Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev minimalna plača

minimalna plača

Pozdravljeni, mene pa zanima tale minimalna plača, ki je trenutno 734,15 eur bruto. Ali to pomeni, da moraš dobiti ta znesek ne glede na število ur (160,168.176, 184) ali imata potem enako plačo npr. nekdo, ki je včeraj prišel na isto delovno mesto, ali pa nekdo , ki ima npr. 30 let delovne dobe.(ali je delovna doba všteta v ta znesek?) Lepo prosim če to kdo ve, naj pove kje je to napisano.

Najlepša hvala!

l.p. Menči

delovna doba je postavka za sebe.

Od 1.1. 2011 dalje je minimalna bruto plača 748,10 evrov, kar v neto znesku pomeni 572,27 evrov (ob upoštevanju splošnih olajšav po predpisih o dohodnini in brez upoštevanja morebitnih vzdrževanih družinskih članov) za poln delovni čas.

Podjetje se lahko odloči, ali bo obračunavalo plače po dejanskih urah (160,168…) ali pa po fiksnih 174 urah (ne glede na dejanske ure meseca), letno pride na iste ure.

Ja in žal je v zakonu zapisana samo minimalna plača in marsikje na ta račun v to zakonsko določeno minimalno plačo vštejejo vse dodatke (del.dobo, izmensko delo…).
Nikjer ni zapisano, da tega ne bi smeli 🙁

Pozdravljene,

zgleda da res nikjer nič ne piše, samo to res ni prav.

L.p. Menči

Meni lih to počno, plačo imam okoli 510-520€ in potem še prištejejo ostale dodatke na delovno dobo, izmensko delo, delo v nedelje…) potem pa znese minimalna plača nad 560€.

Meni lih to počno, plačo imam okoli 510-520€ in potem še prištejejo ostale dodatke na delovno dobo, izmensko delo, delo v nedelje…) potem pa znese minimalna plača nad 560€.[/quote]

Žal, zakonu je zadoščeno, če je skupna bruto plača 748,10€.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close