mindoli mandoli
Draga Babi,
zopet mi je s tvojo pomočjo uspelo. V soboto popoldne sem bila sama in sem se lotila- točno po tvojih navodilih. Ko so mandeljni postali beli, sem jih samo preložila v drugo ponev in nadaljevala s karameliziranjem. Mandeljni so 100% uspeli. Odlični so, pa tudi lepi. Tako, da jih lahko dam tudi kot darilo. Ne veš, kako sem bila vesela in ponosna (seveda po tvoji zaslugi). Res še enkrat hvala za recept.
Pa še nekaj. Kadar kuhaš marmelado iz mandarin in limon, prav tako daš zraven lupinico? Namreč, zdaj, ko mi je pomarančna uspela, si želim pripraviti še kakšno drugo. Povedati ti moram, ker sem zadnjič pozabila, da je zelo všeč tudi mojim otrokom. Prav vsi so jo pohvalili. “Ja, Babi pa zna”, je rekla najstarejša hči.
Verjetno si po zaslugi svojih odličnih receptov že v marsikateri družini kot pravi družinski član. Tako, da nimaš samo ene hčere in enega vnuka, pač pa kar veliko množico.
Lep sončen dan na Primorsko!
Mako
Hej,Mako! Zelo sem vesela tvojega uspeha.Danes sva spet sama in obcutek,da kaksen nasvet komu pomaga,je res prijeten.Hvala!
Pri receptih sem vedno zelo previdna in jih napisem s polno odgovornostjo.
Se je zgodilo,da sem napisala nepreverjen recept(ki sem ga od koga dobila
in tudi to povedala),pa kaj ni stimalo.
Te karamelizirane mandeljne sem prvic delala pod nadzorom v Toscani,si prepisala recept in navodila.Potem sem v stari slov. kuharici nasla enak recept in zdaj potrditev se v novi it. kuharici.Torej staro in preverjeno.
V Angliji je zetov kolega -Indijec izjavil,ko sem postregla s temi mindoli,da ima obcutek, kot bi bil doma;tudi v Indiji jih delajo.
Meni pa je nona delala ” cedele”;doma narejene karamelne bonbone,ki jih je narezala na kvadratke.Notri je dala se neke arome in otroci smo uzivali.
Se enkrat hvala za prijetne besede; pri nas je burja prevetrila obalo in soncek krasno sije .Lepo se imej Babi
Forum je zaprt za komentiranje.