Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev MIND TRADE d.o.o.

MIND TRADE d.o.o.

V mind trade (prodaja prehranskih dopolnil,) te povabi na razgovor in na kartek delovni preizkus (par klicev) in te nato izbere ali ne!

V podjetju dajejo enomesečne pogodbe in jih toliko tudi podaljšujejo. Diretktor prelaga občutek krivde na zaposlenega, da si ti smet in njemu v veliko breme. Zato te prepričuje, da poleg sklenjene pogodbe za delovni čas 4ih ur na dan, delaš še eno uro brezplačno na dan!!!

Po enem mesecu, odvisno od tega če si dober ali ne, ti podaljša pogodbo za en mesec. Jaz le po enem mesecu dela, sem sel do njega da ga obvestim, da nimam namena podaljšati pogodbe. Poskusil sem se dogovoriti tudi za 2 plačana dneva dopusta, kar mi pripada po ZDR (tudi če delam polovični čas in za določen čas mi pripada in Vam tudi)… mi ni priznal plačila in mi je odbil od polovične minimalne plače! Poleg tega tudi regresa ne priznava, čeprav ti po ZDR pripada.
Želel sem se z g. selakom pogovoriti osebno in pošteno, vendar mi se je nasmejal in rekel, da bi imel potem ogromne stroške če bi dejansko moral use plačevati za dopust in regres (ima veliko fluktuacijo)

Žal mi je, ker do tistega trenutka je bilo vse uredu, poleg tega se je tudi vse dalo zmeniti, vendar je po temu odpovedal…in bom šel v dobljeno tožbo

OPOZORILO DRUGIM

tu si lahko preberete o dopustu in regresu

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/delovna_razmerja/zdr/

tocno o letnem dopustu
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/delovna_razmerja/zdr/letni_dopust_in_regres_za_letni_dopust/

Kdaj pridobi delavec pravico do celotnega letnega dopusta? Kako je s pravico do sorazmernega dela letnega dopusta?

Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev (161. člen ZDR). To določbo je treba razumeti v tem smislu, da ko delavec enkrat izpolni pogoj šestmesečnega nepretrganega delovnega razmerja, pridobi na začetku vsakega koledarskega leta pravico do celotnega letnega dopusta pri istem delodajalcu in ni potrebna izpolnitev tega pogoja vsako leto sproti.
Delavec ima pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu (162. člen ZDR):
•če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta
•če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po katerem bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta
•če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.

.. To, da ti po enem mesecu že pripada sorazmerni del regresa…pa nisem ravno prepričana…

preberi si stvari na linkih….sj govori o sorazmernosti!!!

ostali delavci tud tega ne vejo in so zato izkoriscani

oj ja sem sla na probo kao da te potem pokličejo delas en dan zastonj potem mi je rekla da me obvestijo itak da me niso ja ta banda nategovalska upam da propasdejo kmal lp gita

Delala sem že po različnih klicnih centrih. V Vitaveri sem prodajala štunfe cel mesec. No na koncu meseca pa so rekli, da ni denarja za plače. Z MIND TRADE sem zelo zadovoljna. Odnosi so kretni in pošteno te plačajo za delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close