mirabilandija ali gardaland
ne vem od kod ste, ampak mi smo bili v avstriji ob nežiderskem jezeru, tukaj http://www.familypark.at/ in je za otroke super. morda je več zadev primernih za 3-letnike, bo pa tudi 12-letnik našel kaj zase.
V Gardalandu smo že bili, takrat so bili otroci stari 4-8, pa nam je bilo všeč. In bi sedaj ponovili. Pa me zanima konkretna razlika med tema dvema parkoma.
Mimogrede noben se ni dolgočasil v deželi za najmlajše, tudi vožnja z vlakcem pa “po kmetiji” nam je bila vsem všeč, štiriletnik je pa tudi užival na gusarski ladji, jungli, tungi,…
Mogoče še kakšna informacija. Spletne strani sem si ogledala. Želim slišati čimveč mnenje iz prve roke…potem si bom pa ustvaria svoje mnenje, kaj je bolj primerno za nas.
So mogoče kakšna pametna prenočišča v bližini Mirabilandije?
Konkretno razliko boš najbolje ugotovila in si ustvarila svoje mnenje, če greš sama pogledat. Ker “vsake oči imajo svojega malarja” in ljudje enake stvari vidimo drugače. In eni otroci se že pri 3 letih vozijo po kakšnih hudih toboganih, drugi si pa tega pri 6 letih ne upajo.
Pametna prenočišča najdeš pa več ali manj povsod.
Tudi moj glas gre Mirabilandiji. Za prvi maj smo bili v Gardalandu, sedaj pa smo obiskali Mirabilandijo, Fiabilandijo, Italijo in miniatura, Oltremare, akvarij … Nepozabno, samo sušo v denarnici, bi najraje pozabila. Vsi ti parki ti omogočajo 2 dnevni obisk. Edina slaba stran je nekoliko daljša vožnja, vse ostalo, po mojem skromnem mnenju prekaša Gardaland.
Italija in miniatura je podobno kot mini mundus. Na sredini jezerca je v obliki škornja Italija, potem pa so nanizane male hiške, katedrale, železnice, samostani … kar je pač značilno za določeno območje Italije. Na severu so alpe, gondolca, nekaj malega Evropa (Eiflov stolp, …), proti jugu pa Rim z letališčem … Nas je najbolj prevzel šotor z eksperimenti. Nekaj malega je tudi zabaviščnega parka, igrala za otroke, mini ladjice za po Benetkah, območje za špricanje.
Super, samo dva dni nimaš tam kaj počet! Za mlajše priporočam še Fiabilandijo, saj je vse prilagojeno in razen ene atrakcije lahko gredo na vse v parku. Naša je stara 9 let in se je kljub temu zelo zabavala. Predvsem je smešna predstava čarovnika …
Pujsa Pepa,
ful luškan park tale v Avstriji. Bolj primeren za moji 4.5 in 3 letnici.
Nisem ga še videla. Se mi pa zdi da je fullll daleč- mi lahko prosim napišeš, koliko časa se voziš do tja in ali ste kar prespali tam kje? Pa še to- je gneča v parku. Mi bi štartali iz Lj.
Hvala za tvoje odgovore.
Lp,
Mirabilandia je primernejša za otroke (največkratne omejitve so 120 -130cm), hiša strahu, ogromno manjših vrtiljakov, raznih eazy variant…tudi vodnih kombinacij, kjer si moker (ena bolj adrenalinska….in ena eazy z vrtenjem, zdrži tudi 3 ali štiri letnik) potem vodne, ko nisi nič moker…pa nekaj je full adrenalinske (prosti pad, vlak smrti-s pospeškom formule 1…) za starše….odlična policiska predstava( vožnja z avtom na dveh kolesih, motoristi…skratka več kot odlično…vredno ogleda tudi 2x!!!)
Moje mnenje je, da je Gardaland pred tremi leti imel manj mokrih atrakcij, a tiste so so bolj dodelane (npr voziš se dlje časa ..) in estetske (če je to estetika).
