mini pizze iz litnatega testa
Pozdravček vsem skupaj!
Moram reči, da ste me čisto okužile z vsemi temi dobrimi in koristnimi nasveti in recepti. Sama zelo, zelo rada kuham in pečem. Danes sem naredila borovničeve mafine- JANA1(ODLIČNI), jutri pa bom naredila babičine pitulice. Upam, da mi bodo uspele. Pošiljam vam recept za mini pizze, ki so primerne ob klepetu s prijatelji…, namesto čipsa….
Potrebujete zavitek listnatega testa, ki ga razvlajate na tanko. Ko ga razvaljate, ga premažete s kečapom, ga potrosite z začimbami za pizze, nato pa naribate na drobno salamo in sir in list zvijete kot jabolčni zavitek.Položite štrukelj v zmrzovalnik za pol ure, ker boste potem lažje rezale štrukelj. Režete na 1-1,5 cm debele rezine in pecite na 220 stopinj, dokler fino ne zarumenijo.
Lahko pa namesto salam in sira uporabite kakšne druge sestavine. Pustie domišljiji prosto pot. Lahko pa jih naredite večjo količino in jih spravite v zmrzovalnik. Uporabite jih lahko, če vas preseneti kakšen nenapovedan obisk.
Veliko užitka in imejte se še naprej lepo!!
Dva meseca nazaj, mogoče tri, sem tudi jaz napisala recept za mini pizze, kjer pa je potrebno narediti kvašeno testo. Postopek je bil pa enak s to razliko, da sem po testu nadrobila salamo, zvila in zamrznila. Po narezanih kolobarjih sem šele namazala kečap in nariban sir.
Bom pa poskusila tudi z listnatim testo.
LP
Zdravo Alena!
a imaš mogoče kakšen poseben recept za kvašeno testo ali delaš kar po občutku? Če ga imaš bi te prosila, da ga napišeš! Jaz ga delam vedno po občutku. Pa je včasih odličen, včasih pa bog se smili!
sicer pa sem tudi jaz delal nekaj pdobnega s kvašenim testom, le da sem ga namazalz s stepenim jajcem in putrom in oboje posolila! Bilo je prav tako odlično.
hvala za odgovor in se še slišimo!
Nani, evo recepta za kvašeno testo:
1 paketič kvasa, 3 dl vode, 3 dl mleka, 1,5 dl olja, 1 kg moke, sol po okusu.
Zamesim testo,razdelim na štiri male žogice in pustim vzhajati.
Potem vsako posebej razvaljam, premažem z : 1/3 margarine zmešano z 2 rumenjaki, malo soli, žlico kisle smetane, 1 žlico moke. Na to potresem drobno narezano šunko, zvijem v rolado in dam v zamrzovalnik za 1 uro.
Narežem na kolute, premažem z kečapom, posujem z naribanim sirom in pečem.
To je to.
Lep pozdrav !
Jaz delam “mini pizze” takole:
Za osnovo navaden toast, namazan z maslom.
Za nadev: na kockice narezana šunka (ali posebna salama ali… po želji) in na kockice narezan sir, stresemo v skledo, dodamo malo kisle smetane, jajce, sol, poper, zmešamo, nadevamo na toaste in spečemo v pečici.
Seveda se da v nadev zmešat še en cel kup drugih stvari, če ima človek domišljijo.
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.