Mi pripada polovica?
4 leta nazaj sem se porocila. Moz je malo pred poroko prodal hiso, z bivso sta si razdelila denar. Denar je prejel ze v casu, ko sva sklenila zakonsko zvezo je pa kupoprodajno pogodbo za hiso sklenil pred poroko z mano. Nekaj casa sva zivela v najemu, cez kako leto je z denarjem, ki ga je dobil od prejsnje hise, kupil stanovanje, v katerem sva zivela. Vse pogodbe, lastnistvo ipd je nanj. Jaz sem 4 leta imela tam stalno bivalisce. Za opremo je vzel se 7000 kredita, ki ga je odplaceval sam. V zakonu sem jaz mesecno prispevala 400 eur mesecno, on cc 1100, od tega je placeval kredit 200eur. Ostalo je kdaj kupil kak del pohistva. Vsi racuni so na njega, tudi za opremo. Skupnih otrok ni. Mi zdaj ob locitvi pripada polovica? Stanovanje je kupljeno z gotovino, ki jo je tudi dobil v casu zakona ceprav na podlagi pravnega posla sklenjenega pred poroko. Kaj pa za stanovanjsko opremo? Mi pripada polovica? Ceprav je vse kupljeno na njegovo ime. Ce je oprema pred 4 leti stala 8000 eur koliko mi pripada zdaj? Se gleda na novo vrednost ali se obracunava kaka amortizacija.
Žal ne. To je njegovo prejšnje premoženje. Ni tukaj ravno pravilo 50/50.
Tudi zato ne, ker ima on račune pisane na svoje ime, kupoval je on opremo -skoraj vse. On je že vedel, je taktično to tudi počel, brez skrbi 🙂 Ti lahko svoja vlaganja dokažeš le s svojimi računi za tisto, kar si vlagala.
Druga bi bila, če bi bila vidva nekje v zakonu mnogo let več, se tako lahko opravičuje in potem dokazuje, da si ti tudi prispevala in koliko – v teh 4ih letih pa je on zagotovo več prispeval, kot ti. Tvoja olajševalna okoliščina je edino, če bi bila z namenom doma, torej brez zaposlitve, z vajinim dogovorom, da je tako, da bi bila doma “gospodinja in skrbela za otroke, jih vgajala, fizično skrbela za dom in v
Me zanima, kaj je narobe s teboj? Kako lahko sploh pomisliš, da ti kaj pripada… Ženske niste normalne, nič ne vlagate, na koncu bi pa delile pol pol.
Taki primerki mi dvignejo pritisk, ker mečejo slabo luč na naš spol.
Eno je, če bi skupaj delala in vlagala. Ampak stanovanje je kupljeno z denarjem, ki ga ima mož od prej.
Žal ne. To je njegovo prejšnje premoženje. Ni tukaj ravno pravilo 50/50.
Tudi zato ne, ker ima on račune pisane na svoje ime, kupoval je on opremo -skoraj vse. On je že vedel, je taktično to tudi počel, brez skrbi 🙂 Ti lahko svoja vlaganja dokažeš le s svojimi računi za tisto, kar si vlagala.
Druga bi bila, če bi bila vidva nekje v zakonu mnogo let več, se tako lahko opravičuje in potem dokazuje, da si ti tudi prispevala in koliko – v teh 4ih letih pa je on zagotovo več prispeval, kot ti. Tvoja olajševalna okoliščina je edino, če bi bila z namenom doma, torej brez zaposlitve, z vajinim dogovorom, da je tako, da bi bila doma “gospodinja in skrbela za otroke, jih vgajala, fizično skrbela za dom in v
No, odvetnica ki ima brezplacno svetovanje mi je zatrdila, da mi pripada polovica. Da naj pac recem, da sem delala vse doma on je pa hodil v sluzbo. Sicer to ni res, je potem se doma skuhal pa opral, pa vozil me je okoli ker jaz pac nimam avta ne izpita. Me tudi skrbi, kako bi to dokazala. Doma sem bila, ker sem ze v pokoju in je pac taka penzija. Sicer bi lahko sla kaj zmes delat ampak ni bilo potrebe ker sem za sebe imela dovolj. Aja,podpisala sem nek sporazum, da ne bom nicesar zahtevala v primeru locitve. Odvetnica pravi, da ne velja ker je overjen samo na upravni enoti in ne notarsko. Da mi vseeno pripada pol. Da naj izkoristim brezplacno pravno pomoc, ki mi pripada. Svojega premozenja nisem nikoli imela ampak ce bi pa zdaj dobila kakih 50 tisocakov se jih ne bi branila. Ampak tudi ce imam brezplacno odvetnico se mi ne da bockat po sodisci ce nimam ravno sans.
Jesicca, če je to res kar si napisala, nimam besed.
Saj se zavedaš, da je to goljufija nekoga, ki si mu obljubila “v dobrem in slabem”, torej si ga vsaj 4 leta nazaj imela rada. No, ali pa ti je bilo všeč, da bo kupil hišo, ti povej?
