Najdi forum

mikroval

kako pa vi skuhate zelenjavo na pari v mikrovalovni? je tudi tak, da daste v posodo malček vode, notri zelenjavo, pokrijete in se vse skupaj skuha? kako dolgo kuhate? Hvala, LP

Tole se jaz že 3 dni sprašujem. Pred dnevi sem si sposodila plastično posodo za kuhanje v pari v mikrovalovni. Sem poskusila z nekaj koščki korenja (za mojega 6 mesečnika), pa je bilo vse suho! Sem poskusila tudi manj časa, pa je bilo podobno, le mehko ni bilo.

Če ima kdo kakšen dober nasvet, bi bila tudi jaz zelo hvaležna.

Že leta imam mikrovalovno in zelenjava sodi pač v vodo, žal.

Jaz imam to posodo, pa še nisem probala. Jaz dam kar korenček narezan na kocke v jena posodo, in na dno čisto malo vode. Je O.K. in zelo sladek. Probaj. Sploh pa zadnje čase vse kuham v jena posodi, ker sem prebrala eno študijo, da plastika, ko se segreje izloča neke škodljive snovi. Ah, pa saj je itak vse “”škodljivo””, a ne!!??? LP

Kakšna pa je jena posoda?

Pri nas se dobi acropal, simax,.. No to je firma. Pač te debele steklene. Samo za v MVP se po mojih izkušnjah boljše obnese simax. Poglej v merkurju, jaz sem jo kupila tam. Ta ima na pokrovu takšne zobce, da se ne zapre, čist trdo skupaj. Saj za v MVP mora bit tako. Acropal pa se čist skupaj stisne pokrov in posoda, potem pa ko se kuha skoz klopoče ta pokrov in mene to moti. LP

A to je to? No, steklenih imam kar nekaj. Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close