Mleko …. je zdravo?
Prevod:
Proizvajalec je zavezan objaviti kolikokrat je ponovil ta proces in ga tudi objavi, vendar na svoj način, zavedajoč se, da se nihče ne vpraša, če je bilo kupljeno mleko predelano že večkrat. Skrivnost je napisana spodaj, na dnu tetrapaka, z majhnimi številkami. Recimo da je napisana številka 12345, manjkajoče število nakazuje kolikrat je bilo mleko ponovno dano v obtok. Recimo 12 45, manjka številka 3 – to pomeni, da je bilo mleko 3x pretečeno in zopet prevreto. To pa še ni vse, ker v paketu, kjer je 12 kom pri nekaterih manjka številka pri drugih pa bodo vse številke.
To pomeni, da je bila celotna pošiljka enako tretirana.
Ja, z vseh strani nas “bombandirajo” z reklamami o “zdravih” mlečnih izdelkih, prodajao pa nam samo svinjarijo…. Edino dokaj zdravo kravje mleko je pač direktno od kmeta. Bolj pa je zdravo mleko drugih živali (kozje, ovčje, …)
Sem šla zdaj pogledat na mleko od Pomurskih mlekaren in je na enem z rdečo 7, na drugem pa z redečo 2 številka napisana. Vgravirano v krogcu je pa 1 na drugem pa 4. Prav vgravirano v krogcu. Številke so pa samo 565 in nič več. Torej kaj naj si jaz razlagam od teh številk? Ta rdeče morda? Al vtisnjene?
mleko,ki ni dobljeno naravnost od kmeta,torej domače,je vse prej kot zdravo…sicer pa je o tem že preteklo veliko vroče krvi,pa na netu še in sploh tem.
o tem,da predelajo pretečeno pa prvič slišim,toda to je čar novodobnega obdelovanja hrane…Tudi smrdljivo meso s kemikalijami obdelajo,pa je spet svetle roza barve in brez vonja…. :((
http://globina.net/post224983.html
nekaj na izvirno temo,iz drugega foruma…
Vsekakor je zdravo, če kupuješ pravo ne-homogenizirano mleko! Homogenizirano mleko pa je škodljivo za organizem! Ta čas proizvaja ne-homogenizirano mleko le ena mleklarna v Sloveniji. Dobi se ga v plastenki. Mleko iz avtomatov je prav tako dobro, vendar je traba paziti na mikrookolje pridelave. Tudi druge mlekarne bodo vsak čas sledile tej goriško-primorski mlekarni.
pijte tega, pa bo:
pijte tega, pa bo:
http://www.mlekarna-planika.si/planika/mleko%5B/quote%5D
se strinjam, tole je zdravo, nehomogenizirano.
Forum je zaprt za komentiranje.