Milena Miklavčič
sem prebrala, 10.02.2024 ob 08:26
Sem prebrala njeno prvo knjigo. Nič novega. To o posilstvih, incestu itd. je bilo obče znano. Vsaj na podeželju.
Samo ne domišljajte si, da so se take zgodbe dogajale samo na podeželju in to samo pri nas v Sl. Živeli smo v bližini manjšega starega mesta s tradicijo in tako poznali številne sočne zgodbe, ki so pricurljale v javnost. Razlika je le v tem, da se v mestu, kjer te manj ljudji pozna, lažje skriješ.
In kaj je danes bolje, imamo zaradi izobrazbe, pa lepih kopalnic, do spolnosti bolj zdrav odnos?? ŠE ZDALEČ NE, razlika je samo v dejstvu, da obstaja kontracepcija in legalizacija splava, da se ženska lahko ne bodi treba pamža na varen način in še pravočasno znebi. Enakopravnost, vsestranska vpetost ženske v družbo, nekoč obsojeno na štedilnik, je še posebno po službah odlična kamuflaža za dvojno življenje. Videno na lastne oči.
V Sl. se danes loči že vsak tretji par, najpogostejši vzrok pa je prevara. Včasih je moški zaradi svojih potreb tako kot to počne žival, nagonsko naskočil žensko, a toliko dekadence, perverzij, izrojenih spolnih praks ipd., kot jih danes lahko dobite na spletu, svet še nikoli ni videl. Še sreča, da tudi spolni zločini znotraj religij, počasi le curljajo na dan.
Gospa Milena Miklavčič pravi, da piše zgodbe, ki jih povejo ljudje. Večinoma ima s seboj snemalnik, da bi pripoved ostala izvirna.
Ok. Gospa torej v tem segmentu ni pisateljica. Je samo oseba, ki piše tisto, kar posluša. Ima le lektorja, ki potem z njeno pomočjo izda knjige.
Ko pa jo spremljam na FB in berem njene izjave, pa lahko povzamem le nekaj. Ne objavlja zgodbe ljudi v knjigah zato, ker bi jih razumela. Njeni komentarji so daleč od tega, da bi približno razumela ali celo sočustvovala s krutimi zgodbami.
Zdi se, kot da se zgodbam včasih posmehuje, niti ji ni v interesu, da bi jih razumela.
Vedno sebe postavlja v neskončno lepo luč. Jaz, jaz, jaz… jaz drugače, jaz sem tako, jaz ne razumem.
Mislim, da je bolj pomilovanja vredna, kot pa kaj drugega.
matias, 10.02.2024 ob 16:31
Milena ima seksualni fetiš na pripovedovanja žmohtnih zgodbic starih babic, ki ga skriva pod pretvezo raziskovalnega novinarstva, pa še to precej ekstremnega, ker z domišljijskim spustom v preteklost, nekdanji svet postane črno-bel, moški so same seksualno nepotešene in podivjane svinje, ženske pa uboge revice, ki na ukaz širijo noge. Seveda so tudi takšni primeri bili, ampak v slovenskem prostoru je vedno bilo veliko suverenih in “močnih” žensk, ni to Kurjekov albanski muslimanski družinski milje, kjer pa je še dandanes ponekod tako, da žena ima da šuti, če na dobi s pestjo čez obraz.
Bi znalo biti nekaj na tem, da je to njen fetiš.
Dr. Zdojko, 22.04.2024 ob 10:10
Bi znalo biti nekaj na tem, da je to njen fetiš.
Pri njenih knjigah človek prej pomisli na perverzijo in željo po nasilju v glavi avtorja, kot na kaj drugega. Razumem, da o tem piše nekdo, ki je bil del tega; da mu pisanje služi kot terapija. Tole pa … odbijajoče enako kot njeni nastopi in stališča.
