Najdi forum

miska ne dela

Zivjo! Zamenjala sem misko. Morala bi biti plug and play, pa noce delati. Z misko je vse v redu, sem jo preizkusila na drugem racunalniku. Driverji so. Prej je bila miska vklopljena na paralelnem portu, ta pa je na usb. Je mozno, da USB noce prepoznavati miske in kako se to nastima?? Hvala za kaksno idejo ze vnaprej!!

In imaš Windowse:……………………………
in ti drugače USB port dela/ne dela:……………………………….

Namreč če imaš Windows 2000 ali XP, potem ti sistem mora sam zaznati miško (ni nujno, ampak načeloma dela).
Če imaš Windows 9.xx SE ali .ME potem moraš instalirati še gonilnike za USB podporo, katere si dobila na zgoščenki poleg osnovne plošče.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Imam wins 98 in USB port sicer dela. Hmhm pojma nimam kje imam zgoscenko, ki je bila poleg :((( Najbrz bo najbolje, da se lotim iskanja. Problem je tudi v tem, da zdaj ne dela niti stara miska, tako da moram vse poceti s tipkovnico!

Jap – zgoščenko noter in instalacija podpore za USB vrata.
Pa še nekaj – v kolikor nimaš instaliranih Windows 98 SE, je delo brez veze, razen če ne boš instalirala Windows-e ponovno.
Sicer si pa poleg miši dobila tudi majčken zelen konektor – prehod
iz USB na PS2 – pa to uporabi in vtakni v port zraven tipkovnice in potem ne
potrebuješ nobenih gonilnikov.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kot bi mi bral misli :))) Ravno sem razmisljala, ce ne bi bilo lazje dobiti konektorcka in povezati misko na paralelni port, kot pa najti tisto plosco! Sicer ga ni bilo zraven in se ni taksen okrogel ampak je tisti podolgovat, ki jih sploh nikamor vec ne dajejo menda. Kot kaze ga ni vec na svetu junaka s pet let starim PCjem, poleg mene, heh! Upam, da bo slo. Hvala za moralno podporo!

Sedanje miške dokaj redko delujejo na paralelnem portu. Morda le še tiste, katerim je priložen adapter. USB si ponovno namesti, pa bo vse v redu z njo.

Torej je verjetno, da na paralelnem portu ne bo delala.. No, to zadevo malo zakomplicira. PC je v resnici star 7 let (kako cas bezi :))) in dejansko ne vem vec, kje imam tiste CDjke. Bi na 56MB RAM delali windowsi 2000?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close