Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mladi krompir z zelenjavo v pecici

mladi krompir z zelenjavo v pecici

Zdravo, ljubiteljice in ljubitelji dobre hrane in super receptov!

Zadnjic mi je prijateljica iz Italije omenila, da moz pogosto napravi za kosilo ali vecerjo mladi krompir, zraven pa da vso mozno zelenjavo.
Takrat je nisem sprasevala, kako to napravi, zdaj pa se mi je preprosto “zalustalo” in bi to napravila za kosilo.

Moram peci najprej krompir in dam sele ene deset minut pred koncem zraven zelenjavo? Katero? Bucke, jajcevce, se kaj morda?

Bom zelo vesela, ce dobim kak fin recept, oziroma, ce mi napisete vase izkusnje s pripravo te poletne jedi!

Hvala!

Lep, ne prevroc dan vam zeli Vesna

Ojla!

Jaz krompir narežem na ploščice, splaknem in posolim. Naložim ga na pomaščen pekač, nanj pa naložim vse kar imam. Ravno v soboto sem naredila nekaj na to temo – na krompir sem naložila bučke narezane na 0,5 cm debele kolobarčke, narezna papriko, paradižnik potresla z baziliko in dala v pečico. Čez 10min. sem vse to prelila s prelivom (1 kisla smetana, 1- 2 dcl mleka, 2 jajci – vse skupaj dobro zmešaš + malo soli in popra), čez 10 min pa sem naložila še jajčevce in proti koncu pečenja še narezna sir. Bilo je zelo dobro.

Vedno pa ne delam po plasteh, ampak včasih kar vse skupaj zmešam in naložim na pekač. Zelenjava pa po izbiri,kar ti ugaja oz. kar imaš pri roki. Lahko pa daš tudi kakšen košček slanine za okus.

Dober tek.!

Zelenjavo (bučke, malancane, papriko,…) narežem na kocke, rezine, trakove…, paradižnik na rezine.
V ponvi segrejem olivno olje, na vročega stisnem česen, in takoj nato (česen sme biti na vročem olju le toliko, da zadiši) stresem gor vso zelenjavo. Na velikem ognju podušim par minut ter seveda solim, dodam še na rezine narezna paradižnik in malo bazilike, pokrijem in dušim še par minut. Bučke, malancane in ostalo ne lupim, pač pa le operem in narežem skupaj s kožico.
Temu pri nas pravimo fast food, ker je zadeva pripravljena v 15 minutah, je zelo okusno, zdravo in tudi dokaj lahko in kot nalašč za poletno vročino.
Krompir pa, če ga hočeš, pač spečeš posebej v pečici (kar pa traja malo več kot 15 minut)

mmmm mladi krompir…pr nas pa damo v protfan samo krompir, česen in peteršilj, zraven pa solato….zelenjava bi zasedala samo dragocen prostor :)) hehehe pa kak se nism nikdar spomno, da bi še zelenjavo zraven vrgo? Ne vem, če ne bom danes popoldne to probal…

koliko časa pa še pečeš, ko naložiš jajčevce?

10 do 15 min. po občutku.

a surov krompir ali kuha in kolko časa se približno peče vse skupaj in na kolko

Surov krompir, narezan na ploščice (sem že napisala) – vse skupaj cca 45 min.
Dober tek.

hvala za informacije, v soboto bo sigurno to za kosilo

pozdrav vsem

pia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close