Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mi pripada polovica?

Mi pripada polovica?

67. člen

(skupno premoženje)

Skupno premoženje zakoncev so vse premoženjske pravice, ki so bile pridobljene z delom ali odplačno med trajanjem zakonske zveze in življenjske skupnosti zakoncev. Skupno premoženje zakoncev je tudi premoženje, ki je pridobljeno na podlagi in s pomočjo skupnega premoženja oziroma iz premoženja, ki iz njega izhaja.

tip je imel premoženje v obliki denarja pred začetkom zakonske skupnosti. do tega premoženja naslednji zakonec ni upravičen, ne glede v kaki obliki je obstajalo

In zato se ne poročiš s prvim luzerjem, ki ti pride na pot. Evo.
Obstaja razlog zakaj si v penziji in brez vsega. Tudi umrla boš brez vsega. Nekateri ljudje so pač na planetu samo zato da kisik kurijo.

Ne morm vrjet da sploh pomislis na kaj takega, saj si lepo vse napisala koliko je vlozil on in koliko ti. Kako ti sploh pade na pamet da zahtevas polovico.?? Zaradi takih kot si ti smo vse zenske na slabem glasu. Ce te pa res zanima ti pa pvem mojo izkusnjo. Na sodiscu sem povedala vse koliko je moj bivsi partner vlozil v hiso. Na koncu je sodisce samo reklo da po toliko letih mu ne pripada nic in da s tem kar je vlozil se najemnine ne bi pokril.

Prokleta ku**a ,moz je delal za vse ,sam vse placeval ti pa bi zdaj polovico,kako mas obraz prokleta pozresnica,da te ni sram sploh kej takega vprasat..da sem na njegovem mestu bi te iz stanovanja naglavacke vrgel,da nebi mela casa niti svojih cunj pobrat…

Ženska pa ti nisi normalna.

Pa kaj je vam za 4 leta bi ti imela 50 tisočakov.  Živela si od socijale on je financiral vse on te je vozil okoli. Denar je bil od prej prislužen  on je mesečno prispeval 1100€ ti pa 400€ zdaj bi pa ti polovico premoženja.  Zares si materjalistka in potem se sprašujete zakaj se nekomu vtrga.  Pa res mislite da lahko v 4 letih zaslužiš 50.000€ zato da si bila gospodinja na socijali.

Materjalistke zares ste podle in mislite da zato ki se enkrat na mesec vržeš na hrbet in tiste cote daš v pralni stroj ali posodo v pomivalca.  Potem se ločiš in za 4 leta zahtevaš polovico premoženja.  Morda boš zahtevala še da ti da pokojnino do smrti.

Odgovor na objavo uporabnika
Enatecnamicka, 08.07.2020 ob 17:42

Me zanima, kaj je narobe s teboj? Kako lahko sploh pomisliš, da ti kaj pripada… Ženske niste normalne, nič ne vlagate, na koncu bi pa delile pol pol.
Taki primerki mi dvignejo pritisk, ker mečejo slabo luč na naš spol.
Eno je, če bi skupaj delala in vlagala. Ampak stanovanje je kupljeno z denarjem, ki ga ima mož od prej.

Se strinjam.Sem ženska.. ker sva šla zelo mlad azoveti zase jaz nisem delala,potem otroci…

In tudi če greva narazen sem mu že povedala 100x da od njega hočem samo dve stvari nič in mir!

Če bi se odločila da grem stran od njega se nebi potem se obremenjevala z tem kaj naj vzamem od njega? Ni sans!

Jesicca, 08.07.2020 ob 17:54

No, odvetnica ki ima brezplacno svetovanje mi je zatrdila, da mi pripada polovica. Da naj pac recem, da sem delala vse doma on je pa hodil v sluzbo. Sicer to ni res, je potem se doma skuhal pa opral, pa vozil me je okoli ker jaz pac nimam avta ne izpita. Me tudi skrbi, kako bi to dokazala. Doma sem bila, ker sem ze v pokoju in je pac taka penzija. Sicer bi lahko sla kaj zmes delat ampak ni bilo potrebe ker sem za sebe imela dovolj. Aja,podpisala sem nek sporazum, da ne bom nicesar zahtevala v primeru locitve. Odvetnica pravi, da ne velja ker je overjen samo na upravni enoti in ne notarsko. Da mi vseeno pripada pol. Da naj izkoristim brezplacno pravno pomoc, ki mi pripada. Svojega premozenja nisem nikoli imela ampak ce bi pa zdaj dobila kakih 50 tisocakov se jih ne bi branila. Ampak tudi ce imam brezplacno odvetnico se mi ne da bockat po sodisci ce nimam ravno sans.

