Mladina noče delat, Slovenija kam greš
Kaj bo s to mladino? Ker kot kaže, avtomatizacija in robotizacija delovnih mest v Sloveniji zelo zaostaja. Podjetja se ne prilagajajo, raje vzdržujejo svoje jahte itd.
V resnici bi vsi morali dat odpovedi in se tega držat.
A kaj ko se uvaža tretji svet namesto posodabljanja infrastrukture.
Ljudje pa vse bolj razvajeni, nestrpni.
Mladina hoce delat, a hoce bit za svoje delo posteno placana, da lahko zivi.
Kaj je z nami starci narobe, ne vem, a pustimo se veslat po dolgem in pocez za kaj ze?
Ravno te dni razmisljam, kaj hudica mi je vsega tega treba! Naj grem gonit metlo in imet ljubi mir, se mi zdi da bi bilo tako se najbolje, ampak jaz sem si ze nekaj ustvarila in si placo za gonit metlo lahko privoscim, mladi zal ne.
Jah glej, vse napreduje in tako tudi sluzbe. Vcasih so delali na poljih in kmetijah, pa tvoji starsi tega niso hoteli in so sli delat v tovarne, mi nismo hoteli v tovarne in smo zeleli delati v pisarnah in prihajajoca generacija noce delat to kar delamo mi, ker vidijo, da se da zasluziti tudi drugace.
Clovestvo bo rastlo do vrha inteligence tako dolgo, dokler jih le-ta ne bo toliko po-budalila, da ne bodo znali vec sestet 2+2 in se bodo primorani vrniti nazaj do svojih korenin – na polja. ? in krog zivljenja bo lepo sklenjen.
Ker jim ni treba. Ker jim beboti vse nudite. Ciljev in ambic itak nimajo, sam neko sanjarjenje in vizualiziranje, nobene akcije. Ostali osli vam mormo pa pomagat, že odkar so na svet prišli vas plačujemo zato ker jih imate in vam omogočamo da ste isto nesposobna pezdeta vzgojili, katera moramo še vedno futrat.
Otroci iz normalnih družin, kjer starša nista ena nesposobna lena pezdeta….delajo. Mojadva sta začela pri 15ih. Pa jima ne bi bilo treba. Sta želela svoj denar zaslužit med počitnicami. Luzerji pa pač vzgojite luzerje. Ostali vam mormo pa to omogočat.
Noro, 23.08.2025 ob 18:47
Zašto bih? Za mikimalac za jahti direktora?
Taki ste najboljši. Zero samorefleksije, da v resnici delate nekaj, ker je jebeno lahko, da ne rabite prevzet nobene odgovrnosti, vi samo vidite jahto in tulite, da jo vi nimate ?
Odpri svojo fabrko, podjetje, za začetek lahko morda tudi samo s.p. in bo jahta kmalu zagotovo tvoja, ker si tako multitalentirano in sposobno.
Zabitočrednik, 23.08.2025 ob 19:01
Mogoče je problem v tem, da mladina vidi, da si ne bodo mogli privoščiti niti stanovanja. Torej, bolje sociala in adijo.
Fak izgovorov luzerjev. Buhahaha ne morem si če delam nekaj kar vsaka trenirana opica zna ker drugega nisem sposoben, stanovanja v centru ljubljane trisobnega kupit….bom zato raje na socialni 😀 S tem bom dosti boljše živel 😀 Jejj kakšn life! Sanje! Socialna! Dokler je 🙂
Sem stara 28 let. Delam ze od 18 leta. Pustila sem se vedno komandirat, ker sem odrascala v revscini. Ko sem se redno zaposlila sem spoznala, da kako delajo sodelavci. Nesramni do soljudi, nonstop na cigaretu,.. Prihajajo tudi dijaki in studenti k nam. Ko vidijo moje sodelavce jih za poklic mine. Tisti ki ostanejo na pocitniskem delu pa jih ravno ti zajebavajo. En ga poslje naj nekaj naredi, ker se njemu ne da. Drugi ga isce, da naredi nekaj kar se njemu ne da. In potem naj mladi delajo? Zaradi vas starih je mladim tezko. Tudi meni je. Ker mi grete za jetra. Visite na telefonu pa gledate vec tik toka kot mladina. Mladina se uci in radi se izobrazujejo.
Ker se delat ne splača!
1. Preobdavčene plače
Poglejmo minimalno plačo.
1277 delavčev bruto
863 delavčev neto
Delodajalec pa vam v reali plača 1495€ bruto.
