mlinci, omake in ričet
Enkrat sem jedla krasne mlince. Baje malo pokuhane, potem pa zapečene v pečici. Mi lahko kdo pomaga, kako se to naredi? Hvala za recept.
Zanima me tudi osnovni recept za omake – zelo rada dam k rižu, testeninam ali krompirju kakšno omako, a razen iz vrečk jih ne znam delati.
In pe tretja prošnja. Zelo rada jem ričet, vendar ga sama nisem še nikoli naredila. Prosim vas za en dober recept.
o ricetu se je ze pisalo-ne vem tocno kdaj.
za ricet rabis jesprenjcek,krompir,zelenjavo/korenje,kolerabo,petrsilj,zeleno…/ pa cebulo,malo cesna in seveda tudi en kos suhega mesa /sink,rebra…/. nekateri jesprenj prej namocijo-jaz ga samo operem. vse sestavine das v lonec-krompir narezes na kocke,zelenjavo narezes…meso lahko das celo in ga narezes ,ko je ze kuhano. stvar zgostis z malo moke in paradiznika. dodas se lovorjev list in malo celega popra. vse skupaj se kuha na zmernem ognju….cca dobro uro!? upam,da nisem cesa pozabila:)
mlince lahko samo poparis t.j. prelijes jih s slanim kropom in pustis stati par minut. vodo odcedis…zabelis jih lahko z ocvirki, maslom…
lahko pa jih das ze pripravljene v pecico,da se malo zapecejo.
lp petra
Jaz pa za ričet zelenjavo podušim. Najprej čebulo, dodam česen, da zadiši, potem dodam narezano zelenjavo (kot je naštela že petra) in jo nekaj časa dušim, pridam malo paradižnikove mezge, še malo pomešam na vroči plošči in dodam ješprenjčku, ki se med tem že veselo kuha. Krompir pa takrat dodam kar surov.
Reberca, šink … skuham posebej, narežem in malo pred koncem kuhanja ričeta dodam narezano na koščke, da samo prevre skupaj.
Na ta način je ričet velko bolj okusen.
oli
Jaz dam v ričet tudi fižol. Posebej namočim fižol in ješprenj, pustim toliko časa, da se napne. Prevrejem in odcedim prvo vodo. Nato dolijem mrzlo, dodam 1 veliko na drobne koščke zrezano čebulo, sol, korenje, malo prekajenega mesa (lahko reberca, ki jih tudi prej malo prekuham) in kuham.
Malo pred koncem dodam še krompir, mleto sladko papriko in mleti poper.
Forum je zaprt za komentiranje.