Fuj, 10.02.2024 ob 12:43
Bah, 10.02.2024 ob 10:05
Naduta in arogantna kvazi intelektualka, učiteljica po poklicu pravzaprav. Kratkonoga, vseveda, vzvišena, skratka neprebavljiva. Nima to veze s politiko, takšne babe pač obstajajo.
Fuj In fej si, bljak!!!
Jaz se pa kar strinjam (razen kratkonoga ne vem, če je pa me niti ne zanima). vse ostalo pa drži.
grenivka neprijavljena ??, 10.02.2024 ob 14:13
zelo negativna oseba je, 10.02.2024 ob 13:40
To žensko pokonci drži ena sama žlehtnoba.
Ne mara ljudi, razen tistih, ki volijo SDS.
Ne mara živali, razen tistih na krožniku.
Hlini človekoljubnost, dokler gre za “njene”.
Če bi se ta ženska rodila nekaj desetletij prej, bi bila prva, ki bi zvečer hčerko naganjala k možu in sina k duhovniku, potem pa oba pretepla da bosta vedela kaj so družinske in krščanske vrednote. Če bi se rodila pred nekaj stoletji bi bila pa prva, ki bi hodila duhovščini ovajat lepe in pametne ženske ter jih obtoževat čarovništva.
Zloba kar veje iz nje.
Čakam, da preneha s temi Kačami in se začne ukvarjati s posilstvi in nezakonskimi otroci duhovnikov.
Kolikor mi je znano, si vsebine knjig ni sama izmislila, ampak je zbirek izjav ljudi iz vseh koncev Slovenije. Večinoma so ji pripovedovale starejše ženice s podeželja, kjer je bilo veliko tudi cerkvenega vpliva.
Ko sem brala nekatere inserte iz knjige, mi je šlo na bruhanje. Najbolj mi je v spominu ostal zapis, kako so stari vaški pijanci spolno zlorabljali kelnarce. Eden od mjih je samo prišel zadaj za njo za šank, jo nabrisal od zadaj in šel dalje. Predpasnike pa so imeli tako trde od sperme, da jih tedne niso mogli sprat. Vse je bilo posušeno in zakorelo. To je res ogabno. Najhujše je, ker so se na tej vaški deklini za šankom vsi vrstili, brez umivanja!
Pa SDS gor ali dol, slovenska ogaba.
Glejte a vsi verjamete, da ljudje govorijo o svojih najintimnejših zadevah eni ženski kar tako? Dejte no ona bi morala bit stara že 100 let, da vse to zbrala po Sloveniji in napisala. Baba si v svoji nepotešeni seksualnosti zmišljuje ….. bila bi pa bolj berljiva in poslušljiva, če bi govorila v domačem narečju kot pa v taki spakedranščini kot govori. Ni greh da nima neke širine in izobrazbe, greh je njeno pačenje in laganje in sprevračanje, ko če le more oblati režim, ki ji ni blizu, tipiča kokoš SDS-a.
ODLIČEN KOMENTAR:
sem prebrala, 10.02.2024 ob 08:26
Sem prebrala njeno prvo knjigo. Nič novega. To o posilstvih, incestu itd. je bilo obče znano. Vsaj na podeželju.
Samo ne domišljajte si, da so se take zgodbe dogajale samo na podeželju in to samo pri nas v Sl. Živeli smo v bližini manjšega starega mesta s tradicijo in tako poznali številne sočne zgodbe, ki so pricurljale v javnost. Razlika je le v tem, da se v mestu, kjer te manj ljudji pozna, lažje skriješ.
In kaj je danes bolje, imamo zaradi izobrazbe, pa lepih kopalnic, do spolnosti bolj zdrav odnos?? ŠE ZDALEČ NE, razlika je samo v dejstvu, da obstaja kontracepcija in legalizacija splava, da se ženska lahko ne bodi treba pamža na varen način in še pravočasno znebi. Enakopravnost, vsestranska vpetost ženske v družbo, nekoč obsojeno na štedilnik, je še posebno po službah odlična kamuflaža za dvojno življenje. Videno na lastne oči.
