Mladi zdravniki na preizkusnji…
ena redkih, 21.09.2021 ob 08:39
Ena redkih zdravniških, ki jo občasno pogledam.
V vseh takih so zdravniki dobri, potrpežljivi, sočutni in strokovni, en ali dva pa znata biti osorna in zajedljiva.
Star, tipičen scenarij.
Bi bilo dobro da bi nasi dr vcasih to pogledali in se naucili bit bolj cloveski, topli, osebni. Se borit do zadnjega in bit tudi z umirajocimi blizu. Predvsem tistimi ki so osamljeni, prestraseni…
Šnelca_783, 21.09.2021 ob 09:52
Bi bilo dobro da bi nasi dr vcasih to pogledali in se naucili bit bolj cloveski, topli, osebni. Se borit do zadnjega in bit tudi z umirajocimi blizu. Predvsem tistimi ki so osamljeni, prestraseni…
Po mojih izkušnjah je takih kar večina.
Tudi ko je bil (še pred kovidom) oče na paliativnem oddelku v bolnici, me je oddelčna zdravnica poklicala vsako jutro po viziti in mi povedala, kaj lahko pričakujem, ko bom prišla na obisk. In ko me je poklicala pred vizito, da naj pridemo okrog, sem vedela, da ni dobro. In ko je organizirala, da je mama lahko prek noči ostala pri očetu, smo vedeli, da sploh ni dobro. Parkrat na uro so dežurni zdravnik in sestre prišle preverit, če je vse normalno. In to ne samo zadnji dan ali zadnjih par dni.
Oče je sredi noči umrl. A sploh ni bilo težave, da so sorodniki prišli v bolnico ob dveh zjutraj se poslovit, šele potem, ko smo šli, so očeta začeli pripravljati za oddelek patologije, kjer (pri nas) umrli počakajo tudi do prevoza pogrebne službe. Pa še tam je poslovilna soba.
Forum je zaprt za komentiranje.