Se pravi delodajalec plača slabih 1500 evrov, zato, da delavec dobi 860 evrov!
Se pravi delodajalec plača okej, delavec pa dobi premalo, ker država pobere preveč, 43% za raznorazne prispevke!
In to je na prvi stopnji, višje plače dobite slabše je, kar pomeni, da se nima smisla truditi, da bi kdaj imel več!
Progresivna obdavčitev je največje sranje!
2. Pogoji dela (odvusno od delodajalca) nekje še strehe nimajo poštkmane in si zpostavljen mrazu, snegu, dežju, vetru, vročini. Nekje delaš 12ke po 21 dni zaporedoma, ti dajo 1 dan frej in ponovi vajo….nekje se voziš eno uro v eno smeri, te prestavljajo po potrebi….dopuste ti oni določijo….
Skratka en kup sranja, in to z blagoslovom vlade, delodajalcev, sindikatov in inšpektorjev.
Pol pa uvažate še poceni delovno silo, da nam zbija ceno dela in logično, da ne samo mladina ampak tudi starejši izgubljamo s to državo potrpljenje!
Strošek delodajalca 1850€ za 1150 plače, je to normalno ?
Ne ni, delavci so predragi, pa z minimalcem niti niso zadovoljni, vsi bi za kofetkanje radi najmanj 2000 netto+dodatki, to ne gre predragi ste.
Ali pa tako kot ena glupača katera si je nakazovala nekaj mesecev 12000 plače, češ to mi pripada, saj sem lastnica, ni se pa zavedala da to pomeni skoraj 33 000 bruto strošek delodajalca.
Podjetje je nasledila po pokojnem možu in samo intervenciji sorodstva se lahko zahvali da podjetje ni propadlo.
Anonimno 2936, 24.08.2025 ob 09:27
Ker se delat ne splača!
1. Preobdavčene plače
Poglejmo minimalno plačo.
1277 delavčev bruto
863 delavčev neto
Delodajalec pa vam v reali plača 1495€ bruto.
Se pravi delodajalec plača slabih 1500 evrov, zato, da delavec dobi 860 evrov!
Se pravi delodajalec plača okej, delavec pa dobi premalo, ker država pobere preveč, 43% za raznorazne prispevke!
In to je na prvi stopnji, višje plače dobite slabše je, kar pomeni, da se nima smisla truditi, da bi kdaj imel več!
Progresivna obdavčitev je največje sranje!
2. Pogoji dela (odvusno od delodajalca) nekje še strehe nimajo poštkmane in si zpostavljen mrazu, snegu, dežju, vetru, vročini. Nekje delaš 12ke po 21 dni zaporedoma, ti dajo 1 dan frej in ponovi vajo….nekje se voziš eno uro v eno smeri, te prestavljajo po potrebi….dopuste ti oni določijo….
Skratka en kup sranja, in to z blagoslovom vlade, delodajalcev, sindikatov in inšpektorjev.
Pol pa uvažate še poceni delovno silo, da nam zbija ceno dela in logično, da ne samo mladina ampak tudi starejši izgubljamo s to državo potrpljenje!
Nihče ne dobi toliko neto. Dobi še prevoz in malico. To jasno ne šteješ. 2x več kot je socialna dobi tisti na minimalcu. Ampak po tvoji logiki se s socialno da živet, s plačo ne. Btw….v sloveniji je okoli 10% zaposlenih na minimalni plači. Vprašaj se zakaj si med njimi. Očitno te lahko vsaka trenirana opica zamenja jutri. Pri vseh privilegijih ki jih imaš s tem da si se rodil v državi kjer je izobrazba ti omogočena, lahko se preseliš jutri v katerokoli državo v EU, imaš očitno dostop do interneta kjer se lahko miljon stvari naučiš da boš malo boljši kot trenirana opica….ti svoj čas zabijaš zato da javkaš po internetu. In pričakuješ da ti drugi omogočijo da boljše živiš kot nek priseljenec, ki očitno lahko čisto isto dela kot ti, čeprav je odraščal v državi kjer praktično ni imel nobenih možnosti kaj iz sebe narest. Patetičen si do amena. Mimoza. Nihče ti ni nič dolžan. Če ne znaš izkoristiti privilegijev ki so ti bili v zibko položeni je to tvoj problem. Ne problem ostalih. Pač padeš v 10% najnižjih v državi. Kdo ti je za to kriv? Vsi, samo ti ne a ne? Ti si vse naredil da ne bi tam pristal 😀 Kaj točno?
Forum je zaprt za komentiranje.