Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Microsoft Word – šumniki

Microsoft Word – šumniki

Pozdravljeni

pozna kdo problem z Wordom, da takoj, ko odpreš nov dokument, in hočeš začeti pisati z č,š,ć,đ,ž, noče prijeti nobene črke?
Potem, če začnem pisat s številko ali katero drugo črko, nato črke s strešico primejo.
Po nekaj skokih v novo vrsto (ali iznenada kar med tipkanjem) se spet pojavi problem, da strešice ne primejo (pa v statusni vrstici eš vedno piše “slovenščina” in desno pri uri je nonstop znak “SL”). Pobrišem nekaj zadnjih črk, poskusim ponovno – in spet lepo dela.
Tudi po klicanju na Microsoftovo podporo ni bilo uspeha, saj se jim sploh ne sanja kaj bi to bilo.

Word je bil ponovno preinštaliran (najprej samo preinštaliran, kasneje komplet Office odstranjen z računalnika in ponovno naložen) in preinštaliran je bil tudi slovenski jezik (MUI), pa je problem še vedno enak.
Nekaj je v samem Wordu, ker tega mi ne počne niti v notepadu niti v Excelu, Powerpointu, Outlooku…, a kaj je narobe… nimam blage veze.
Verjetno kaj s samo pripravo strani v Wordu ali kaj podobnega, saj ga očitno moti le to, da bi bila prva črka, črka s strešico.

Hvala za morebiten koristen odgovor

LP

Katera verzija Worda?

Aha, se opravičujem.
Gre za problem v Microsoft Office Word 2003 (11.8026.8036) SP2.
Hja, po tem problemu je bil program tudi posodobljen v dobrem upanju, da napake ne bo več, pa je še vedno isto neglede na to ali je posodobljen ali ne.
Resnično smo (na tem problemu dela ves krog sodelavcev, prijateljev, znancev, sosedov…) sprobali že vse živo, a nič ne pomaga.
Na formatiranje računalnika zaradi take banalnosti raje ne pomišljam. Rešitev po moje mora nekje biti, a kje… ?

Rešitev je več kot preprosta in se imenuje Open Office !
http://sl.openoffice.org/

Morda za štos probate še, kako se obnaša, če priključite drugo tipkovnico.
Če ti je formatiranje odveč, poskusi še obnovo sistema na datum, ko te napake ni bilo (btw: prav gotovo se ni pojavila kar sama, nekaj ste morali prčkat po mašini). Tretja varianta pa je res uporaba OpenOffice ali morda starejše verzije Worda, če jo še imaš.

Tipkovnica je bila prvi korak s katerim smo poskušali odpraviti napako, pa neuspešno. Saj kot pravim, problem se pojavlja izljučno v Microsoft Wordu, zato sem se omejila le nanj.

Ja no, Open Office zame niti slučajno ni rešitev. Ne vem zakaj sem potem kupila legalen Microsoft Office Professional paket, če mi ta ne koristi 100%.
Na staro verzijo mi tudi ni smisel iti. Sej mogoče le v skrajno skrajnem primeru, ampak koliko se spoznam na IT, taka stvar se mora dati odpravit.

In začuda…. prav nič nismo prčkali pred tem po mašini. S čistega miru se je pričelo.
System Point Restore tudi ne pomaga. Oh ja…. kaj ti lahko en Word zakuha…

Hja, potem pa jovo na novo, saj navsezadnje ne vzame toliko časa – pa še človek se česa nauči zraven.
Ko ti bo spet vse delovalo, bi morda napravila še image diska, pa boš kdaj kasneje mimogrede vse spravila v normalno delovanje.

V bistvu si si zastavila dobro vprašanje! Le čemu sem kupila legalen Word oz.Office zakaj si nisem potegnila gratis Open Office!

Malce mi je prišlo na misel – kaj pa če imaš v privzetem stilu (normal.dot) kakšno čudno pisavo? Potem je čisto možno, da ti kaj meša pri odstavkih in teh rečeh. Poskusi torej najprej s ctrl+a izbrati vse in določiti eno normalno pisavo (ariel naprimer) in če bo to delovalo spremeni normal.dot.
Je pa še nekaj: legalno kupljen Office ti morajo vendar poštimati brez pardona, saj vendar plačaš za to!!! Teži jim do konca, dolkler ne zrihtajo kot je treba!

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Če je slučajno normal.dot poškodovan, ga poišči na disku – in zbriši. Ob ponovnem zagonu Worda, ga Word sam generira na novo, in sicer takega kot mora biti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close