Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Miske malo drugace – hitro in okusno

Miske malo drugace – hitro in okusno

Hej! Vse jih poznamo, toda ta recept je za na hitro in ko jih jes, ne opazis, da ni kvaseno testo.

1 kisla smetana( loncek kot jogurt)
1 celo jajce
1 in 1/2 loncka ( od smetane) bele presejane moke s pol pecilnega praska
2 in 1/2 zlici sladkorja
scepec soli
1 zlica ruma, lahko tudi naribana limonin lupinica

V posodo das vse sestavine in z el. metlicama zmesas v gladko maso.

Zajemas s cajno zlicko ( ne kavno) in das v olje, ki ne sme biti prevroce, da se tudi znotraj naredijo. Pred tabo to lepo narascajo. Ponavadi se same obrnejo; ce se katera ne, jo obrnem. Lahko eno razpolovis, da se prepricas, ce je popolnoma narejena tudi znotraj.

Delam v ozji posodi, da ne porabim prevec olja. Vanjo dam najvec 4 zlicke.

Odcedim na paprinati servieti. Potresem s sladkorjem v prahu.

Varianta: Vcasih naredim brez sladkorja in jih jemo kot prilogo ka mesu, namesto krompirjevih kroketov. Tudi dobro. Sem ze dodala tudi malo ingverja v prahu, ali nasekljan drobnjak.

Res hitro, ker samo umesas in ze v olje. Lp

Pozdravček Babi!

Hvala za recept,podobne delam tudi jaz,le da namesto kisle smetane uporabim kar jogurt.So pa krasne,na brzino in otroci jih pohrustajo en dva tri. Vidiš,da bi jih uporabila kot prilogo mi pa na kraj pameti ni prišlo…Hvala…

Se pa zmeraj,ko je govora o miškah, spomnim na eno štorijo kakšni dve leti nazaj. Na parceli smo imeli delavce,vreme je bilo krasno,pa smo rekli,da bomo kar vsi skupaj (tudi otroci) odšli gor,ker imam v baraki majhno kuhinjo sem lahko gor tudi skuhala kosilo.In ke smo vsi zelo sladkosnedni,tudi delavci,ki pri nas delajo imajo zelo radi sladko,sem se odločila,da naredim tudi miške (pečice nimam).No,ker je bil štedilnik stra in neke cevi dotrajane,bi moje miške skoraj zoglenele,saj je kar naenkrat začel izpod posode sikat ogenj.Seveda sem se po “babje” začela dret,priletel je mož (ki ni gasilec 😉 ) in je rešil miške,mene in barako.

Sama miške vedno povezujem s pustom, zato si me prav presenetila z varianto, da lahko miške ponudimo kot prilogo.
Sicer pa je na Goriškem že navsezgodaj zelo toooooplo, ves teden hodim okrog v kratkih rokavih. Babi, a si se kaj kopala?

Hali, hvala za tvojo izkusnjo, saj sem ravno hotela vprasati, ce bi lahko smetano zamenjala za jogurt, ker le redko dobi tu eno zares dobro kislo smetano. V kratkem jih preizkusim.
Lep dan vsem!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close