Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mladi v zelo dragih avtih

Mladi v zelo dragih avtih

Od kje mladim ljudem, ki imajo mogoče kakšno leto delovnih izkušenj, toliko denarja za drage avte? Zmeraj več je tega v Ljubljani, pa tudi okoliških občinah. Ali pa  vozijo mlade frklje. Govorim o avtih za 100.000 EUR in več, avti ki so popolnoma novi, mogoče kakšno leto stari.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna603, 08.09.2024 ob 21:17

Od kje mladim ljudem, ki imajo mogoče kakšno leto delovnih izkušenj, toliko denarja za drage avte? Zmeraj več je tega v Ljubljani, pa tudi okoliških občinah. Ali pa  vozijo mlade frklje. Govorim o avtih za 100.000 EUR in več, avti ki so popolnoma novi, mogoče kakšno leto stari.

Milijarde, ki izginjajo iz državne struje se seveda ne vržejo v sekret

Izvor premoženja se ne preverja. Droge ipd

prljavi Balkan. Pelji se enkrat skozi Beograd.

Čefurji v glavnem služijo z drogo. Delajo itak da ne, zraven vlečejo socialo.  Slovenci pa imajo nekateri situirane starše, ki lepo poskrbijo za otroka, za izobrazbo, avto…

Sošolcu hčere so starši kupili porscheja, s katerim se vozi v šolo. Drugemu pa športnega mercedesa.

Kolegova hči se vozi na fax z RAMom 3000, tovornjak.

Mulcu nikoli ne bi kupila avta za 100 tisoč plus, pa imamo denar, zgornja meja pri nas je 70 tisoč s stroški. Do tukaj si lahko ogleda, višje pa lahko samo sanja. Avte za 100 in + jurjev, to se gremo lahko mi, ki smo že nekaj skoz dali.

Kapitalizem. Lizing. A ni fajn k si lahko kupis stvari, ki si jih niti slucajno ne mores privoscit

V čem je problem? Foušija, ker ga ti nimaš? Zame je to stran vržen denar, ampak če se vozijo, pač se.

Jaz jih poznam par ki so zaslužili s krpto. Mladina pač da veliko na hude avte, pa so si jih kupili. Delajo samo še za dušo. Kar jim paše kadar jim paše. In ja, sem jim kar mslo fovš. Pa ne za avto, za svobodo.

Veliko tega samo zgleda novo in drago… parkirišča pred stolpnicami na Jesenicah so polna tega rabljenega premium pleha. Tam do 30, 40 jurjev se lahko že skoraj vsak stegne z leasingom. Živi pa pri 25ih pri starših v dvosobnem stanovanju v stolpnici. Vidiš vse od Porschejev, BMWjev, Mercedesov, ni da ni. Vse za šov. Dela pa v Acroniju, glavna dejavnost v življenju pa mu je kruzanje skozi Bled. Pa še to so mu zjebal zdaj, ko med sezono ne sme skozi Zako.

Tisti, ki imajo res 100+ vredne zadeve, so zelo redki. In veliko jih ima to kar lepo od staršev ali droge. Aja, pa kar precej dobičkonosna zdaeva je Onlyfans, včasih so punčare morale kaj naredit za $$$, sedaj samo pokažejo.

Običajno so mlajši ljudje tisti, ki bi radi vzbudili pozornost z dobrim, dragim avtomobilom. S psihološkega vidika si ljudje želijo priznanja, pohvale, pozornosti … in ti z avtomobili, ki daleč presegajo njihove standarde na VES GLAS KRIČIJO: POGLEJ ME, TUKAJ SEM, BOGAT/A SEM, DOBRA PARTIJA SEM, JAZ SEM NEKDO … ipd. Lahko pa tudi starejši.

Običajni ljudje, ki imajo veliko denarja, old money, kot se jim reče, ne želijo s svojim premoženjem preveč izstopati. Seveda si kupujejo drage stvari, ampak se z njimi ne izpostavljajo na klasične načine. Običajen človek si rad privošči kaj lepega.  Ampak v mejah svojih zmožnosti in po pameti. Ne bo štrlel iz, rečimo, višjega povprečja in se s tem ne bo šopiril. Raje bo dal misliti, da ima manj kot več.

Npr. Tindler Swindler, Anna Delvey sta primera prevarantov, ki sta se kičila z dragimi stvari, od oblačil, do obiska prestižnih hotelov, restavracij, prevoznih sredstev … V sebi sta pa kaj?! Čudovita lupina, gnilo jedro.

Z ekonomskega vidika je avtomobil najslabša možna “naložba”. Največ denarja v življenju izgubimo ravno zaradi padanja vrednosti avtomobilov, predvsem če gre za dražje avtomobile.

Poznam dva….

Bivša sodelavka. Živi pri starših, ki vse doma financirajo. Ima avto na lizing – mesečni obrok 600€ + zavarovanje bi rekla cca 100 na mesec, če je omenila da je plačala preko jurja zavarovanja.

Enako od druge sodelavke fant, kjer on plačuje samo lizing, starši pa so pokrili stroške zavarovanja.

Oba stara malo čez 20.

Kaj vas moti? Moj sin študent se vozi s takim  novim avtom. Kupila mama, ne na lizing,se manj na kredit. Ob naročilu avans na roko enako ob prevzemu. Preden sva imela otroka sva si uredila problem bivanja( hiša) služba, žurirala, welnes, potovanja. Nekoč so stari ljudje govorili: najprej štalca, nato kravca. Ne da živiš in se stiskaš pri starših v dvosobnem stanovanju, prehitevaš z otrokom brez službe in strehe nad glavo.

