Najdi forum

Microsoft antispyware

Živjo.
Imam XP home slo, IE 6, Microsoft antispyware.
Ko sem hotel prijaviti oz. poslati poročilo možnega spyware-a, mi je napisal tole.
An error occurred submitting scan results. Please check your internet proxy settings and try again.
Bi bil kdo tako prijazen, da bi mi pomagal pri nastavitvah.
Hvala.

Nikoli slisat za M$ Antispyware. Zal. Ocitno je zanic, Ad Aware uporabljaj, pa Spybot, pa Antivir, pa Hijack in ostalo solato.

Vrži vraga dol… To je beta verzija, od katere ne moreš pričakovat bogve česa. Tam kjer MS-u ne uspeva, pač nekaj kupijo.

Kaj je beta verzija?
Beta programska oprema se označujejo aplikacije, ki še niso popolnoma preizkušene ter vsebujejo manjše napake, kot so nedelujoče opcije oz. večje, ki povzročajo tudi zamrznitev sistema. Ob tem proizvajalci ne ponujajo tehnične pomoči…

Nekaj obljubljajo, pa to sploh (še) ne deluje. Po namestitvi so bile opažene težave v opciji “History Cleaning” ter z gumbom Nazaj, nezmožnost povezave z internetom in nekatere težave z Outlook Expressom. Igranje z orodji priporočajo samo takrat, kadar uporabnik ve, kaj počne, saj lahko v nasprotnem primeru povzroči več škode.

Tudi po uporabi te MS-ove različice so drugi antispyware programi zaznali veliko število groženj ter celo trojanske konje in keyloggerje. Še zmeraj se je našel tudi kakšen spyware, za katerega je MS AntiSpyware trdil, da ga je odstranil s sistema, vendar ni izbrisal celotnega zapisa v registru, tako da je bil le-ta še vedno aktiven.

Slabo odkriva in preprečuje, pa še ves hroščast je. Kot se pač spodobi za Beta verzijo….

Če hočeš svoji mašini dobro, se drži programov, ki ti jih je – kot že toliko drugim pred teboj – predlagal Tajfun. So znani, peizkušeni, zanesljivi in uveljavljeni programi.

Lp, Lady L

Hja no tudi tale M$ov anti spyware ni tako švoh, pa čeprav je šele beta.
Konec koncev, tisto kar M$ kupi in ne naredi sam, je ponavadi kar ok 🙂

Najde kar večino tistega, kar sta našla Adware in Spybot, po občutku je precej hiter, tko da po moje zna bit kar solidna stvar, ko bodo odpravili še nekaj beta poporodnih težav.

Upam pa, da Adware in Spybot ne bosta zaspala na lovorikah.

Zadeva dela OK,seveda pa moraš imeti instalirane vse popravke .Je zelo uporaben,posebej Privacy Tools za tiste,ki jih skbi, da drugi ne bi vedeli, kje so surfali.Browser Hijack Restore pa za tiste, ki se ne morejo znebit nadležnih privzetih strani itd.Toplo priporočam!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close