Najdi forum

Letos se z partnerjem odpravljava na dopust na Mljet. pa vas naprošam če pozna kdo kak dober apartma za 2 osebi. ki je bolj na mirnem kraju,ampak blizu morja, Kako so tam založene kaj trgovine, Vem da je tega na netu veliko. ampak lažje je izbrati, če kdo pove osebne izkušnje. Hvala

O mljetu zelo težko na kratko kaj povem… 🙂

Midva sva bila tam 2 leti nazaj. Bila sva v Pomeni. To je nekako ‘glavno mesto’ na otoku, edini hotel, najbolj turistično…. Ampak še to da je turistično, ne pomeni da je gužva. Največ turistov pride zvečer s turističnimi ladjami, ko se ustavijo za 1 dan na večerji. V pomeni imaš par gostiln in 1 trgovino. Trgovinico. Na celem Mljetu ne smeš pričakovati, da boš našla supermarket; en je sredi otoka, če se prav spomnim, ob tej glavni cesti. Tako da za kruh kupit je, ostalo hrano pa bolje da imaš s sabo, če greš v apartma. Drugače pa ven jest.
Kako točno se reče tem apartmajem kjer sva bila, nevem, poguglaj za Ivanom Hajdićem. Imajo tudi konobo, tako da imaš možnost tam jesti. Prijazni ljudje, lep apartma, prva vrsta. Pa v tistem času se mi zdi da je bil najugodnejši (55€, ostali so imeli za 80 – 2 osebi!)
Če iščeš miren kraj je praktično vseeno v kateri kraj greš, ker je povsod mirno. Le za dostop do morja ne vem, kaj bi rekla… V Pomeni se mi zdi da če nimaš svojega kolesa, je brezveze kaj (midva sva imela svoja, najem je pa kar zasoljen). Če nimaš svojega kolesa, nimaš nikjer blizu plaže, do katere bi šel peš (razen hotelska). S kolesom pa je kar nekaj možnosti – greš do jezera, ali pa po makedamu do bolj ‘zasebnih’ plažic. Ampak v opozorilo, kar nekaj je za prekolesarit.

Drug kraj, ki nama je tudi bil všeč, je Saplunara. Če si se že kaj zanimala, te najbrž premamijo slike peščene plaže… 🙂 No, tam je res ena taka rajska peščena plaža, kje ni nobene gužve. Sicer so mislim da 3 peščene uvale, ampak prvi dve sta nabasani s turisti, tale tretja je pa malo bolj oddaljena, in res rajska. Se pa da z avtom do nje, pa pomoje tisti iz apartmajev grejo tudi peš, nevem.
Drugače Saplunare tako ne poznam, mislim pa da je ena manjša trgovinica, bolj za kruh in sadje kupit pač. Kamorkoli na Mljet bosta šla, je bolje imeti zalogo hrane od doma, to je dejstvo. Ali pa ven jest.

Če sem bila v kakšno pomoč, ne vem. Če še imata kakšno vprašanje pa kar 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close