Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve

Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve

Spoštovani,

Zakaj zavajete ljudi glede minimalne zajamčene plače, katere ne dobimo v skladu z zakonom za delo s polnim delovnim časom??

od 1. marca 2008 do 31. julija 2008: 566,53 evrov
od 1. avgusta 2008 dalje, 589,19 eurov.

Minimalna in zajamčena plača
V skladu z Zakonom o določitvi minimalne plače (Uradni list RS, št. 114/2006, 36/2008) znaša minimalna plača za delo s polnim delovnim časom, opravljeno od 1. avgusta 2008 dalje, 589,19 eurov.

Minimalna plača se poveča 1. avgusta vsako leto, in sicer za pričakovano rast cen življenjskih potrebščin v letu, ki jo kot podlago za pripravo državnega proračuna sprejme Vlada Republike Slovenije. V letu 2008 se je minimalna plača prvič izjemoma povišala tudi 1. marca, in sicer na podlagi Zakona o dopolnitvi Zakona o določitvi minimalne plače (Uradni list RS, št. 36/2008).

Znesek minimalne plače na podlagi navedene ocene in po posvetovanju s socialnimi partnerji ugotovi minister oziroma ministrica, Cotmanova pristojna za delo, in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

To je bruto, strošek delodajalca, ti dobiš neto, ki pa znese minimalno nekje 400€, ampak se ve, da s temi 400 evri ne moreš živet, to je PODN po domače povedan.

Podn od našeih vladajočih in Cotmanova, da to dovolijo.
Za mesec junij, sem za polni delovni čas po zakonu dobil 410€ bruto!!!!

To je anarhija, za polni delov čas dobim 445 € bruto. Naša vlada gleda sam va svoj žep.Torej oškodovan sem za 100€. Hvala takim lažnivcem.

eni še zdaj ne ločijo bruto in neto

To je bruto plača delavca za redne mesečne ure. To je 40 ur na teden.

Neto placa bi bila v tem primeru 301,20 evrov.

V dveh dneh moja kolegica nafehta 250€. Pravi mi, le zakaj bi delala. Prihodnji mesec se ji pridružim.

Začel bom na Kotnikovi 5 pri socialnih ljudeh. Prvo bom počakal gospo Cotmanovo in njene ritoliznike.

Po vaši zaslugi ministrstva delam za 320€ neto plače za redne mesečne ure.

Še enkrat vam hvala, posebno vsem ministrstvem, kateri delavci na visokih položajih in temu ptimerno davkoplačevalskim plačam, imajo samo poklicno šolo.

Ampak zakaj je pa Ministrstvo krivo, če se delodajalec ne drži uredbe o minimalni plači????

Minimalna plača je določena z zakonom, je jasno opredeljena, povišala je skladno s pravilnikom… V čem je torej problem?

Ministrsvo dela z roko v roki z vlado in sindikatom. Tako so minimalno zajamčene plače pesek v oči, ker se v ta znasek upoštevajo:
vse dajatve,
delovna doba,
nedeljske in praznične nadure,
nadure.

To so zakoni ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Poden od podna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close