Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev mi pripada dopust?

mi pripada dopust?

Pozdravljeni

Mene pa zanima ali mi pripada dopust med poizkusno dobo, v prejšnji firmi sem sporazumno prekinil d.r. 21.05.07 in 22.05.07 začel pri novem delodajalcu d.r. z tri mesečno poskusno dobo, se pravi brez prekinitve. V prejšnji firmi nisem pokoristil nič letnega dopusta in za to sem prinesel v novo firmo izjavo o nekoriščenju dopusta. V tej firmi imam po pogodbi 2o dni, zanima me samo če lahko, in koliko mi pripada dopusta v teh treh mesecih ko poteka poizkusna doba? Ali mi res pripada samo 1/12 dopusta??

Pripada ti ves dopust, ker delaš brez prekinitve. Seveda, če imaš več kot 6 mesecev skupne delovne dobe. To, da delaš v poskusnem delu, na izrabo dopusta ne vpliva.

hvala za odgovor.

kaj to pomeni 6 mesecev skupne delovne dobe? a pri zdajšnem delodajalcu če imam 6 mesecev delovne dobe? drugače pa imam skupne delovne dobe skoraj 4 leta.

hala za odgovor

Potem je vse v redu, gre za skupno delovno dobo, namreč pri delavcih začetnikih je tako, da jim pripade cel dopust šele po 6 mesecih nepretrganega dela ali pa če pretrgaš delovno dobo, česar pa ti nisi napravil.

hvala za odgovor in upam da mi bo šef prisluhnil in da bom dobil dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close