Avtor, si res tako naiven in butast, da ne veš, da so to preprodajalci drog? Kako pa naj mlad mulc pride do ogromno denarja,  če ne z dilanjem? Lahko tudi, da je ati kakšen bogataš…

Zagotovo ga niso zaslužili z delom.

S čim so ga, me pa prav en kurc briga.

balkansko-levičarska mafija, ki obvladuje Slovenijo. Z vašim denarjem si kupujejo.

Naša starejša dva sta dobila, ko sta naredila izpit, vsak avto v vrednosti okoli 16.000€.

Moj je vreden še manj, ima že 14 let. Mož ima kombi, a ga uoorablja tudi za službo.

Smo nameravali zamenjati moj avto, pa smo si premislili.

Prav nobene potrebe ni, ker  njim ni nobenih težav, okvar. Redni servisi in to je to. Zakaj bi menjala avto, ki me od točke A do točke B lepo pripelje, čeprav toćka B ni ravno blizu?

Ni pa avto fensi šmensi, to pa res ni več.

Zlahka bi si privoščili drag avto, a ne vidim smisla.

Imamo čoln, ki je veliko dražjo od vseh avtomobilov, koles. A čoln nam je v užitek. Vsem v družini. A bi se tudi pri čolnu lahko stegnili čez to, kar imamo.

A ni potrebe, ker bi nas prevelik dejansko oviral. Pomembno nam je, da manevriramo v majhnih lučicah, da ima nizek ugrez zaradi zalivov.

Da ga lahko peljemo po cesti z navadnim kombijem, brez nekih ceramonij in najpomembneje, da ga lahko sami spustimo v vodo, da nismo od nikogar odvisni.

Tudi pri oblačenju ne vidim smisla v oh in sploh dragih znamkah. Še najraje nosim oblačila, ki mi jih sešije “moja” šivilija. Vem, kakšno blago uporabi, oblačila so po meri in po mojem okusu.

Tudi naša mladina ne mara kričečih znamk na oblačilih. Navadne majice, hlače jim sešije kar moja šivilija.

Edino frajetirajo se pri spodnjem perilu. Sicet mi ni najbolj jasno zakaj, ampak ok.

Starejši sin s je tudi sam kar nekaj privarčeval. Lahko bi zamenjal avto za boljšega. A noče. Pravi, da nima smisla in denar porablja/nalaga povsem drugače.

Poznam dva. Oba sta otroka gostilničarjev.  In ti gostilni nista na nivoju Michelina. Zdaj pa seštej 2+2.

wrghes, 09.09.2024 ob 12:59

Veliko tega samo zgleda novo in drago… parkirišča pred stolpnicami na Jesenicah so polna tega rabljenega premium pleha. Tam do 30, 40 jurjev se lahko že skoraj vsak stegne z leasingom. Živi pa pri 25ih pri starših v dvosobnem stanovanju v stolpnici. Vidiš vse od Porschejev, BMWjev, Mercedesov, ni da ni. Vse za šov. Dela pa v Acroniju, glavna dejavnost v življenju pa mu je kruzanje skozi Bled. Pa še to so mu zjebal zdaj, ko med sezono ne sme skozi Zako.

Tisti, ki imajo res 100+ vredne zadeve, so zelo redki. In veliko jih ima to kar lepo od staršev ali droge. Aja, pa kar precej dobičkonosna zdaeva je Onlyfans, včasih so punčare morale kaj naredit za $$$, sedaj samo pokažejo.

Meni je tudi zanimivo videti, kako pred drugo ali celo tretjerazrednimi bloki stojijo na videz kar dragi avtomobili.

Kar pa se tiče OnlyFans: ženske služijo zato, ker imajo odjemalce, ti pa so večinoma moški.

Moj brat si je sam zaslužil,za drag avto, ni mi všeč da si ga je kupil, ampak zdaj ga ima. Zasluži odlično, lahko bi imel več,pa zgleda da ga ne interesira.

to so večinoma jugoviči.  Naše Slovenke pa padajo na take jugoviče in denar

Takole je, 09.09.2024 ob 15:49

Avtor, si res tako naiven in butast, da ne veš, da so to preprodajalci drog? Kako pa naj mlad mulc pride do ogromno denarja,  če ne z dilanjem? Lahko tudi, da je ati kakšen bogataš…

Če so Slovenci, so si vsi zaslužili s poštenim delom. Noben ne krade, noben nima staršev pri koritu, nobena slovenska družina ni korumpirana, noben ni iz družine zmagovalcev tranzicije…

Če so neslovenci so obvezno dilerji… Yeah, seveda, če SDS tako pravi, bo to držalo.

Tudi neslovenci s poštenim delom pridejo do kapitala, tudi neslovenci so bogati in niso vsi na gradbišču in proizvodnji. So tudi zdravniki, sodniki, pravniki, profesorji, akademiki. Tudi Albanci, ki se tradicionalno ukvarjajo s proizvodnjo in preprodajo mamil, niso vsi v tej branži. Albanci v Sloveniji so izjemno bogati. Če se njihov Ekrem vozi z MB, še ne pomeni, da je njegov.

In ta zmahana in uvožena jajca na kitajskih gumah z napisom MB, BMW… niso tako draga.

Še dobro, da omenjene kategorije nimajo dobrega okusa za avte. Pravi premijski razred za ljudi z okusom in izobrazbo so RollsRoyce, Bentley, Porsche, Volvo…

Eni smo zaslužili z crpyo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close