Najdi forum

Že nekajkrat sem v avtomatu spekla kruh. Naredila sem ga po receptu, ki ga je pred kratkim objavila Karmen M. Zanima pa me naslednje: kako bi preprečila, da bi se drobil – kaj veže testo skupaj?
Pri receptu sem spremenila sem, da sem namesto 1,5 dl olja, dala malo več kot 0,5 dl, ker se mi je zdelo preveč. Ali bi rumenjak bolje povezal kruh, da se ne bi drobil?

Tole je morda strel v prazno. Nimam izkusenj s peko v avtomatu, pri klasicni peki je lahko problem pregosto testo = premalo tekocine.
Morda je tu podobno; ker si zmanjsala kolicino olja bi morda morala malo povecati kolicino vode (oz mleka). Se pa strinjam, 1,5 dl olja je ogromno.
Lep pozdrav.

Naš recept za kruh je sledeč; 520 g bele moke, 2 žlički sladkorja, 2 žlički soli, 2 žlici olja, 1 žlička kvasa, 160 ml vode, 200 ml mleka.

V posodo daš najeprej tekočine, olje, sol in sladkor. Na to daš moko in šele potem kvas. Pazi, da kvas ne pride v stik s tekočino.

Ta recept je že mnogokrat preizkušen in vedno uspe krasen kruh.

Upam, da sem ti kaj pomagala!

Ojla!
Rekla si v avtomatu? Nekje sem že slišala za avtomat za peko kruha. Mi lahko prosim poveš kaj več o tem. Kolikšna je cena, koliko časa porabiš za peko kruha, koliko elektrike pokuri ta aparat, koliko kruha naenkrat lahko spečeš?
Prosim, če mi lahko odgovor pošlješ na e-mail: katja.zorman@cmok.si ali pa na zorman.katja@siol.net.
Hvala lepa!

Katja Zorman

idoti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close