Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mister steamer

mister steamer

Zanima me, če ima kdo to napravo doma in bi mi lahko prosim povedal kako dolgo moram pustiti na pari sadje, kako dolgo zelenjavo in npr. še riž. Dobila sem ga od sorodnikov brez navodil.
Hvala!

Zdravo! Sama delam po občutku, čeprav so na mojem neki orientacijski časi napisani – lahko kasneje pogledam doma in ti napišem. Vmes malo pokušam, pa je – samo pazi se poparit. Uporabljam ga predvsem za štruklje, kruhove cmoke, skutne cmoke pa tudi za zelenjavo.
lp

Prooooosim te poglej za sadje, zelenjavo in meso!!!!

Hvala!!!

Ali lahko kaj več zvem o tej napravi in kje se dobi. LP Silvia

http://www.nemox.de/index.asp?Ind=http://www.nemox.de/CotturaVapore/steamer9/steamer9.htm

Bok, končno semprišla do računalnika..
Torej, jaz imam očitno drug model – steam cooker JL 639, vendar mislim, da bi naslednji časi orientacijsko veljal, saj je podoben:

krompir 20-25 min 10 malih
cvetača 16-18 min 1 srednja
fižol 18-20 min 1 kg
špinača 12-15 min 500 g

pečenka 15-18 min 500 g
piščančja prsa 20-25 min 800 g
riž 38-40 min 400 g

njoki 25-30 min 400g

sadje 10-15 min

ribe 15-35 min

Veselo soparjenje!

Hej! Jaz aparata nimam.Veliko pa kuham – soparim v enkonomu.
Dam za prst vode,potem v luknjicasto posodo na nogicah zelenjavo,krompir,riz ,struklje….
Zdaj me pa zanima,ali je med mojim nacinom in tem aparatom velika razlika. Za informacijo se zahvaljujem .Lp Babi

tudi jaz nimam steamerja. vcasih malo improviziram.:) tale babina ideja je pa zelo dobra! lp petra

Tinkarca!

Stokrat ti hvala za informacije!!!

Zanima me še koliko vode naliješ v aparat in koliko časa porabiš za testenine?

Zdravo vsem!

Mislim, da razlike med vašim soparjenjem in tem z aparatom ni velike razlike. Sama sem ga dobila za darilo in je super, ker je samostoječ in imam tako na štedilniku prostor za drugo packanje. Najbolj prav mi pride, kadar imam goste in imam štedilnik tako in tako “zabezecan”.

Cvetka – v spodnjem delu aparata sta oznaki min in max, tako, da nalijem vode do max. Testenin še nisem soparila tako da se mi niti ne sanja..
Poskusi..

LP

Kje se da kupiti ta aparta v Sloveniji in koliko stane – a kdo ve, hvala za odgovor LP Silvia

Sestra je aparat kupila v, sedaj že pokojnem, Comingu. Mislim, da bi ga lahko imeli v kakšnem Merkurju ali Big bangu, prepričana pa nisem. O ceni je nisem spraševala..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close