V Sl. se danes loči že vsak tretji par, najpogostejši vzrok pa je prevara. Včasih je moški zaradi svojih potreb tako kot to počne žival, nagonsko naskočil žensko, a toliko dekadence, perverzij, izrojenih spolnih praks ipd., kot jih danes lahko dobite na spletu, svet še nikoli ni videl. Še sreča, da tudi spolni zločini znotraj religij, počasi le curljajo na dan.
Knjig pa nisem bral. Tu in tam kaj po časopisih.
Ha, ko sem v Arhivu prebiral župnijske kronike, je pisalo:
….Smo leta 1917. Dragonja narašča. Po kmetijah delajo ruski ujetniki. Moram zapisati, da se marsikaj dogaja. Naša dekleta (Marijina kongregacija) se dobro držijo, kar pa za žene ne morem trditi….
To je nov dokaz, kako te devištvo varuje pred lastno potrebnostjo…..
….Smo leta 1917. Dragonja narašča. Po kmetijah delajo ruski ujetniki. Moram zapisati, da se marsikaj dogaja. Naša dekleta (Marijina kongregacija) se dobro držijo, kar pa za žene ne morem trditi….
Ne vem, kako se je drzala soseda moje babice, koncalo se je tako, da jo je ruski ujetnik ozenil. Zivela sta stiri hise naprej od moje babice. Njuna najmlajsa hci je umrla pred par leti.
predniki, 10.02.2024 ob 14:50
Glede njenih knjig in tematike pa priznam, da je odlična. Slovenska incestna kurbirska zgodovina je zelo zajetna. Pa se eni pritožujejo, da Slovenija nima svoje zgodovine. Oja, ima ima. Med gatami in med genitalijami.
Ce bi se kdaj poglobila v genetiko slovenskega naroda in v stare maticne knjige, bi videla, da je tvoje pisanje in pisanje Miklavciceve eno samo nakladanje. Se pa strinjam, da se incest neprimerno bolje prodaja kot dolgocasna postirkanost nasih prednikov.
Namenoma sem izbrala tvoj odgovor. Nisem brala njenih knjig, niti ne verjamem veliko tega, kar tam obelodanja. Ne rečem, da se niso dogajale razne deviacije in svinjarije, ker se dogajajo tudi danes. Ni pa to bilo kar vsesplošno in povsod.
Živim na približno enakem ruralnem okolju kot avtorica. Imamo družinski arhiv, kjer so shranjeni pomembni dokumenti za kar 150 let nazaj. In moja babica, ki se je poročila z dedkom pri 17ih letih je z njim sklenila pravo POROČNO POGODBO v obliki notarskega zapis. Res jo je kot takrat “nedoletno” zastopal njen oče, že davnega 3. septrembra 1912. Na 4ih listih je natančno določeno, kaj ji pripada in kakšne so njene dolžnosti. Celo to je zapisano, da ji bo moral mož, če se ne bo ravnal v skladu s to pogodbo, vrniti prinešeno doto. Tako, da niso današnje predporočne pogodbe nobena novost.
Celo zelo dvomim, da so ji ženske kar vse povprek pripovedovale svoja najbolj intimna doživetja. Je pa res, da se taka žgečkljiva vsebina boljše prodaja, kot kakšna dolgočasna zgodba. Avtorstvo, založništvo in prodaja vse družinska
Milena je precej plehka oseba, njena knjiga je kolekcija zgodbic naših babic. Kaj je vam na njej tako všeč, ne vem. Preberite si potem humanitarcek, tam so dosti lepše opisane zgodbe. Milena je knjižno zelo kratka, ni izobražena, piše robato. Mi je pa kot oseba zelo primitivna, plehka, nerazgledana. Ja sem knjigo prebrala in res nič posebnega, pa toliko se je o njej govorilo
Sem prebrala eno njeno knjigo in pa kar nekaj objav na fb. Zaradih teh zgodb, sem jo dodala med fb prijatelje. Ampak potem sem bila pa razočarana.
