Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Milimetrska temna pikica pod nohtom

Milimetrska temna pikica pod nohtom

Pred 6 tedni sem si zlomila gleženj in ko sem si danes dokončno očistila lak z nohtov, sem opazila malo sivkasto pikico ob robu nohta. Me je panika, da je melanom. Menda bi lahko bilo tudi še kot modrica od zloma. Ima kdo podobno izkušnjo, bom opazovala in šla k dermatologu.

Verjetno stara kri.

Rak je ?

Odgovor na objavo uporabnika
stara sablja, 12.09.2025 ob 13:54

Rak je ?

Misliš res, ne me prosim strašit. Že leta se borim z anksioznostjo.

Mirno. Opazuj, če se premika. Možno, da je podkožna krvavitev

Dej nehi no, pomiri se, pozabi, to ni nič hudega. Odmisli grde misli, ali še bolje nalakiraj si nazaj nohte, da ne boš to skoz gledala. Tako boš hitro pozabila na to neumnost, da bi bil to lahko rak. Niti pod razno to ne more bit rak. Pika konec odmisli takoj.

Kompliciras, 12.09.2025 ob 14:30

Dej nehi no, pomiri se, pozabi, to ni nič hudega. Odmisli grde misli, ali še bolje nalakiraj si nazaj nohte, da ne boš to skoz gledala. Tako boš hitro pozabila na to neumnost, da bi bil to lahko rak. Niti pod razno to ne more bit rak. Pika konec odmisli takoj.

Kako veš? Tudi pod nohtom je lahko melanom. Res me je strah.

AI pravi, da je lahko kri od poskodbe, glivicna okuzba, posledica endokarditisa, psoriaze, posledica jemanja dolocenih tablet ali sistemskih bolezni in melanom. Jaz bi pocakala, da bi videla, ce raste ali se manjsa. Ti se bos morala pa sama odlociti.

To ti je še ostalo od podkožne krvavitve.

Anonimno 3088, 12.09.2025 ob 15:44

To ti je še ostalo od podkožne krvavitve.

Točno tako. Počakaj, to bo izginilo.  Skoraj prepričana sem, da je še od zloma.

Sledim

Poslikaj

bolje da operacijsko daš odstraniti prst kot kasneje celo nogo.

Omenjaš, da si anksiozna. Zato da boš mirnejša, pojdi pokazat. Možnost, da bi bilo res kaj narobe, je minimalna. Poleg tega, če bi bilo res kaj, je še dovolj majhno, da  se vse uspešno odstrani. Tudi način zdravljenja je z napredkom medicine prav na tem področju vse bolj uspešen. Te pa razumem, sem tudi sama anksiozna in ker vem, kako bi me skrbelo, ti res priporočam, da, se čimprej osvobodiš teh misli. Pa sama ne opazuj preveč, ker se ti bo zdelo, da se hitro veča. Za tiste, ki nimajo teh problemov, s psiho, je to težko razumljivo.

poglej avtorica, pravis da si si zlomila glezenj, torej v povezavi s tem bi jaz rekla, da obstaja velika verjetnost, da si s prstom tudi kam udarila in je spodaj pod nohtom kri. zato naj te ne bo strah… opazuj in ce se pikica z rastjo nohta ne bo premikala proti koncu nohta, da jo s casom odstrižes,, potem bo potrebno do dermatologa.

opazuj, ce se z rastjo nohta premika proti koncu,  v kolikor da je z veliko gotovostjo kri, ce ne pa pojdi pokazati dermatologu….

evo sem pogooglala se en tak podoben primer in nasvet zdravnika:

.https://vizita.si/popovi-zdravniki/krvavitev-pod-nohtom_2.html

srečno!

za ostale, ki pa se norcujete iz zdravja in skrbi glede zdravja nekoga, pa zamislite se sami nad seboj, kaksne osebe ste to,da vas stoska in skrb kogarkoli zabava, se toliko slabse, ko gre za njegovo zdravje. da si pa z odgovori nabijate veselje, ko cloveka strasite in se ob tem pocutite srecni, je pa se posebej res nizkotno.

Anonimno882, 12.09.2025 ob 21:01

poglej avtorica, pravis da si si zlomila glezenj, torej v povezavi s tem bi jaz rekla, da obstaja velika verjetnost, da si s prstom tudi kam udarila in je spodaj pod nohtom kri. zato naj te ne bo strah… opazuj in ce se pikica z rastjo nohta ne bo premikala proti koncu nohta, da jo s casom odstrižes,, potem bo potrebno do dermatologa.

opazuj, ce se z rastjo nohta premika proti koncu,  v kolikor da je z veliko gotovostjo kri, ce ne pa pojdi pokazati dermatologu….

evo sem pogooglala se en tak podoben primer in nasvet zdravnika:

.https://vizita.si/popovi-zdravniki/krvavitev-pod-nohtom_2.html

srečno!

za ostale, ki pa se norcujete iz zdravja in skrbi glede zdravja nekoga, pa zamislite se sami nad seboj, kaksne osebe ste to,da vas stoska in skrb kogarkoli zabava, se toliko slabse, ko gre za njegovo zdravje. da si pa z odgovori nabijate veselje, ko cloveka strasite in se ob tem pocutite srecni, je pa se posebej res nizkotno.

Hvala ti!!!

Sledim, 12.09.2025 ob 19:40

Sledim

Kaj misliš, da bo tvoj komentar “sledim” naredil? To ni Facebook; pa še tam mi greste na živce tisti, ki si ne znate vklopiti obvestila za nove komentarje.

Petek dan za metek, 12.09.2025 ob 21:18

Kaj misliš, da bo tvoj komentar “sledim” naredil? To ni Facebook; pa še tam mi greste na živce tisti, ki si ne znate vklopiti obvestila za nove komentarje.

Objavo bo pomaknil višje. Marsikdo ne gleda več kot prvo stran. Kaj te pa to moti?

Joj kakšna glupača si ti avtorica. Rabiš en šamar, da se nehaš obnašat kot ena panična kravica zaradi kurčeve pikice. Ma mrš! Še nisi doživela nič v življenju, da tukaj izigravaš opico.

ej ti, 12.09.2025 ob 21:36

Joj kakšna glupača si ti avtorica. Rabiš en šamar, da se nehaš obnašat kot ena panična kravica zaradi kurčeve pikice. Ma mrš! Še nisi doživela nič v življenju, da tukaj izigravaš opico.

Odguglaj “temna pika pod nohtom”. Hvala.

Pojdi za vsak primer samoplačniško k dermatologu, če si lahko to privoščiš in boš v parih dneh vedela, pri čem si.

vrgla si kost. Cepci jo pa veselo glodamo.

še ena provokacija, 12.09.2025 ob 22:34

vrgla si kost. Cepci jo pa veselo glodamo.

Verjemi, da se iz zdravja NIKOLI ne bi delala norca. Nikoli!

Čez dva tedna se boš samo še smejala tvoji paniki.

Slikaj in opazuj. Noht na nogah raste kar počasi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close