Brezplačni pravni nasvet je dobesedno nateg. Prideš, ti prikimavajo kako imaš prav, potem pa stopiš v postopek pa vidiš da ne bo tako preprosto in takrat tista brezplačna pravnica začne računat velike denarje.
Pravni sistem je eden največjih pijavk ki se okorišča neumnosti ljudi.

Mogoče je bil pa tip nagraužen in je te 4 leta trpela in zato pričakuje plačilo.

Sicer pa so tipi v drugi vezi ponavadi bolj previdni. Poznam enega, ki ima naslov pri tastarih, zato, da naslednje babe ne vedo, kaj se dogaja z njegovim denarjem in ostalimi osebnimi zadevami.

OPRR, 31.07.2021 ob 10:10

Mogoče je bil pa tip nagraužen in je te 4 leta trpela in zato pričakuje plačilo.

Sicer pa so tipi v drugi vezi ponavadi bolj previdni. Poznam enega, ki ima naslov pri tastarih, zato, da naslednje babe ne vedo, kaj se dogaja z njegovim denarjem in ostalimi osebnimi zadevami.

že 100x povedano: naslov in na koga je napisan račun nima veze! Lahko je račun napisan nanj, gotovino mu je dala ona, plačal je on. Težko dokazovati kdo je dejansko dal denar. Vse kar je kupljeno v času zveze, se pregleduje in največkrat deli na pol. Nedotakljivo je stanje od prej in dediščina. Če v času zveze plačuješ življenjsko zavarovanje, se del tega deli.

šE KAKO se gledajo računi. Kaj bluziš.Poznam enega, ki je z računi dokazal, daje za bajto dal več kot baba.

Si ena pijavka, ki gledas samo kako bi se okoristila. Bodi postena, prakticno nisi prispevala nic.

Prav ima, naj ga oskubi. Jaz bi ga tudi. 4 leta biti z nekom, to je treba plačat. Verjetno je morala za to tudi kaj narediti.

,gjh, 31.07.2021 ob 10:48

Prav ima, naj ga oskubi. Jaz bi ga tudi. 4 leta biti z nekom, to je treba plačat. Verjetno je morala za to tudi kaj narediti.

Saj je bila plačana. Z bivališčem, hrano, elektriko….s tistimi 400e penzije naj proba živeti pa bo videla kako dobro je bila plačana. No saj ve da ne more. Zato pa hoče krast. Si pa predstavljam kakšen gnoj mora bit da se da dedcu pri teh letih še čez eno ločitev. Mislim butara celo življenje se šlepa očitno na druge, končno naleti na enega da jo preživlja in da ni na stara leta na cesti….in še to zajebe. Mislim kakšen luzer točno moraš to bit.

Če bi dedovala, bi ziher dobila pol! ??

Jesicca, 08.07.2020 ob 17:28

4 leta nazaj sem se porocila. Moz je malo pred poroko prodal hiso, z bivso sta si razdelila denar. Denar je prejel ze v casu, ko sva sklenila zakonsko zvezo je pa kupoprodajno pogodbo za hiso sklenil pred poroko z mano. Nekaj casa sva zivela v najemu, cez kako leto je z denarjem, ki ga je dobil od prejsnje hise, kupil stanovanje, v katerem sva zivela. Vse pogodbe, lastnistvo ipd je nanj. Jaz sem 4 leta imela tam stalno bivalisce. Za opremo je vzel se 7000 kredita, ki ga je odplaceval sam. V zakonu sem jaz mesecno prispevala 400 eur mesecno, on cc 1100, od tega je placeval kredit 200eur. Ostalo je kdaj kupil kak del pohistva. Vsi racuni so na njega, tudi za opremo. Skupnih otrok ni. Mi zdaj ob locitvi pripada polovica? Stanovanje je kupljeno z gotovino, ki jo je tudi dobil v casu zakona ceprav na podlagi pravnega posla sklenjenega pred poroko. Kaj pa za stanovanjsko opremo? Mi pripada polovica? Ceprav je vse kupljeno na njegovo ime. Ce je oprema pred 4 leti stala 8000 eur koliko mi pripada zdaj? Se gleda na novo vrednost ali se obracunava kaka amortizacija.

