Najdi forum

Tole vprasanje je najbrz cist mimo, ampak vseeno.

Kupila sem si novo misko za racunalnik in potem ugotovila, da jo prilklopis preko ps 2 vrat ali nekaj takega. Uspela sem najti pravo luknjo in vse normalno deluje.

Zanima me v cem je fora. Mislila sem, da miska je pac miska in ima tisti okrogel vtikac. Kaksna je razlika med tema miskama?

Hvala in lp!

Miške s ta starim vhodom so se velikokrat “teple” z drugimi napravami, ki so uporabljale komunikacijska vrata. Največkrat z modemom (COM1). No kasneje so začeli delati ekstra vhod za miške (in tipkovnice) in da ne bi kdo slučajno kaj narobe vtaknil so naredili tudi drugačen vtikač.
Obstaja še en način priklopa – to je USB. Le ta je fajn zato, ker ga uporabljaš za vse živo, miško pa lahko odklopiš in priklopiš med delovanjem, ne da bi to koga motilo. To je še posebej fino za prenosnike.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Mišk s serijskim priklopom (8 ali 9 pinskim – ne vem točno) ne delajo več, oziroma se zelo težko dobijo, ker tudi novi (večina) računalniki nimajo več teh vrat za miško.

Sedaj sta v “modi” PS/2 (6 pinski-okrogel) in USB (ploščat) priklopa. Zakaj, ti je pa že Wega povedal 😉

Lp, Lady L

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close