Mirroring tablice na TV in PC
Fantje ste gotovo dobri poznavalci tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. Iščem primeren program za wireless mirroring zaslona tablice Samsunga galaxy 10 Tab2 na televizor.
Pri tem me ne zanima zgolj predvajanje filmov, glasbe in slik s tablice, temveč dejanski mirroring zaslona tablice (podobno kot je možno s HDMI vmesnikom in nekaterimi dragimi adatperji).
Uspelo mi je sicer najti program, ki omogoča wireless predvajanje zaslona tablice na PC, na TV pa nikakor. Če kdo lahko svetuje takšen android sw, mu bom zelo hvaležna.
lp vsem!
Sabinca
Hi,
Je to to ?
Čemu namen uporabe ?
Drugače pa če ste našli program za PC, potem pa lahko itak PC/prenosni računalnik povežete na TV in je to to.
Ne, to ni to. To, kar želim je dejanski mirroring zaslona s tablice na tv (wireless) brez HDMI kabla.
Ne potrebujem zgolj predvajanja filmov, slik ali glasbe – temveč vsega, kar pač trenutno ‘laufa’ na tablici tudi na velikem zaslonu TV. Torej, samo programsko rešitev (android) za wireless mirroring.
Vse kaže, da bo zadeva zrela šele po nakupu novega Smart TV Samsung, kar pa še ne bo tako kmalu – dobra stara plazma Panasonic mi namreč še odlično špila. Niti mali HDMI vmesnik za neposreden priklop s HDMI kablom na TV ni kompatibilen s tablico Samsung Galaxy 10.1 Tab2. Celo Samsungov Allshare Cast dongle (wifi) ni združljiv z mojo tablico. Žalostno, ampak tako pač je.
Tudi kolegov NEXUS 10 noče špilat prek HDMI kabla, celo usb ključkov ne zazna. Skratka, na našem trgu je na voljo vse polno tablic, ki pa še zdaleč niso združljive z dodatnimi adapterji, ki so na voljo. Poleg tega so vsi Samsungovi priključki preklemano dragi, ker se na končno ceno prišlepajo raznorazni uvozniki, posredniki, trgovci in morda celo kakšni tajkuni in politiki.
Forum je zaprt za komentiranje.