Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mleko …. je zdravo?

Mleko …. je zdravo?

Prevod:

Mleko s pretečenim rokom pošljejo k proizvajalcu, ki ima zakonsko dovoljenje, da lahko ponovi proces pasterizacije pri 190 stopinjah in ga da ponovno na trg. Po zakonu se lahko ta proces ponovi 5x.

Proizvajalec je zavezan objaviti kolikokrat je ponovil ta proces in ga tudi objavi, vendar na svoj način, zavedajoč se, da se nihče ne vpraša, če je bilo kupljeno mleko predelano že večkrat. Skrivnost je napisana spodaj, na dnu tetrapaka, z majhnimi številkami. Recimo da je napisana številka 12345, manjkajoče število nakazuje kolikrat je bilo mleko ponovno dano v obtok. Recimo 12 45, manjka številka 3 – to pomeni, da je bilo mleko 3x pretečeno in zopet prevreto. To pa še ni vse, ker v paketu, kjer je 12 kom pri nekaterih manjka številka pri drugih pa bodo vse številke.
To pomeni, da je bila celotna pošiljka enako tretirana.

Ja, z vseh strani nas “bombandirajo” z reklamami o “zdravih” mlečnih izdelkih, prodajao pa nam samo svinjarijo…. Edino dokaj zdravo kravje mleko je pač direktno od kmeta. Bolj pa je zdravo mleko drugih živali (kozje, ovčje, …)

Jaz sem preverila na tetrapakih v mojem hladilniku.
Mleko, kupljeno v Hoferju – na dnu so mešano napisane številke 2 x 3, ob strani pa z rdečo odtisnjena 4, 2, 8 (???)….
Kakorkoli: od sedaj naprej bom pozorna. Pa naj bom naivna ali ne. Kjer je dim je tudi ogenj!

Bemtiš, grem pogledat.

Od kje ti to? Lahko navedeš vir?

Na mleku od LM ni nobenih cifer, vsaj jaz jih ne vidim.

Sem šla zdaj pogledat na mleko od Pomurskih mlekaren in je na enem z rdečo 7, na drugem pa z redečo 2 številka napisana. Vgravirano v krogcu je pa 1 na drugem pa 4. Prav vgravirano v krogcu. Številke so pa samo 565 in nič več. Torej kaj naj si jaz razlagam od teh številk? Ta rdeče morda? Al vtisnjene?

Tudi jaz prosim za originalen vir, ker tole je hudo za lase privlečno. Po domače, kr neki.

Na mojem mleku iz Hoferja (bio) ni nobenih številk.

Nisem brala vsega pa vseeno. Če le imate možnost raje kupujte sveže mleko direkt pri kmetu. Kjer ga jaz dobivam je 50 centov za liter in ni nobene dileme kolikokrat je že bil vreto.

12 4567

Manjka 3.

mleko,ki ni dobljeno naravnost od kmeta,torej domače,je vse prej kot zdravo…sicer pa je o tem že preteklo veliko vroče krvi,pa na netu še in sploh tem.
o tem,da predelajo pretečeno pa prvič slišim,toda to je čar novodobnega obdelovanja hrane…Tudi smrdljivo meso s kemikalijami obdelajo,pa je spet svetle roza barve in brez vonja…. :((

Ne bodite naivni in ne pijte mleka, če vam je mar za zdravje.

http://globina.net/post224983.html

nekaj na izvirno temo,iz drugega foruma…

Vsekakor je zdravo, če kupuješ pravo ne-homogenizirano mleko! Homogenizirano mleko pa je škodljivo za organizem! Ta čas proizvaja ne-homogenizirano mleko le ena mleklarna v Sloveniji. Dobi se ga v plastenki. Mleko iz avtomatov je prav tako dobro, vendar je traba paziti na mikrookolje pridelave. Tudi druge mlekarne bodo vsak čas sledile tej goriško-primorski mlekarni.

Tukaj tudi ni verodostojnega vira.

u, tole pa morm tašč pokazat, prisega na trgovinskega, za tasta ga pa prinesem jaz iz mlekomata, tast je pa mnenja, da raje pije mleko od 10 krav, kot predelano mleko od več tisoč krav iz bog ve kje

pijte tega, pa bo:

http://www.mlekarna-planika.si/planika/mleko

Res je, mleko je zdravo samo za otroke in teličke:))

ŠE ena na to temo:

http://www.s12.si/component/option,com_seyret/Itemid,61/task,videodirectlink/id,513/

Res je, mleko je zdravo samo za otroke in teličke:))[/quote]

Za otroke je materino mleko zdravo, ne pa kravje! Od kje vam to, da je kravje ZDRAVO za človeka? …ko pa vemo, da vsebuje polno hormonov, ki ga dajejo kravam za še več mleka.

verjamete pa tudi vsemu, kar bo nek yxz napisal, glavno je, da kroži po mailu….

če se bom jutri spomnila, da zaradi svetovne zarote v mleko vbrizgavajo redek toksin, ki naj bi povzročal neplodnost in to poslala dovolj ljudem, bo zihr priletelo nekega dne v vaš email box in boste temu slepo verjeli…

Zakaj točno bi se nekomu splačalo mleko, ki ni prodano, distribuirati nazaj iz trgovin v mlekarne, ponovno toplotno obdelati, na novo pakirati, ponovno razposlati in prodati po enaki ceni? In to mleko, ki ima takšen rok trajanja, kot ga ima mleko v tetrapakih.

Za teličke je zagotovo zdravo.
Za odrasle pa …

Jao, ta je pa skoraj tako butasta kot tista s številkami na bankomatu. Takrat je bilo o tem toliko govora, da so celo banke dajale pojasnila – da NE deluje tako, kot je pisalo v mailu, seveda. Pa samo 1 vijugo za logiko bi bilo treba za trenutek vklopit, preden se je poslalo 10 naslednjim….

Strah pred vodo

Mleko je za otroke!
Mleko dela sluz!
Pivo dela peno, hik

iz skisanga mleka delajo jogurte

pijte tega, pa bo:

http://www.mlekarna-planika.si/planika/mleko%5B/quote%5D

se strinjam, tole je zdravo, nehomogenizirano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close