Najdi forum

Živjo!

Morda je kdo že letoval na Mljetu? Zanima me predvsem, kako priti do tja, pa kakšen fajn privat penzion (sobo in PP). Pa kakšne plaže so tam?

Lep pozdrav,
Nik@

Otok Mljet je za: sveze zaljubljene ali tiste, ki se gredo odpocit od vsega. Tam namrec skoraj dobesedno ni nicesar, razen prekrasnega zelenja, neskoncne modrine in petja skrzatov.

Na strani, kjer je hotel Odisej v Pomeni (na ta del turisti vecinoma pridejo s colnom ali hitrogliserjem) je pespot po Nacionalnem parku okrog Malega proti Velikemu sladkovodnemu jezeru, ki vodi proti vasici Govedjari, kjer je nekoc nekdaj bila posta, danes pa je samo 5 his. Na sredini Velikega jezera je otocek Melita s cerkvijo. Zraven hotela je trafika, pred njim pa mala marina za cca 15 manjsih privezov. Ob Velikem jezeru je naselje Babine kuce.

Plaza okrog hotela Odisej je skalnata, v vodi je polno morskega zivljenja (zvezde, vetrnice in celo male hobotnice! :), dostop v vodo za otroke ni prevec enostaven, razen na posameznih mestih in ploscadi pred hotelom, kjer so stopnicke. Plaza ob jezerih je kamnit rob pod prekrasnimi borovci, v jezeru je nekaj kamenja, mulj in trava.

Trajekt vozi na otok 3x/teden v Polace.

Prekrasno in mirno. Pocitek od VSEGA dobesedno, ne vem, ce je primerno za male otroke (jaz sem z Mamo hodila tja od 11. leta, ko mi je bilo izredno dolgcas), zadnjic pa smo bili tam pred 3. leti, ko sem strasno uzivala proc od vsega stresa.

Nejka-

Aja, kako priti do tja: mi smo vedno leteli z letalom do Dubrovnika, z avtobusom do Stona, potem pa z barcico, kasneje pa hidrogliserjem, do Mljeta. Obstaja moznost iz Peljesca s trajektom.

Privatni penzio poznam samo en, v Govedjarih:
, mi smo vedno bivali v hotelu Odisej:

Nejka, najlepša hvala za te informacije.
Tja bova na začetku septembra odpotovala z mojim prijateljem. Mislim, da je to ravno prav za naju.
Ali se na otok sploh da priti z avtom? Na strani od Jadrolinije je napisana veza Dubravnik – Sobra. Je to ta trajekt?
LP, Nik@

Mi smo bili lani in smo strašno uživali v miru in tišini. Prav nič nam ni bilo dolgčas, čeprav smo bili na vzhodni strani otoka, kjer je še bolj mirno kot tam, kjer sta hotel in nacionalni park. Tudi otroka sta uživala. Lahko ti pošljem mail od družine, ki oddaja apartmaje, so super, pa tudi od gospe, kamor smo hodili na večerjo – faaantastično kuha.

Če te še kaj zanima, sporoči.

Prosim za naslov.
Hvala

Evo naslov za apartma:

branka.brzica@du.htnet.hr

Povej, da so ti ga dali tisti Slovenci, ki so bili lani pri njih in lepo pozdravi Branko. Mislim, da imajo tudi svojo spletno stran, jo bom poiskala, drugače pa ti lahko na mail pošljem kakšno fotko.

Bom našla tudi naslov gospe Ane.

Res je lepo na Mljetu.

Aja, na trajekt je pa bolje iti v Orebiču, na začetku Pelješca – se ni treba vozit do in predvsem SKOZI Dubrovnik, ceneje je in vožnja je krajša. Pristane pa v Sobri.

Mi smo šli z avtom, je pa daaaaleč, trajekt je še lansko leto vozil iz trstenika v polače (par km stran od pomene), vendar je za preveriti.

http://www.amzs.si/?podrocje=262&drzava=14&destinacija=8

Popravek: Zdaj vozi trajekt na liniji Praprotno-Sobra in Dubrovnik-Sobra, Sobra je nekako na sredini otoka, Praprotno pa nekje na začetku Pelješca. Če maš avto, je na otoku čisto zgledna lepa cesta, pelje čez cel otok.

