Najdi forum

mikrofoni stekajo

pri predvajanju cdejev mi mikrofoni stekajo, hrescijo. ko poslusam npr. prek youtube je vse ok.
kaj je narobe

Lep pozdrav!

Čeprav povsem ne razumem vaših težav, vam bom poskušal odgovoriti. Verjetno govoriva pri poslušanju zvoka preko slušalk in računalnika (cd predvajalnik in kot navajate youtube). V tem primeri napaka tičji nekje na cd-predvajalniku oziroma v samem računalniku, ki zvočni zapis preveč ojači, zato nastanejo popačenja, ki jih navajate. To motnjo odpravite programsko in sicer v nastavitvah zvoka v vašem računalniku tako, da nekoliko znižate največjo jakost predvajana (zajemanja zvočnega posnetka iz cd-pogona). Če v tem niste vešči poprosite nekoga, da vam pri tem pomaga.

Upam da sem pravilno razbral vaše težave in da jih boste uspeli odpraviti.

lp.

sem poskusila kar ste predlagali pa ne deluje.

Sicer nisem prepričan ali govorimo o istem. Pri zvoku, ki ga prevzemamo s spleta, gre zvok preko zvočnega čipa oz. zvočne kartice na zvočnik oz. v slušalke. Pri zvoku s cd enote gre zvok prav tako na zvočno kartico in spet v zvočnike. Če ni programsko (preko nastavitev) rešljivo, morda se pogleda še to:

Ali so vključeni mikrofoni pri predvajanju zvoka s cedeja? Če gre za to, najbrž prihaja do tega, da se zvok iz prostora preko mikrofona prenaša v nazaj računalnik in nato ponovno na zvočnike oz. slušalke. V tem primeru bi lahko prihajalo do podvajanja in »zamude« zvoka, do odmeva (eho) in morda tudi do kakšnih drugih popačenj.

Če pa je hreščanje le pri predvajanju s cedeja, je lahko vprašanje kakšna je cd enota (predvajalnik). Morda je kakšna praska ali prah ali umazanija na cedeju, tako da prihaja že pri odčitavanju do popačenja. Enostavno se testira cedeje na kakšnem drugem predvajalniku. Lahko pa je kaj narobe (umazanija) s čitalno glavo v cd enoti. Obstaja čistilni cd, ki morda lahko pomaga odpraviti težave.

Kako je s povezavo cd enote? Morda kakšni kontakti, kabli ipd. niso v redu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close