Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Misisipijsko blato

Misisipijsko blato

V soboto imamo goste in med drugim bi rada naredila tudi omenjeno pito. Zanima me, ali jo je kdo naredil en dan prej ali pa jo je pametno še isti dan pojesti.

Nam lahko zaupaš recept? Sliši se zanimivo.

Recept sem sicer našla na teh straneh, je pa iz velike družinske kuharske knjige.

Pita iz misisipskega blata – uradni naziv iz velike družinske kuharske knjige

KRHKO TESTO: (za model 25cm)
250g moke, 125g masla, 2-3 žlice hladne vode
Moko damo v skledo in dodamo na koščke narezano maslo, s konicami prstov ga gnetemo da dobimo zmes podobno drobtinam. Dodamo hladno vodo da zgnetemo mehko in voljno testo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30min v hladilnik. Ko ga razvaljamo z njim obložimo model.
Pečemo ga pri 200 stopinjah ) obteženega) 10 minut nato folijo odstranimo in pečemo še 5min.
FILA
200g jedilne čokolade, 125g masla, 2 žlici kave, 3 jajca, 150ml smetane za kavo, 175g rjavega sladkorja
Čokolado, maslo in kavo počasi segrevamo, da postane masa tekoča, občasno pomešamo, ko je stopljena jo odstavimo in počakamo da se malo shladi. Posebej zmešamo jajca, nato jim dodamo še smetano in sladkor in na koncu vse skupaj primešamo čokoladi.
Filo prelijemo čez testo in v pečici pečemo še cca 30min pri temperaturi 190 stopinj.
Ko je ohlajena jo po okusu okrasimo s kupčki stepene smetane.

Glede na to, da gre za krhko testo in nadev, ki (po mojem mnenju) lahko tudi kak dan stoji (na hladnem seveda), je bolj stvar okusa jo pojes se isti dan ali ne – podvprasanje: je boljsa jabolcna pita, ki je tisti dan pecena, ali taka, ki jo jes sele naslednji dan? Meni vsekakor takoj zadisi :).

Večkrat sem že delala to pito in smo jo vedno isti dan pojedli, zraven sem pa ponudila stepeno smetano. Osebno mislim, da je isti dan boljša, dela z njo tudi ni veliko. Testo pa res lahko zamesiš prejšnji dan in potem drugi dan razvaljaš in narediš nadev. Dober tek!

Pozdravljena!
Sama naredim krhko testo vedno zvecer in ga cez noc pustim v hladilniku zavitega v foliji.Lepse se valja.Tako pise v moji kuh.knjigi. Drugi dan samo oblozim in specem. Dober tek Manca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close