Ja, pa res, ne vem, kje sem Orebič vzela… Praprotno – Sobra je linija.

In cesta čez Mljet je čisto spodobna. Edino po nacionalnem parku se ne smeš voziti z avtom.

Jezero ni sladkovodno ampak je slano.
Drugače pa je res zelo lepo.

LP

Vsem skupaj se res lepo zahvaljujem za informacije,
Nik@

Jaz imam še nekaj vprašanj. Všeč mi je mir, zato sem navdušena nad opisom Mljeta.
Obožujem pa tudi samotne, divje plaže. Se da kje na Mljetu najti kakšna, kjer dostop ne bi bil preveč otežen? Ne s čolnom, pač pa peš. Ni potrebno, da je super lepa, le da je mirna in čim bolj neobljudena.
Kako je s trgovinami, restavracijami,slaščičarnami, pekarnami… kakšna je kaj ponudba? Je za nas vegije možno preživetje 😀 Pa tudi ena je omenila, da jim je kuhala neka gospa. kako je to izgledalo?
Če pa še kakšna pozna kakšen ugoden apartma s klimo, tv, ki ni studio, se priporočam. Za zelo umirjen par brez otrok. Hvala

aya, ti pišem jutri, prav… zdaj sem samo še za med rjuhe. nočko!

aya1, mi smo šli na Mljet ravno po mir in smo res navdušeni nad tem krasnim zelenim otokom. Odločila sva se za vzhodni del otoka, kraj Saplunara, ravno zato, ker je bolj mirno kot na zahodnem delu, kjer je nacionalni park,pa zato, ker so tam peščene in mivkaste plaže. Naša najljubša plaža je pet minut z avtom izSaplunare, potem pa par metrov peš – tam, kjer so snemali hrvaškega Survivorja – si gledala? Skratka, vsaj kilometer dolga mivkasta plaža v obliki črke U. Večinoma smo bili tam sami (konec avgusta), največ obiskovalcev je bilo z nami vred 12, ampak smo se tako porazdelili po celotnem obsegu, da še slišali nismo drug drugega. Drugače je verjetno še kakšna samotna plaža, ene se spomnim, nekje na sredi otok, tudi krasna. Skratka, če greš na Mljet z avtom, sigurno najdeš samoten kotiček zase.

V sami Saplunari ni trgovine, mi smo hodili po kruh in podobno v Sobro, pa tudi tam je ena sama. Nekje na sredi otoka pa je “supermarket”, kjer dobiš praktično vse. Ne, kakih številnih pekarn in slaščičarn ni, edino mogoče v Polačah na zahodu, kjer je tudi edini hotel na otoku, tam v bližini nacionalnega parka je bolj živahno, ampak smo šli samo en da na izlet, tako da ne vem… Po mojem bi tudi vegiji preživeli.

Naša Ane kuha božansko, vse morske jedi pa ji nalovi (istega dne zjutraj) bratranec in smo res dobor jedli. Ne vem, če jeste ribe in ostalo morsko? Mi smo se zmenili, da je en večer skuhala mesni, drugi pa ribji meni. Prvi večer smo recimo imeli govejo juho, kotlete, musako, paradižnikovo solato in melono, drugi črno rižoto, ribe in pomfri, pecivo, tretji zelenjavno juho z lečo, roštilj, krompir z rožmarinom, ćetrti ribjo juho in ribe, pa pecivo, jooooj, kako je bilo dobro.

Apartma: družina Brzica jih ima več, mi smo bili v dvosobnem, res velikem, dobro opremljenem, sklepam, da so vsi podobni. Vprašaj Branko, je zelo prijazna punca. Sicer bom tudi jaz še malo pobrskala za linki.

Tako,če te še kaj zanima, povej, lahko tudi na moj mail. Tudi kakšno fotko ti lahko pošljem.

Saj bo kdo še mislil, da sem v službi na Turistički zajednici Mljet…

Najlepša hvala, ker si se tako potrudila. Sicer pa se odločam med Mljetom in pa Molatom. Oba izgledata super, tako da bo odločitev res težka. Najbolje bo, da se ti javim na mail. Hvala.

Še eno vprašanje za mama2831: koliko pa ste odšteli za večerjo pri gospe ani?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Naša Ane kuha božansko, …
quote]

Kje najdemo Ano?
Okvirne cene me tudi zanimajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close