Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mlečni riž -zmrzniti?

Mlečni riž -zmrzniti?

Naša tamicena je nora na mlečni riž…zdaj je že postal njen vsakodnevni jutranji ritual…preden gre v vrtec mlečni riž. No, te zadeve pa v trgovinah ravno niso najbolj poceni, pa sem razmišljala, da bi ga enkrat skuhala, kaj vem, dva litra, pa ga dala v manjše posodice in zmrznit. In bi potem vsak večer vzela eno šalčko ven. Kaj pravite? Bi to šlo? Zmrznjeno mleko? Sama nisem prepričana…
hvala in papa

Zakaj pa ne ?
Dobro se mora predhodno ohladit in kasneje dat v skrinjo !
Jaz sem celo svoje mleko ki sem si ga napumpala ,ker je pač tamal spal in spal zaradi zlatenice.
In po nasvetu patronažne sestre ,ki se ji iz srca zahvaljujem za njene nasvete ,da si naj s črpalko mleko izčrpam in ,da lahko dam zamrznit.

Zakaj pa pol ml.riž ne bi mogla ?

Jaz sem enkrat jedla tak riž in sem imela drisko še cel teden.

da

da

Ma daj ne težit.

Skuhaj mlečni riž vsak drugi dan. Kaj pa je to kaj dela? Ostanek daš v hladilnik in pogreješ, naslednji dan.
Jaoooooo!

TAMICENA SI PA RES ZASLUŽI VSE NAJBOLJŠE.

Ma točno tako.

Kuhan riž ni primeren za zmrzovanje, se spomnim ene kuharice za samske :)))
V hladilniku bo zdržal kakšen dan, dva brez problema. Sicer pa kupi napolkuhan riž – parboiled – pa ga lahko hitro skuhaš vsak dan.

Če lahko dodam en čisto dobronameren nasvet.

Če kupuješ mlečni riž v lončkih, to ni to, kar bi označeval za dobro in kvaitetno prehrano, ampak je to čisti junk food, poln kemije in totalno neprimeren za otroke. JAz jima te svinjarije nebi nikoli kupovala!

Nasportno pa je doma kuhan mlečni riž zelo zelo zdrav. In se strinjam s predhodnicama, da ga enostavno skuhaž vsak drugi dan in ga drugi dan pogreješ tako, da ga zaliješ z dodatnim mlekom in podgreješ na štedilniku, drugače se ti lahko prismodi.

Ne pametuj in samo odgovori na vprašanje

Ne pametuj in samo odgovori na vprašanje[/quote]

Veš kaj, jaz bom odgovorila točno to kar bom sama želela in se ne bom ozirala na take monikoe, kot si ti. Če imaš slab dan ti jaz nisem kriva!

Še bolj simpl je pogret v mikrovalovki, kar na krožniku – če jo imaš, seveda.

Jaz ga ne bi grela in zmrovala.

Otrokom naredim včasih kus kus na mleku.Zavreš mleko, vsuješ kus kus, pomešaš, pustiš še kakšno minuto in obrok je pripravljen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close