Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mikrovalovna pečica

mikrovalovna pečica

Živjo,
jaz pa imam en problem, oziroma mikrovalovno pečico. Mož mi jo je kupil že za novo leto, jaz jo pa še kar ne znam uporabljati, tako da mi je sedaj že pošteno nerodno pred njim.
Priložena so bila sicer navodila, ampak blazno splošna (pa še v nemščini, ki mi ni “glih jaka stran”) in ko sem enkrat poskusila notr speči rogljičke, sem zadevo seveda čist zažgala, tako da je bilo treba celo stanovanje luftat.
Ima pa tale moja nesrečna mikrovalovka (poleg timer-ja, seveda) 6 različnih stopenj – ene dve za pogrevanje, nato sledi odtaljevanje, potem pa še tri različne stopnje za peči.
V navodilih je napisano za različne vrste hrane, na koliko vatov jo je treba peči in koliko minut, ampak po mojih izkušnjah se mi je vse do sedaj zažgalalo
že na nižjih stopnjah in krajšem času. Še kruh, če bi ga npr. rada samo pogrela, pride ven neužiten – kot da bi se v nečem namočil in postal nekako zategel – kot da je spremenil strukturo (ne znam drugače opisati spremembe).
Ker sem dostikrat v časovni stiski, bi mi uporaba mikrovalovne pečice res prišla zelo prav (zato mi je bila tudi podarjena), meni pa nikakor ne gre…

Res bi jo rada uporabljala to napravo, tako da prosim za kakšen nasvet, kaj in kako. Mogoče pa ima kdo navodila, ki so razumljiva in dejansko držijo? Res bi bila hvaležna za pomoč!

Obupana.

Jaz jo imam doma, ampak brez grila. Ne vem, kakšna je tvoja. Torej, moja ni za pečt, ampak za skuhat (in pogrevat in odtaljevat).

Kuhati v njej se mi ne splača, ker mislim, da je čas približen, na štedilniku imam tudi večjo preglednost kaj se dogaja.

Rada pa odtajam kruh oz. žemljo, ki jo dam v pečico in nastavim na 110 (timer) in na moč 30. Ko se ugasne, jo vzemi iz pečice in počakaj kake pol minute, ker je notri vroča. Potem pa jo lahko prerežeš.

Grejem (da je vroče) tudi mleko: v skodelico dam 2 dcl mleka, nastavim na 130 in na moč 70.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Drugače pa poišči na internetu kakšno stran ali pa v knjigarni. Sigurno imajo kakšno knjigo o tem.

Hvala, Janja.
Sem malo pobrskala po starih vprašanjih/odgovorih in ugotovila, da ni kakšnega preteranega navdušenja nad temi mikrovalovkami in da imajo vsi podobna vprašanja kot jaz.
Le ena je navedla, da full uporablja – da kuha riž, pa segedin, pa puding …ampak ko so jo spraševali kako, ni bilo odgovora. Eto, to pa so stvari, ki bi jih tudi jaz rada znala…
W.

Ja, vaja dela mojstra. Ni hudič, da ti enkrat uspe. Srečno in dober tek!

no, verjetno sm bla jst tista, ki kuha vse to oz. bolj moja mami. Mi imamo skoraj 10 let staro mikrovalovno in se ji pozna že starost, ker jo že “zapuščajo moči”. Puding je preprostu skuhati. V jensko naliješ pol litra mleka (tri žlice ga vzameš ven za maso zmešat). Mleko greješ toliko časa, da zavre- to je pri nas cca 5 min. Dodaš puding in potem mi kuhamo po pol minute in mešamo. se pravi: daš nazaj za pol min in premešaš. To naredimo približmo 4x oz. toliko časa, da se puding strdi. To je vsa umetnost.

V mikrovalovni kuhamo še kislo zelje, rižoto, mlečni riž, čaj, zdrob, uporabljamo jo pa tudi za vsa pogrevanja.

Mi imamo mikrovalovno na 3 stopnje in na odtajevanje. Pečenja nimamo. Večinoma uporabljamo najvišjo stopnjo. Uporabna je za pogrevanje jedi. Npr. mami naredi rižoto in potem jom za vsakega pogreje, ko pride domov. Kruh je potrebno počasi odtajevat, ker se drugače izsuši.

Zakaj ne vprašate prodajalca za slovenske prevode? Tudi mi imamo recepte v nemščini, ampak jih nič ne uporabljamo.

Če vas še kaj zanima mi lahko pišete na e-mail, lahko tudi za kakšen recept. Samo veliko poguma in vztrajnosti in bo šlo.

Na priloženem naslovu boš našla mnogo koristnih nasvetov, poišči pa tudi po forumih(na kulinariki), ker je bila nedolgo nazaj debata okrog tega.

/http://www.kulinarika.net/clanki/mikrovalovi.asp/

Ne obupaj, vaja dela mojstra. Jaz oz. bolj moj sin, jo uporabljamo večinoma za hitro pogrevanje hrane, odtaljevanje, topljenje masla, čokolade….tako, da kakšnih velikih izkušenj s kuhanjem v MV nimam.

Lp Aja_ba

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close