Njene zgodbe so ok, ampak vse ostalo pa za kozlat.
Kar naprej udriha po politkih, ki niso SDS, samo pljuva in na drugi strani samo časti JJ. Pljuva po komunistih, a njej JJ je bil hud zagrizen komunist. Sumim jo tudi, da časti domobrance, vsaj namiguje v to smer. Pa pozablja, da so na podeželju bili večinoma pošteni ljudje, ki so bili za partizane, ampak niso bili komunisti in niso bili belčki.
Pa proti splavu je. In potem se usuje kup njenih kolegich, ki pišejo o splavu kot o umoru. Pa tvezijo zgodbice, da ginekologi silijo ženske v splav in da nosečnice kar sprašujejo, če bodo naredile splav. Potem trdijo, da marsikatera ženska naredi celo vrsto splavov in podobno. Lažnive vešče, ne morem reči drugega.
Potem so se lotile evtanazije in lapajo kako je namen, da bi pobili vse stare ljudi in podobne nebuloze. Očitno so vse navdušene nad tem, da bi recimo, če bi bile kot rastlina, ki se ne zaveda sama zase, živi ob aparatih… živa leta in leta ali kaj vem kaj je tem babetinam.
Pa večkrat si izmisil kake zadeve. Recimo laže, da so feministke napadle imenan orkanov in da so nekatera imena izbrisana (pa ni res, izbrisana so tudi moška, gre pa za izjemno katastrofalne orkane in se potem tisto ime ne uporablja več). Ampak ona pač to najde kot razlog za pljuvanje po feministkah.
Seveda je kaj vredna le ženska, ki rojeva otroke, je poročena, kuha in kuha in čisti in… pač tradicionalna ženska. Vse njene kolegice pljuvajo po drugačnih in pljuvajo po feminizmu in mladih samostojnih ženskah.
Ali pa prilima neko fotko, kjer v neki knjigi kažejo spolni odnos med kaj vem točno kaj in trdi, da je to knjiga za prvi razred OŠ v Nemčiji. Ko jo večkrat opozorijo, da je to laž, da to ni res, da je dokaz že to, da male tiskane črke pač niso za tako male otroke… se ne bo opravičila, ampak objava izgine. Laži ne prizna.
Kar veliko lažnivih objav ima z namenom čaščenja SDS.
Aja, nazadnje so se spustile te koklje v debato, da ljudje nismo krivi za ogrevanje podnebja. V glavnem te neizobražene sdsovke vedo veliko več o klimi, podnebju kot strokovnjaki. Pač sdsovske nebuloze.
Škoda, če bi ostala pri knjigah… ko pa je začela s tem čaščenjem JJ, pisanjem skrajnih nebuloz, so pa ljudje tudi začeli dvomiti v resnice v njenih knjigah. Že je v knjigah tudi toliko laži kot jih objavi na FB? Pa na FB jasno kaže, da je vse prej kot razgledana.
Pa ne vem od kje enim, da je učiteljica? A nima samo SŠ?
Milena M. je pogosto na MONu. Pogosto kake izmišljenje teme na monu skopira v svoj profil na FB in potem se babnice zgražajo kakšne so ženske danes :).
Recimo nekdo si izmisli neko provokativno temo, one bebavke pa so sveto prepričane, da je to res in potem imajo pogrom nad današnjimi ženskami. Je pa že res, če je bilo pa na MONu, a ne.
je na monu, 24.04.2024 ob 17:42
Milena M. je pogosto na MONu. Pogosto kake izmišljenje teme na monu skopira v svoj profil na FB in potem se babnice zgražajo kakšne so ženske danes :).