Res si želim da za take lene babe imajo moški tok pameti da si pospravijo vse recune.  Pa sem ženska toliko kolikor si dala ti pripada. Kufer in pejt

Bravo za komentar… Mene je sram da sm zenska.. Resnicno….

jessica…. umri….

Kako pa je s tem, 08.07.2020 ob 17:43

Kako pa je s tem če v tastovo hiso preko stanovanjskega kredita vlozis 45.000€? Da si opremis mansardo in uredis okolico hise? Lastnistvo hise ni od hcere. V tem primeru temu ki je vlozil pripada kaj ob locitvi?

Nič. Moraš biti solastnik oziroma eden od zakoncev mora biti solastnik nepremičnine.

Keš, ki ga je dobil od ločitve, ne glede na to, da ga je unovčil pozneje, je njegov.

Kar se tiče opreme, oz. tistih borih 8 tisočakov, ki pa je tudi že delno zamortizirana se ne splača za tako majhno vsoto tožarit in prepirat. Nekdo je dobro predlagal. Če je nekdanji partner za, jo prodajata in si razdelita vsoto. Če ne, pa tudi nima smisla. Živite naprej, ne za nazaj.

Če bi šlo za mlado atraktivno bejbo, bi človek še razumel. Da pa dedec z izkušnjami pade na staro luzerko, ki do penzije ni nič svojega pridelala, še vozniškega izpita ne, se pa tudi vprašaš, kaj je z njim. No, ja, vsaj po štirih letih mu je očitno kapnilo, da ga lahko natepavanje po starih ribah smrdeče luknje lahko drago košta. Če že ne premoženja, vsaj poti in živcev.

Živela si v stanovanju in prispevala k stroškom kar je tudi prav. To bi morala bilo kje. Ne pravno ne moralno ti ne pripada. Sicer pa imas zgleda zelo pametno odvetnico ki je ugotovila da bi se lahko tozile. Iztozile boste le njene stroške ki jih bos ti iz zepa povrnila. Pripada ti pa ne. Raje se spirazumno razidita. Njemu je bila lekcija   že v prvo.  In ni res da  če ni pri notarju overjeno da potem  nebo veljalo na sodišču. Takrat si se zavestno odpovedala.  Lp

ne bo šlo, 08.07.2020 ob 17:39

Nikakor ti ne pripadajo sredstva, ki jih je on imel pred zakonom. To je njegovo posebno premoženje, tudi če ga je unovčil čez tri leta.
Oprema je že skoraj zamortizirana. Prodajta na Bolhi in si razdelita na pol.
In to je vse.
Beži, da ti ne začne računat najemnine.

Kaj flancate z neko najemnino za nazaj, to je ravno tako retardirano in sanjavo kot to, da bi imela pol, pridobljenega pred poroko.

Kaj pa je morala takega narediti, da bi ji moral posebej plačevati? Brez premoženja in s 400 evriči penzije bi bolj na tenko poiskala, tajo pa je imela streho nad glavo in večino stroškov je nosil on. Pa še okoli jo je moral fijakat, ker se ji v vseh teh letih ni dalo niti vozniškega skupaj spacati. Menda ni njena, glede na leta že krepko amortizirana fufla toliko vredna, da bi sodišče to upoštevalo kot posebno vrednost?

… napisem najprej sem zenska… in ko tole berem se zgroziiiiiim…

kako lahko nekdo sploh kaj takega sprasuje…  a imas cest in moralo????

Jasno je da je vse kupljeno iz denarja pred vajino vezo… jasno ti je to kot beli dan, to priznavas… a ti bi hotela polovico… mater resno no, kje vam je osebno postenje…  ti ves sama, da ti nic ne prioada, ker je bilo stanovanje kuplheno iz sredstev, ki so bila ustvarjena pred vajinim zakonom… ni vazno kdaj so bila nakazana. Sama ves vse ti takaj potlej se bi grebla za nekaj za kar ves, da ni tvoje…  jebeka cesta a ste res vsi taki grabljivci, kje imate vest in osnovno postenje?

Pripada ti nagrada, da si bedaka že drugič speljala na led

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close