Imaš kam iti? So še živi starši, imaš brate ali sestre? Lahko zaprosiš za občinsko stanovanje?
Povej kaj več, bomo probali drugače svetovati, ker polovica hiše ti pač moralno gledano ne pripada.
No, vsemu temu se izogneš, če imaš stanovanje v najemu.:)) Odpoveš najem in šutneš babo skoz vrata.
Ljubica, saj vem, da provociraš.
Ampak dragi moji, dejansko ni jasna zadeva. Tip je sicer res dobil keš od prodaje stanovanja, ampak je potem bil v razmerju s tole perlo in med skupnim razmerjem je model kupil bajto, stanovanje whatever… dejansko bi lahko bejba uveljavljala to, da je ona delala, on skrbel za keš, sta pa do stanovanja prišla med trajanjem zveze. kaj ima veze, kje je on keš dobil. Imel ga je pač in skupaj sta se lotila nakupa stanovanja. Ona mu je dajala fizične usluge, on jo je zalagal s kešem. Pah, ne vem, odvisno od odvetnika.
Še enkrat- vsemu temu se izgoneš, če greš v najem, hehehe. Zato pa so sodišča pri nas tako zabasana, ker ima vsak svojo nepremičnino, za katero se potem po sodiščih pravda, da ne bi bivši ali bivša preveč odnesel.
Ja, imam obcinsko stanovanje tako da to ni problem. Moralno me ne zanima, zanima me, ce je pravno mogoce dobiti vsaj del. Tako kot trdi odvetnica. Ker sem bila vedno prepricana da je to pac njegovo. Tudi on je mislil, da je lastnistvo na njegovo ime, dokazilo o obstoju premozenja pred poroko in moj podpis sporazuma, da ne bom nic zahtevala dovolj. Pa je tudi njemu odvetnica rekla, da nekaj mi pripada da pa sigurno ne polovica. Ampak ce mi mogoce od vrednosti 60000eur 1/3 je tudi ok.
Vidiš zato pravnica dela na brezplačnih nasvetih, ker nima pojma. Deli se premoženje ustvarjeno v času trajanja zveze. Kar ima od prej se tvojih prstov ne tiče. Je pa res da ne velja
tista pogodba, ampak ne zaradi overjenega podpisa na občini (tudi) ampak, ker takrat še niso
bile v veljavi predporočne pogodbe. Lahko imaš brezplačno pravno pomoč, ampak stroške postopka bo nosila ti, ko pogoriš. Tudi, če ga olupiš za premoženje, ki je ustvarjeno v času trajanja zveze bo tvoj izkupiček enako 0.
Nima veze stanovanje samo po sebi, pogleda se koliko so mu narasli prihranki na banki in vrednost premoženja (tudi stanovanja), medtem ko je bil s tabo. In koliko so tebi, ko si bila z njim. Njemu pripada polovice tega, kar si ti v času z njim zaslužila, tebi pa polovica tega, kar je on v času s tabo zaslužil. Minus to, kar sta zapravila za sprotne stroške, kar se nikjer na premoženju ne pozna. Če je vmes kopičil na banki denar, ti pa ne, potem ti pripada polovica tega nakopičenega v času zveze.
A bejžno. Četudi bi bila avtoričina zgodbica izmišljena, si morate dandanašnji moški nekaj zapomnit.
Ni tisto vaše mednožno mahedralo ob ločitvah in razpadih zvez merodajno, da mora ženska vrečo napakirat in se izselit. Ker ste jo “kao” servisirali – kr mislite, da je to vse, kar si je zaslužila, rabila in ” v dobrem in zlem” pričakovala ob obljubi id vas. Naka.
Dandanes sobstajajo odlične zamenjave za vaš “not pa ven”. Samo toliko. in ni vredno, če moški prizadene dostojansvo ženske z drugimi stvarmi v neki zvezi, da bo rekel zgini z vrečo, saj sem te servisiral. Ker misite, da ste vse s taspodnjo glavi že sznotraj zveze popedenali in polačali :)))
Tudi tebi isto, kot unemu zgoraj prej kar se “servisiranja” žensk tiče.
A ti misliš, da ženska pa mora tebe servisirat za zastonj in te naučit kaj njej specifićno ustreza v intimi? Nismo vse po enem in istem kopitu – ko želve na hrbtu.
Sem tudi imela takega, je mislil, da je z obdelovanjem skozi leta vse poplačal. Pa jaz sem ga naučila dobro žensko obdelovat in vse ostalo, sploh ni znal na začetku. Bi mu morala še to zakasirat za kar precej let zakona, več kot 4x toliko, kot avtoričina kilometrina zakona…. Mi bo katerakoli naslednja lahko hvaležna, da sem ga naučila na žensko brenkat. jaz ji pa nikakor
Forum je zaprt za komentiranje.