Recimo nekdo si izmisli neko provokativno temo, one bebavke pa so sveto prepričane, da je to res in potem imajo pogrom nad današnjimi ženskami. Je pa že res, če je bilo pa na MONu, a ne.
Ja, to bi pa bilo tako. Zelo rada tudi indirektno kaže s prstom na posameznika. In izredno rada sebe postavlja v pridno, pošteno, skoraj perfektno osebo. Ker ona bi pa to naredila čisto drugače. Nima ta ženska empatije. Zna pa včasih posnemati empatične ljudi.
Kaj vas moti kaj Milena piše. Jaz preberem tudi, kar me načeloma moti, da sem seznanjen tudi z nasprotno stranjo. Če vas moti, ne berite.
Drugo. Tisti, ki smo blizu penzije, se vedno bolj družimo z damami iz mladosti. Celo z bivšimi ljubeznimi iz osnovne in srednje šole. Vsi smo dali že vse, kar je treba, že skozi in ni nas sram ničesar več priznati, tudi da se je kateri “že zarasla” , ali da me je žena varala. Nihče nikogar več ne obsoja.
Se pač besedno “kurimo”, je luštno, se smejemo, kakšen lupček na lička in gremo naprej. Kdaj bomo pa po resnici povedali če ne sedaj?
Tako da verjamem, da starejši Mileni pripovedujejo intimne zadeve iz preteklosti.
eden ki ve, 25.04.2024 ob 08:52
Kaj vas moti kaj Milena piše. Jaz preberem tudi, kar me načeloma moti, da sem seznanjen tudi z nasprotno stranjo. Če vas moti, ne berite.
Drugo. Tisti, ki smo blizu penzije, se vedno bolj družimo z damami iz mladosti. Celo z bivšimi ljubeznimi iz osnovne in srednje šole. Vsi smo dali že vse, kar je treba, že skozi in ni nas sram ničesar več priznati, tudi da se je kateri “že zarasla” , ali da me je žena varala. Nihče nikogar več ne obsoja.
Se pač besedno “kurimo”, je luštno, se smejemo, kakšen lupček na lička in gremo naprej. Kdaj bomo pa po resnici povedali če ne sedaj?
Tako da verjamem, da starejši Mileni pripovedujejo intimne zadeve iz preteklosti.
Seveda ji povedo. Problem je drugje- da ona išče samo sogovornike, ki imajo natanko njej zaželjene zgodbe. Nasprotnih noče niti slišati, jih celo označuje kot laži.
Ženska ima fetiš na sadomazohizem. Najbrž se naslaja tudi nad zgodbami iz srednjeveške inkvizicije.
eden ki ve, 25.04.2024 ob 09:11
Tretji polčas
Si me nasmejal/a.
Seveda išče tiste, ki so pripravljeni nekaj povedati, in da ona lahko nekaj napiše. Saj ne more ničesar napisati o tistih, ki pogovor zavrnejo. Ona pač ljudi vpraša ali so pripravljeni nekaj povedati, ja ravno njej, komu pa?
Ja, povedati. Ampak zgodb, kjer posilstev, maltretiranja in saditma ni bilo, noče niti slišati. Ona hoče prikazati, da so čisto vse družine brez izjeme živele tako, da je bila mati dnevno posiljena, zgarana, zlorabljena, vsi možje pa pijani zgonjeni prasci. Kar pa seveda še zdaleč ne drži.
Če je hotela prikazati realno sliko in sebe ocenjuje kot kronistko nekega časa, ne more tega početi enoumno.
Veliko bolj kvalitetno bi bilo, če bi iz zgodb druge strani črpala analizo opisanega stanja in prikazala realne razloge za dogajanje. Ki jih pa ne more, če črpa le iz enoznačnih zgodb.
Pa saj to ni bil njen namen. Zasledovala je prodajno uporabne vsebine, zraven pa najbrž zadostila še svojim zasebnim tendencam.
