Migrena – Menstruacija – Čokolada
Da ne boste delale enake napake kot sem jo jaz.
Ponavadi sem med mestruacijo pojedla večje količine čokolade. Nič takega, ane?
Ja pa ni tako. Ponavadi sem do večera že imela hud glavobol oz. migreno. In to se mi je ponavljalo iz meseca v mesec. Hodila sem od doktorja do doktorja pa nič, ker sem pomislila da je vzrok menstruacija. No pa ni bilo tako. Pomagal mi je šele dr. Pogačnik, ki specializiran za glavobole.
V glavnem če se dogaja to tudi vam ukinite čokolado med menstruacijo ali pa nasplošno.
Veliko ima napisanega na spletni strani http://www.glavobol.eu/[/url]
Oh, mene vsak mesec nekaj drugega zgrabi. Največkrat me zgrabi izjemna občutljivost in melanholija, še dobro, da traja samo par dni, ker grem sama sebi na živce. No, bolečine k sreči niso več tako močne in pogoste, kot so bile v najstniških letih, ko sem bruhala in padala skupaj od krčev…zdaj če že, je občasno kak glavobol ali pa mal krčev.
Ampak vseeno, tale predmenstrualna depresija je prav grozna stvar. Ravnokar sem gledala Forrest Gump in prejokala cel film. Kr tak, ker mi je pač blo. Bad. Zdaj pa me razumi, če me moreš.
Jaz imam pa migreno tri dni pred menstruacijo, ko pa se ta začne, pa v trenutku konec. Moj pravi, da se mi očitno v glavi nabira…. :/
Razmišlala sem že o tistih kontracepcijiskih tabletah, po katerih nimaš M (drugače nimam nobenih hormonskih zdravil), ker ena do dve škatlici panadolov – za osnovno funkcioniranje, najbrž telesu naredi več škode.
Čokolade ne jem, tako da bi rekla, da so krivi hormoni. Je pa to za pop…
Enako, ne jem čokolade, 3 dni pred menstruacijo, krivi hormoni, sem pa zadnjič dobila ene super tablete in res pomagajo pri migreni. zomig http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=a-003923.pdf&dir=pdf
Prej sem morala vzet velikokrat bolniško, ker ni bilo za zdržat, tele mi ful pomagajo.
No, tole ti pa odsvetujem. Zagotovo večjo škodo naredijo KT, celo dolgoročno.
Za migreno ali raje glavobol (ker pri pravi migreni panadol ne bo pomagal nič) pa vzemi raje kaj močnejšega, pa ne bo treba dveh škatlic v treh dneh pojesti. pa še učinek bo. Še najbolje pa bo, da vsaj teden pred menstruacijo povečaš število spolnih odnosov oziroma bolje orgazmov (sekksaj in masturbiraj), pa ti povem, da bo tud migrena izginila. Ja, vem, jaz sem tudi z očmi zavijala, pa se je izkazalo za 100% učinkovito. Občasno me sicer še vrže močan glavobol en dan pred m. (prej že en teden pred njo), ni pa nujno.
Jaz jemljem Imigran (Imitrex) sprej za nos, za silo pa pomaga tudi 1000g v vodi raztopljivega aspirina. Za mojo migreno naj bi bilo krivanje nihanje estrogena, ki pred/med menstruacijo na hitro upade.
Glede KT – pri meni so se migrene zacele prav pri uporabi KT, vendar ni pri vsaki zenski tako in ko sem zacela zdravljenje, sem poskusila tudi nazaj na KT, ampak ni pomagalo.
Pri 2/3 zensk baje migrene ponehajo, ko pride v menopavzo.
Migrene so, če mi dovolite uporabiti nekaj svojega znanja predvsem psihično pogojene, tako kot večina drugih bolezni. Ljudje se na žalost težko naučimo spopadati s stresom in nasploh imeti manj pravil v življenju. Namreč zaradi vseh pravil, ki si jih naredimo se naš pritisk prevečkrat brez razloga dvigne..
Ne samoto, celo sama sem imela težko izkušnjo in stalne migrene, vendar ko sem se znebila določenih pravil in ugotovila, da si jaz sama izberem kako se bom počutila, ter ali se bom sekirala 1 teden ker imam razbit avto (in mi to nebo nič pomagalo, škodovalo pa), ali pa se bom takoj odločila: okej, to se je zgodilo, na žalost nič ne morem spremenit, sploh pa ne s sekiranjem. in gremo naprej =)
Se pa strinjam, da pri določenih ljudeh ima tudi določena hrana vpliv, velikokrat se mi pa zdi da pijemo premalo vode, še posebej dobro se je na-hidrirati v dopoldanskem času, tisto lulanje pa pač vzameš v zakup. se navadiš. zdravje je bolj pomembno kot pa pet sprehodov do stranišča sredi šihta.
Mislim, da ko imaš že parkrat migreno, predvsem pres menstruacijami jo naslednji mesec kar že pričakuješ in potem je res tam, kar je narobe. Bolje je razmišljati u smislu: ne ta mesec je pa nebo, zdravo jem, veliko pijem, dobro se počutim.. ni razloga
Zadnja stvar, po kateri bi posegla so pa tablete. Delam v zdravstvu in zelo cenim svoje zdravje, tako da raje pretrpim 3 dni glavobolov kot pa jem lekadole, naklofene in naprosyne.. raje uštimam vse ostale stvari prej in kasneje se izkaže, da je bilo bolj pomembno razčistit nekatere stvari sam s sabo, kot pa jesti tablete in obremenjevati telo po nepotrebnem.
Forum je zaprt za komentiranje.