Najdi forum

Microsoft outlook

Helou, genijalci!

rada bi začela uporabljati Microsoftov outlook za privzeto pošto (ker sem se naveličala kičastega Incredimaila), vendar se mi ob zagonu MOutlooka pojavi okence, v katerem piše, naj vpišem uporabniško ime in geslo. Ker seveda ni pravo tisto, kjer imam odprt elektronski naslov, mi napiše, da se bo zagnal le Offline……..in bla bla bla….skratka, kako usposobim delovanje MO?
Aja, da ne pozabim: uporabljam Office 2000 PRO (vsaj mislim da je PRO).

Hvala in vsem lep vikend!

Pika

Tako kot v vsak drug program za pošto, moraš vnesti svoje podatke: uporabniško ime, geslo ter oba poštna strežnika.

Ko aktiviram MO, mi vrže ven okence, na katerega moram vpisati:
Postoffice, Mailbox in Password.
In ko vpišem Postoffice (1000), kaj vpišem pod Mailbox?

Anybody???

Do sedaj ti je pošto nosil na primer lepi poštar Cene iz Maribora. Ker pa si se njega naveličala in v Ljubljani srečala poštarja Pepete, si se odločila, da ti bo sedaj pošto nosil Pepe. Ampak, ker te je Pepe sedaj prvič v življenju videl, hoče na vsak način vedet, kam naj pošto prinese. In kljub temu, da poštar Cene iz Maribora ve vse tvoje podatke, boš morala sedaj še poštraju Pepetu zaupati ISTE podatke…

Skratka, tako kot si imela nastavljeno v Incredimailu, sedaj še v Outlooku vpiši svoje podake. – Mi jih ne vemo…

Lep pozdrav

In tu se začne problem, veš.
Ko vpišem Postoffice 1000, v Mailbox nastavitev za Amis, kjer imam odprt poštni rpdal in v geslo pač svoje geslo, mi napiše, da ni pravilno in da lahko delam le offline….
Resda nisem računalniški genij, ampak butel pa tudi ne!!

Lp,P.

Ma kaki Postoffice 1000!? Kaj ga lomiš bejbi no…

OK, hvala vsem za “pomoč”….če bi znala sama urediti stvar, se ne bi zatekla na ta forum, se vam ne zdi?
Namreč, tole piše pod naslovom foruma:
“Za vse uporabnike, ki imate težave s svojim hišnim ljubljenčkom, lahko povprašate za nasvet Med.Over.Net-ove strokovnjake. Ne znamo vsega nekaj malega pa že, da boste lažje prebirali naše strani!”

Moja napaka.

Lep pozdrav in lahko noč!

Ja, draga PikaŠK, očitni si končno le doumela, da nismo takšni ‘genijalci’ kot si nas v uvodnem postu poimenovala, da bi znali odgovoriti na tako pomanjkljivo zastavljena vprašanja kot so bila tvoja.

Če ne znaš nastaviti drugega odjemalca pošte, pač še naprej uporabljaj kičasti Incredimail.

O tem, kako se pravilno vpišejo poštni strežniki, uporabniško ime in geslo, pa je na spletnih straneh dovolj informacij, če ne drugje – pa na uporabniških straneh, kjer imaš odprt poštni račun. Brez zamere, ampak to danes obvladajo že 10-letniki. Ti pa kot praviš nisi ne genij ne butelj, nekaj vmes pač. Bo že šlo, samo malo se moraš potruditi. Vse je enkrat prvič.

Zdej, malce se mi zdi da se norčuješ. Ampak nič hudega.
Mogoče bo pa komu pomagalo.
Najprej: če se res ne delaš norca bom odgovoril.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Pa naj bo:

V zavihku “Splošno (General)”
vpiši, kako naj se tvoj poštni predal imenuje (recimo Amisova pošta)
vpiši še svoje velecenjeno ime, organizacije ni treba, vedeti pa moraš, kakšen je tvoj e-naslov – verjetno nekaj kot PiskaSK@amis.net

Pomembnejši je naslednji zavihek, kjer moraš vpisati:
* Strežnik za odhajajočo pošto: smtp.amis.net,
* Strežnik za prihajajočo pošto: pop3.amis.net,

Ter spodaj tvoje uporabniško ime in geslo.

V naslednjem zavihku pa še določiš, kako naj se tvoj poštar priključi na povezavo.

To je to.

Dragi Tajfun_,
10 letniki imajo pač čas in voljo se ukvarjati s tem, jaz žal ne. Incredimail mi je uštimal ex boyfriend, sama sem ga le uporabljala – nikdar vpisovala podatkov itd……kaj češ, mi pač ni bilo treba.
Zdaj sem se odločila, da bi raje uporabljala M.Outlook, ker kiča ne potrebujem, in če bi vedela, da je tak problem napisati par besed, ki bi mi pomagale urediti zadevo, se sigurno ne bi obrnila na ta forum.
Hvala Wega za pomoč – neskončno sem ti hvaležna za to.
In tudi jaz upam,da je pomagalo še komu, ki si ni upal zastaviti tako butasto vprašanje na forumu, kot sem ga včeraj jaz!
Lp,Pika

PikaŠK, nikar se ne jezi.
Očitno si prvič zavila na ta forum in vedi da gor prihajajo razne sorte tiči. Tudi taki ki iz gole provokacije zastavljajo “butasta” vprašanja, potem pa se naslajajo ob trudu Tajfuna, Hmmmja, Perotov, pa dragih gospodičen Lady L, muose, zlatolask… ter cele vrste podobnih, oprostite, ker ne bom naštel vseh…, ki se po najboljših močeh trudijo odgovarjati.
Če nekdo vpraša kam v e-mail nastavitve napisati poštno številko Ljubljane, si pač zlahka predstavljam takega nadebudnega mladca, ki mu odvečna energija in neiztrošeni hormoni butajo ob možgane.

Tebi pa torej opravičilo.
Gre pač za to, da se vprašanja –
na katera bi z NIČ truda (klik na podporo tvojega ponudnika Amisa ) lahko dobila krasen odgovor –
stalno ponavljajo, včasih je komu res vsega dovolj…
Vedeti moraš da hktrati pa iz vprašanj (ne iz tvojega) mnogokrat veje gola ukazovlanost, kot da je tajfun, Klemenxx Hmmm in ostali komu karkoli dolžen odgovoriti.
in hipec za tem užaljenost če na vprašanje tipa
“računalnik ma ene čudne črte, kaj je narobe” ni takoj odgovora.

Dobra volja, dragi moji, je najbolja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close