Najdi forum

mlinci

Letos nameravam narediti martinovo pojedino in me zanima kako se pripravijo mlinci?

Jaz jih dam v vrelo, soljeno vodo, pustim par minut in jih odcedim. Čist simpl. :)))

http://www.mojirecepti.com/recept/mlinci.html

Jaz jih kupim, jih ne delam sama, samo pripravim jih sama…:-) in sicer podobno, kot acjom, a jih ne pustim v vodi, ker se mi zdijo potem preveč mokri, temveč jih nadrobim v cedilo, pod cedilom imam drugo posodo za lovit vodo, nato pa jih s slanim kropom večkrat polijem. Najprej na mlince vreli slani krop, nato predenem cedilo z mlinci na drugo posodo, pa z ulovljeno vodo spet prelijem in malo premešam z vilico, kuhalnico, pa spet predenem cedilo z mlinci na drugo posodo in z ulovljenim kropom spet prelijem. Pustim odcejati nekaj minut, nato jih ali prelijem in zabelim z ocvirki, ali pa jih vsujem v posodo s stopljenim maslom in premešam … tiste potem ne zabelim več z ocvirki … zraven pa dostikrat pojemo kakšen jogurt ali kaj podobnega.

Za martivnovo pa seveda naredim gobovo ali krompijrevo juho, z gosjo se ne preseravamo, ker itak ni nič mesa, ampak v pečici spečemo celega piščanca, z ocvirki zabeljene mlince, poleg mlincev naredim še praženo rdeče zelje. Za sladico pa naredim neko sladico, podobno velikemu žlikrofu, nadevanemu z oslajenim kostanjem, politem z maslom in mrvicami ter posutim s sladkorjem. Enkratno in čudovito praznično kosilo ….

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close