Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mini mini tortica – pomoč prosim

Mini mini tortica – pomoč prosim

Upam, da bo lahko kdo pomagal, kajti sem zelo na tesno s časom in materialom.

Torej, delam eno mini mini presenečenje za dragega. Že včeraj sem naredila odtis v gips, danes sem pa hotela to obliti s čokolado, pa mi ni najbolje ratalo, oz. ker je pretoplo, se je čokoladni polkrog zlomil (bilo je tudi pretenko).

Potem sem se odločila, da bom naredila biskvit, ga obločila po robu, notri pa …… Hm, to je sedaj problem. Ker trenutno nimam avta ne morem v trgovino, doma je pa stanje bolj klavrno. Kaj imam na razpolago: nekaj masla, marmelado, jogurt, pudinge, čokolado (na koncu bom vse oblila s čokolado), češnje. Kaj bi lahko na hitro naredila iz tega?

Sem razmišljala v smeri češenj in vanilijevega pudinga. Bi se to obneslo, da naredim bolj gost puding, dam notri češnje in natrgan biskvit? Ali bo kdo dobil drisko od te kombinacije? :))

Za vsak nasvet bom hvaležna, zdej grem pa delat biskvit.

Lp, Petra

No, od te kombinacije prebavnih težav res ne bi smelo biti :-))) Sliši se čisto dobro in sigurno ti bo uspelo. Če imaš pri roki kakšno kislo smetano, jo zmešaj z marmelado. Sama se večkrat poslužim te variante, kadar je v hladilniku suša. Ravno ta teden sem prerezan biskvit namazala s figovo marmelado, zmešano s kislo smetano. Zmanjkalo je v trenutku.
Glede na to, da boš zadevo oblila s čokolado pa mi je tvoja ideja pravzaprav bolj všeč. Upam, da bo presenečenje uspelo. Uživajta!!!

;-)))))))))

No, prebavnih motenj pa že ne bi smelo biti od te kombinacije pač ne.

Mislim da si kar dobro zastavila, sicer pa sama nimam izkušenj s tortami, žal ne morem pomagati.

LP

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Pozdravček,

No, “tortica” se že hladi v hladilniku. Upam, da se ne bo čez noč razlelzla. :))

Zdaj jo moram samo skriti pred radovednimi očmi. Zadeva je šla presenetljivo OK, razen čokoloda, ki sem jo dvakrat delala. Sem jo hotela narediti bolj tekočo, pa se dodala malce mleka. No, pa je zdeva kaj hitro romala v smeti. V drugo pa sem pustila tako kot je, malce popravila izgled in je šlo.

Kakšen bo pa okus, bomo pa videli jutri. Sicer je pa zadeva bolj fora, kot ne.

Lep večer in vekend želim vsem

Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close