Fiabilandia pa potebuje melo prenove, osvežitve barv… zagotovo primerna za manjše od 2-8 let nič adrenalinskega…. staršem bo bolj dolg čas… Pa še nekaj, nekaj postaj se lahko pelješ le 2x (neka adrenalinsa vrteča se posodica, ki drsi po železnici (meja je nad 140cm) pa se lahko pelješ le 2x, karto ti luknjajo; ob tem da sploh ni bilo gužve…prazno…!!!!! Podobno še voznja z džipom, ki ga vozi lahko otrok od 9.leta… tudi tu lahko pelješ le 2x!!!! KATASTROFA
Če ste na tem koncu, si najprej oglejte Fiabolandio in šele nato Mirabilandio.
Mi smo obiskali še Aquafan… gužva…. v redu …
a se nam je zdel aqualand pri Gardalandu (pred tremi leti) boljši, je pa res da je tam že bilo potrebno prenove…barvanja in podobno.
Pa še zanimivost…. toalete so čiste!!!
Za prespat hotelov, kampov dovolj…. le težko se zmniš, ker slabo govorijo angleško npr.
Če gre za hotele, Vam ne preostane drugega da sedete za računalnik in poiščete hotele na spletnih straneh Na googlu zapišite hoteli Ravena in Rimini in vam bo pokazalo mnogo variant…le čas si morate vzeti in nato tja tudi poklicati…je bolje…
Pa srečno
To je mnenje osebe, ki se je ponoči vrnila iz Fiabilandije, Mirabilandie in Aquafana….spali pa smo v kampu…jih je tudi ogromno!!!
Pa naj še jaz povem svoje mnenje o nekaj parkih, saj smo bili skoraj povsod (pri nas doma so vsi “nori” na ta zabavišča).
GARDALAND – Ta je bil največji, vendar bolj primeren po mojem mnenju za starejše otroke (+14), ker ima ogromno adrenalinskih stvari. Na večino stvari naš najmlajši (3 leta) ni mogel iti, ker je bil premajhen Splača se vam vzeti letno karto v predprodaji, če mislite večkrat iti. Predstavo z delfini je treba doplačati.
MIRABILANDIA – Ta jim je bil od vseh najbolj všeč (letos gremo ponovno tja). Pri večini atrakcij je potrebna višina najmanj 90 cm. Imajo tudi akcijo, da če vzamete partnerski hotel (oziroma prenoćišče) preko njihove strani, dobite karto za tri zaporedne dni po isti ceni. Dosti atrakcij podobnih kot v Gardalandu, samo, da so večinoma krajše. Imejte tudi nekaj za preobleči ali kopalke zaradi vodnih atrakcij Obvezno si oglejte predstavo Policijska šola.
GULIVERLANDIA Manjši park poleg Lignana Sabbiadora (zelo velik turistični kraj z mivkasto plažo). Bili smo tam na morju, pa smo šli še zadnji dan v ta park. Drugače pa nič posebnega.
FAMILIENPARK pred Dunajem. Največji avstrijski zabaviščni park, ki ima dosti atrakcij za male otroke. Nekaj malenkosti je treba posebej plačati (1€), vendar niso nič kaj posebnega. Če imajo otroci rojstni dan, imajo prost vstop. En dan imate popolnoma dovoj. Brezplačno parkirališče. Primeren za enodnevni izlet.
LEGOLAND pri Ulmu. Mislim, da je to malo prevelik zalogaj za en dan. Mi smo šli za dva, hotel smo rezervirali kar v paketu preko njihove spletne strani. Prav zanimivo je videti, kaj vse se da iz legic narediti (imajo makete sredi parka). Večina atrakcij je primernih tudi za manjše otroke, (imajo tudi dve avtošoli za manjše in starejše otroke, obe je treba doplačati, otroci pa dobijo na koncu vozniški izpit, ki pa ga je treba tudi posebej kupiti), kakšnih ekstremnih stvari ni. Drugače pa kar lepo urejeno.
Za vse parke pa je značilna še ena stvar: hrana in pijača sta zelo dragi za naše razmere, zato smo mi imeli vedno to s seboj. Smo na ta račun kar veliko prihranili.
Forum je zaprt za komentiranje.