Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mi pripada polovica?

Mi pripada polovica?

Odgovor na objavo uporabnika
glupa provokacija, 14.12.2020 ob 08:38

67. člen

(skupno premoženje)

Skupno premoženje zakoncev so vse premoženjske pravice, ki so bile pridobljene z delom ali odplačno med trajanjem zakonske zveze in življenjske skupnosti zakoncev. Skupno premoženje zakoncev je tudi premoženje, ki je pridobljeno na podlagi in s pomočjo skupnega premoženja oziroma iz premoženja, ki iz njega izhaja.

tip je imel premoženje v obliki denarja pred začetkom zakonske skupnosti. do tega premoženja naslednji zakonec ni upravičen, ne glede v kaki obliki je obstajalo

Tako je – smatrano je lahko enako v tem primeru, kot če bi imel on npr. dediščino od prej – to je  izključno njegovo predhodnje premoženje, ki ga NISTA USTVARILA ONADVA SKUPAJ; nikakor ni upravičena do zahtevka po tem premoženju, ki ga je imel pred sklenitvijo njune zveze.

Štiri leta je malo – če bi bila skušaj, 10 , 15,  20 let,  pa imela celo kakšne skupne potomce, potem je pa zgodba malo drugačna.

NIma pravie ničesar zahtevati od njega. Saj ji je nudil streho nad glavo, jo vozil naokoli, pa verjetno tudi plačeval in organiziral skušne počitnice, kakšen izlet – vse on vozil, s svojim vozilom… Nima kaj praskat – ne bo nič zslužila na tem bivšem.

Kako pa je s tem, 08.07.2020 ob 17:43

Kako pa je s tem če v tastovo hiso preko stanovanjskega kredita vlozis 45.000€? Da si opremis mansardo in uredis okolico hise? Lastnistvo hise ni od hcere. V tem primeru temu ki je vlozil pripada kaj ob locitvi?

če imaš dokazilo, da si plačevala obroke tega kredita tudi ti,  na svoje ime, potem da.  Saj s skladom se sklene pogodba z imeni in priimki oseb, ki ta kredit najemajo – če si v tej pogodbi navedena tudi ti, ali pa tudi npr. tudi kaka bančni kredit, če bi bila navedena tudi kot porok, tudi velja.

Pa račune za opremljanje, gradbeni material, obtnike, ipd., če je na  tvoje ime, potem tudi jasno velja. Če nimaš računov, dokazil, bo pa težka.

deli se skupaj ustvarjeno v času zveze.
Kar/kolikor je kdo prinesel v zvezo je njegovo.

Lažeš na polno.

Pripada ti to kar si sama vložila v skupno premoženje. Pri opremi se upošteva zmanjšana vrednost glede na starost… Če pa hočeš več kot to kar si sama vložila ti pa pripadajo še konkretne batine.

Verjetno gre za provokacijo…odgovor ni provokacija.

Ženska oprosti ampak ti nimaš vse papirje na mestu. Financiral te je, in ti bi rada da ti še pol pripada ? S tabo je res fejst neki narobe, poišči si pomoč, ker jo resnično rabiš. Mečeš slabo luč na vse ženske, kako te ni sram, si brez srca in vesti. Fujjjjj

Jaz te niti pogledala ne bi, takšni kot si ti, si ne zaslužite nobenga v življenju. Sama sramota in žalost te je nič druzga.

Bravo Mirko, se podpišem pod vas komentar… ????

Saj ne vem kaj si naj mislim.  Bom raje modro molčal, ne moreš verjeti kaj vse razmišlja 10 dag mesa. saj veste katerega..

Enatecnamicka, 08.07.2020 ob 17:42

Me zanima, kaj je narobe s teboj? Kako lahko sploh pomisliš, da ti kaj pripada… Ženske niste normalne, nič ne vlagate, na koncu bi pa delile pol pol.
Taki primerki mi dvignejo pritisk, ker mečejo slabo luč na naš spol.
Eno je, če bi skupaj delala in vlagala. Ampak stanovanje je kupljeno z denarjem, ki ga ima mož od prej.

Se strinjam, vse kar je prav. Avtorica, če dobro veš, da je on financiral nakup stanovanja z denarjem, ki ga je imel od prej, potem bi bilo edino pošteno, da sploh ne razpravljaš o tem, ali ti kaj pripada. Nekaj so sicer zakoni, nekaj pa je moralna vest. Če že, bi ti lahko dal nekaj malega za skupna vlaganja, čeprav je vlagal on, ampak to je pa vse.

Pikajla, 09.07.2020 ob 13:51

Ve se, da je to provokacija.
Napisano je v takem stilu, da se ti ženska zagravža.

In potem se vprašamo, zakaj je toliko samskih oseb. Delitev premoženja, jeza, odvetniški stroški, pa še kaj povezano na to temo, je eden od več vzrokov, da raje ostajajo varno pred vrati take zveze.

V naše sodstvo NE verjamem, ker poznam podoben obratni primer.
Odvetniki se dogovorijo, kdo bo zmagal. Še prej morajo veliko pokasirati.
Velikokrat rečejo, da so dokazi nepravilno pridobljeni, pa pravdo izgubiš.

Tudi jaz vem, da odvetniki marsikaj obljubljajo, celo prikrito podpihujejo, samo da greš v tožbo, za katero želijo, da traja čim dlje, se ve pa zakaj.

Mislim da je odvisno. V primeru če bi se dogovorila, da tvoja kariera trpi, da lahko on postavi svojo in so bili tvoji dohodki zaradi tega manjši, potem bi vsekakor zahtevala 50%.

Če pa takega, ali podobnih dogovorov ni, pa pri tako kratki zvezi in ko ni otrok meni na pamet ne pride da bi zahtevala kar ni striktno bilo iz mojega vložka kupljeno/ustvarjeno.

Daisy586, 01.08.2021 ob 21:01

Bravo Mirko, se podpišem pod vas komentar… ????

Itak so komentar izbrisali, je pa res kar sem napisal.

Dec se je še ta pravi čas tele babnice losal…… take, ki takole razmišlja sam ne bi hotel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close