveno, moj pa ne. To muje bedarija. Noce k krstu, birmi… nic. Jaz mam pa za sabo 9 let verouka, ker mi je blo faj. Nisem cerkvena mis, se da sem krscansko verna ne bio rekla, a obred mi je lep.
Odrekam se misli…
Po drugi strani mi je pa poroka na maticnem res samo papir. Pa vseno…
Men se pa ne zdi da bi ga ona glih silla k poroki.
Sej veš kakšni so tipi, njim ni važn trenutk, verjetno ve, da se bosta poročila in pač mu je vseeno al bo to dons al čez eno leto. Pri takih odločitvah nima nikakrših pomislekov glede poroke same, pač pa racionalizira vse skupi (ni čudn da je bogat)
Zal sej ni pomembno vejetn kdaj se bost poročila (če sta čakala 8 let, 1 leto ne bo kej dolgo)
LP
He he, poanta cifer je v tem, da za moške nobena starost ni taprava za poroko. Pr 17-ih bi jim ustrezala poroka pr 25-ih, ko jih imajo 25, se pa meja spet dvigne. No, pr 66-ih se spusti drastično navzdol.
Veliko sreče pr bebici, rada se imejta in uživajta skupaj, še eno stanovanje in/ali poroka gor ali dol 😉
čao
Ne vem. Vcasih sem tak jezna, da … Ce me ma rad pa ce ve kak si zelim tega, naj mi to pokaze, pac s tem da se da krstit, ce je pac to pogoj, da se lahko cerveno porocima. Spet drugic se gabim sama sebi, da tak mislim…
Jaz bi za njega nardila vse, morbit tudi prestopla v drugo vero.
Kot kaze pa b om na koncu popustila. Saj ves spremenis lahko za zacetek samo sebe.
Sexy, če bi zanj naredila vse, se pa odreči taki poroki :))
No ja, šalo na stran. Moje razmišljanje: včasih sem razmišljala podobno kot ti – hočem se poročiti cerkveno, sicer se rajši sploh ne. Fant ni krščen in doma niso verni. Tudi jaz nisem verna – imam zakramente, nisem pa gor rasla v tem duhu, bolj mi je bila všeč vsa ceremonija kot to, da si poročen cerkveno…
Pa sem tuhtala in tuhtala in ugotovila, da če jaz njemu postavim “ultimat”, ga lahko kaj hitro tudi on meni. In če nihče od naju noče popustiti…bi najbrž kar kakšna velika neumnost neumnost nastala iz tega…
Pa sem sklenila, da se sploh ne bom obremenjevala s poroko, ker živeti z občutkom, da si nekoga, ki ga imaš rad, v nekaj prisilil, je slabše kot živeti na koruzi…
Je pa zdaj toliko možnosti za lep civilni obred, da mislim, da bomo tudi tiste, ki smo navezane na ceremonijo, hitro našle rešitev. Če bi jo seveda želele.
JOJ! Zal, ali si mu ti povedala, da ti ta “ceremonija” Nekaj pomeni in da to njegovo prelaganje dojemaš kot odrivanje od sebe?
Imam občutek, da je večina (izjeme seveda so) moških ležernih. Šele ko jim gre za nohte, se malo pobrigajo, drugače pa jih me navadimo na razmišljanje v stili: saj če je bilo 8 let dobro, bomo pa zdajle še eno kupčijo udarli, ona pa bo že počakala. Pa kaj sploh gnjavi, saj ve, da jo imam rad. Pa tisto zidanje štal`ce jim je kot v krvi. Ni prav, toda mislim, da se mu to plete po glavi.
Predlagam, da ne “popeniš” več, ampak globoko zadihaš in mu mirno poveš, da si računala na poroko, da ti to ogromno pomeni in da se zdaj počutiš odrinjeno zaradi stanovanja. Da nočeš siliti, toda občutek ti daje, da te lahko premetava sem ter tja kot čolniček na razburkanem morju. Potem počakaj. Pa ne en dan ali dva, toda daj mu čas. Če takoj ne bo rekel nič, tudi v redu. Naj premleje tvoje “mirne” besede. Držim pesti.
Sexy, pa se poročita tako, da se boš samo ti cerkveno poročila, on bo pa samo zraven v cerkev prišel. Toliko se bo pa že potrudil zate (da bo zraven v cerkvi) – ampak mu že vnaprej razloži, da je tebi to pomembno in da naj se ne obnaša, kot da ga pelješ pred strelski vod. Pri večini župnikov se to danes že da.
Imata pa drug problem, ki ga po moje morata razrešiti še pred poroko – kako bosta vzgajala otroke. Če jaz prav vidim situacijo, boš ti hotela, da jih krstita pa da hodijo k verouku, on pa ne bo tega hotel. Kako bosta pa to reševala?
V čem je problem? Saj je na koncu rekel, da gre na Mauritius in kot sem razumela se bosta tam poročila.
Ali je problem v tem, ker ni takoj skakal do stropa od veselja, ko si mu omenila poroko? Saj si povedala, da njemu poroka ne pomeni toliko kot tebi, torej ne vidim razloga zakaj si sedaj žalostna. Odreagiral je pač spontano, po svojih občutkih (do katerih ima pravico, tako kot ti do svojih), ko pa je pretehtal situacijo in se je spomnil, da si ti zelo želiš poroko, se je prilagodil tebi. Upam, da si ne želiš, da bi moral zaradi tebe toliko zatajevati svoje občutke, da bi vsakokrat pomislil samo na to, da bo tebi ustregel, kajti tega bi se vsak hitro naveličal in zveza bi bila obsojena na propad.
Meni je njegovo ravnanje dokaz njegove ljubezni do tebe in bodi vesela, da jo imaš.
PS:
Obstaja pa še en kompromis, kjer bosta oba zadovoljila svoje želje. Kupita tretje stanovanje in se poročita sama, le ob prisotnosti prič in staršev. Tudi tako boš princeska, verjemi mi. Ko sem se jaz poročala, mi sploh ni bilo mar kdo vse je na poroki, kakšno obleko imam, …. Bila sem samo srečna, neskončno srečna, ker sva končno postala mož in žena in verjemi, nobena princeska se še ni lepše počutila, kot jaz tisti dan.
DZ!
Vceraj sem pac hotela svoje obcutke deliti z vami!Saj ni nic narobe.Sploh ne zelim,da bi skakal na vsako mojo besedo.Ze to,da sva toliko let skupaj pove veliko.Ampak vceraj sem bila res slabe volje.Rezervirala sva si porocne prstane,vceraj sem sla za salo probat porocno obleko.Ceprav je sploh ne bom imela.Tako sem bila nabita s pozitivno energijo in potem,saj to lahko pocaka.Porocit se on tukaj noce,ker zlahte je tolk,da je noro.Potem pa vse tiste zamere,pa saj veste kako je to!!!
Ampak punce,aprila letim na Mauritius.(to je bila prvotno njegova zelja,ker men je cist vseeno).
Ko pridem nazaj vam porocam o vsem!
Se enkrat hvala za vzpodbudne besede
zal
Forum je zaprt za komentiranje.