Vesel oče, 23.04.2024 ob 01:51
Kako se je pisal ta ruski ujetnik?
Gluhodedov? Kisselef? Temeljotov?
Samo ter tri osebno poznam. Prvega še iz Slovenijalesa, z Akimom sva poslovno sodelovala, s tretjim tudi, saj je poleg kolega Žvokla ust., lastnik in direktor Metronika…..
A si ti tudi delal v Slovenijalesu? Poznam Jožeta Gluhodedova. Skupaj sva delala v AOP. Fajn možakar je bil
sem brala, 23.04.2024 ob 17:46
Sem prebrala eno njeno knjigo in pa kar nekaj objav na fb. Zaradih teh zgodb, sem jo dodala med fb prijatelje. Ampak potem sem bila pa razočarana.
Njene zgodbe so ok, ampak vse ostalo pa za kozlat.
Kar naprej udriha po politkih, ki niso SDS, samo pljuva in na drugi strani samo časti JJ. Pljuva po komunistih, a njej JJ je bil hud zagrizen komunist. Sumim jo tudi, da časti domobrance, vsaj namiguje v to smer. Pa pozablja, da so na podeželju bili večinoma pošteni ljudje, ki so bili za partizane, ampak niso bili komunisti in niso bili belčki.
Pa proti splavu je. In potem se usuje kup njenih kolegich, ki pišejo o splavu kot o umoru. Pa tvezijo zgodbice, da ginekologi silijo ženske v splav in da nosečnice kar sprašujejo, če bodo naredile splav. Potem trdijo, da marsikatera ženska naredi celo vrsto splavov in podobno. Lažnive vešče, ne morem reči drugega.
Potem so se lotile evtanazije in lapajo kako je namen, da bi pobili vse stare ljudi in podobne nebuloze. Očitno so vse navdušene nad tem, da bi recimo, če bi bile kot rastlina, ki se ne zaveda sama zase, živi ob aparatih… živa leta in leta ali kaj vem kaj je tem babetinam.
Pa večkrat si izmisil kake zadeve. Recimo laže, da so feministke napadle imenan orkanov in da so nekatera imena izbrisana (pa ni res, izbrisana so tudi moška, gre pa za izjemno katastrofalne orkane in se potem tisto ime ne uporablja več). Ampak ona pač to najde kot razlog za pljuvanje po feministkah.
Seveda je kaj vredna le ženska, ki rojeva otroke, je poročena, kuha in kuha in čisti in… pač tradicionalna ženska. Vse njene kolegice pljuvajo po drugačnih in pljuvajo po feminizmu in mladih samostojnih ženskah.
Ali pa prilima neko fotko, kjer v neki knjigi kažejo spolni odnos med kaj vem točno kaj in trdi, da je to knjiga za prvi razred OŠ v Nemčiji. Ko jo večkrat opozorijo, da je to laž, da to ni res, da je dokaz že to, da male tiskane črke pač niso za tako male otroke… se ne bo opravičila, ampak objava izgine. Laži ne prizna.
Kar veliko lažnivih objav ima z namenom čaščenja SDS.
Aja, nazadnje so se spustile te koklje v debato, da ljudje nismo krivi za ogrevanje podnebja. V glavnem te neizobražene sdsovke vedo veliko več o klimi, podnebju kot strokovnjaki. Pač sdsovske nebuloze.
Škoda, če bi ostala pri knjigah… ko pa je začela s tem čaščenjem JJ, pisanjem skrajnih nebuloz, so pa ljudje tudi začeli dvomiti v resnice v njenih knjigah. Že je v knjigah tudi toliko laži kot jih objavi na FB? Pa na FB jasno kaže, da je vse prej kot razgledana.
Pa ne vem od kje enim, da je učiteljica? A nima samo SŠ?
Odličen zapis ?
Forum je zaprt za komentiranje.