Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Miomi in težave – še katera?

Miomi in težave – še katera?

Te ciste nimajo najmanjše zveze z miomi in bi se pojavile v vsakem primeru. Da ne bi zdaj slučajno katera začela paničarit.
Miomi so že od prve sekunde dalje ali benigni (takih je 99,9 procenta) ali maligni. Ne postanejo maligni pozneje. Prav gotovo pa, ker gre za čisto drugačne celice kot v cistah, ne vplivajo na nastajanje cist na drugih delih notranje napeljave. Skratka, dve popolnoma ločeni zadevi.
Glede na to, kako pogosti so miomi, bi morali biti raka na rodilih ene 20-krat več, kot ga je, če bi slučajno obstajala kakršna koli vzročna povezava med miomi in rakom.

Prvič slišim, da bi miomi zakasnili meno in menopavzo, meni ginekologinja ni tega omenila (pa je celo specializirana za menopavzo in meno).
Meni je predpisala esmyo in se je zelo lepo obnesla, miomi so se zmanjšali, nobenih stranskih učinkov nisem imela. Jemala sem dva cikla.
Tudi jaz imam še vedno redno menstruacijo, sem tvojih let, miomi mi ne povzročajo težav. So pa rasli in zato je bilo treba nekaj ukrenit.

Po operaciji so me kake 3 dni pošteno bolela ramena( zaradi CO2 s katerim napolnijo trebušno votlino) drugih večjih težav ni bilo. Sedaj moram še vedno bolj kot ne počivat, prepovedano je kakršno koli dvigovanje..
. Močno upam, da sem se za vedno rešila pogostih vnetij mehurja in bolečin v medenici.

Prvič slišim, da bi miomi zakasnili meno in menopavzo, meni ginekologinja ni tega omenila (pa je celo specializirana za menopavzo in meno).
Meni je predpisala esmyo in se je zelo lepo obnesla, miomi so se zmanjšali, nobenih stranskih učinkov nisem imela. Jemala sem dva cikla.
Tudi jaz imam še vedno redno menstruacijo, sem tvojih let, miomi mi ne povzročajo težav. So pa rasli in zato je bilo treba nekaj ukrenit.
[/quote]

Jah, ko sem moji omenila Esmyo je skočila v luft, da to pa že ne. Da ni takih rezultatov kot oglašujejo, da je strup za jetra in v tistem času je bila res na reviziji. Ampak moja ginakologinja je operaterka in bi kar vse zrezala ven. Itak, da jo mislim zamenjat, samo dobit prostega ginekologa je skoraj kot zadeti na loteriji.

To, da miomi odlašajo z meno, pa mi je omenila ena druga ginekologinja, ki je mojo enkrat nadomeščala, pa sem ji mal pojamrala, da komaj čakam, da grem v meno, da se tile miomi skrčijo. In je tako mimogrede navrgla, da žal gremo tiste z miomi v meno kasneje. Dlje od tukaj pa nisem raziskovala.

Stara sem 35. Pred 4 leti mi je rekla ginekologinja da imam 3 miome. Letos sem bila napotena v ambulanto za neplodnost, tam so mi rekli da nimam miomov ampak adenomiozo. To je notranja endometrioza. Boli me trebuh stalno, skoz hodim na wc
Zalostno je to, da nimam se otrok in si jih zelim

Te ciste nimajo najmanjše zveze z miomi in bi se pojavile v vsakem primeru. Da ne bi zdaj slučajno katera začela paničarit.
Miomi so že od prve sekunde dalje ali benigni (takih je 99,9 procenta) ali maligni. Ne postanejo maligni pozneje. Prav gotovo pa, ker gre za čisto drugačne celice kot v cistah, ne vplivajo na nastajanje cist na drugih delih notranje napeljave. Skratka, dve popolnoma ločeni zadevi.
Glede na to, kako pogosti so miomi, bi morali biti raka na rodilih ene 20-krat več, kot ga je, če bi slučajno obstajala kakršna koli vzročna povezava med miomi in rakom.
[/quote]

Kako pa lahko ločimo benigne miome in maligne sarkome? Samo z histološko preiskavo?
Baje sarkomi zelo hitro rastejo, miomi pa ne.
So pa res zelo redki, tako da ginekologi nimajo veliko izkušenj z njimi …

Kako pa lahko ločimo benigne miome in maligne sarkome? Samo z histološko preiskavo?
Baje sarkomi zelo hitro rastejo, miomi pa ne.
So pa res zelo redki, tako da ginekologi nimajo veliko izkušenj z njimi …
[/quote]

Miomi so “lepi” – imajo obliko in gladko površje brez dodatnih izboklin, sarkomi so pa že na pogled videti grši. Če bi bil od teh tvorb en procent rakavih, bi nas vse z miomi pošiljali na histologijo, verjemi.

Jah, ko sem moji omenila Esmyo je skočila v luft, da to pa že ne. Da ni takih rezultatov kot oglašujejo, da je strup za jetra in v tistem času je bila res na reviziji. Ampak moja ginakologinja je operaterka in bi kar vse zrezala ven. Itak, da jo mislim zamenjat, samo dobit prostega ginekologa je skoraj kot zadeti na loteriji.

To, da miomi odlašajo z meno, pa mi je omenila ena druga ginekologinja, ki je mojo enkrat nadomeščala, pa sem ji mal pojamrala, da komaj čakam, da grem v meno, da se tile miomi skrčijo. In je tako mimogrede navrgla, da žal gremo tiste z miomi v meno kasneje. Dlje od tukaj pa nisem raziskovala.
[/quote]

Meni niso simpatični zdravniki, ki so tako vehementno zaverovani v svoj prav.
Mene je najprej poslala v laboratorij preverit delovanje jeter in še vmes na eno kontrolo. Rezultat je bil idealen, miomi so se občutno zmanjšali. V prvem krogu jemanja malo, drugi krog pa ogromno, na velikost neznatnega mioma. In do naslednje kontrole se je povečal minimalno (zdaj bi počasi morala spet iti), tako da upam, da bo rezultat ostal do menopavze. Tudi počutje je bilo med terapijo super. Glede na to, da te esmija menda vrže v umetno menopavzo – če bo res tako, si jo lahko samo želim.

Glede poznejše mene oziroma menopavze sem pa zdaj pomislila, da je mogoče prej obratno, da so pač miomi, glede na to, da se itak pojavljajo v srednjih letih, preprosto pogostejši pri ženskah, ki imajo do 50. leta normalno hormonsko sliko z rednimi menstruacijami, torej ki jim nič še ne kaže na meno, medtem ko recimo tiste, ki gredo v meno pri 45 in se jih hormoni začnejo spreminjati že prej, niti ne razvijejo miomov (glede na to, da miomi pač hormonska zadeva).

Odgovor na objavo uporabnika
zlata dora, 04.12.2020 ob 12:47

Pijte femisanA kapljice 6 mesecev in potem kar na kontrolo. Najbrž boste presenečena. Lastne izkušnje. Vse dobro vam želim.

Zlata dora

lahko prosim napišete kaj se potem zgodi z miomi, glede na to, da priporočate Femisan A kapljice iz lastnih izkušenj?

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close