Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Mi lahko prosim kdo pove?

Mi lahko prosim kdo pove?

Pozdrav!

Jaz sem sicer še mlajša ženska, vendar sem kar nenadoma huje zbolela. Po zdravljenju sem zdaj bila na eni rehabilitaciji, kjer so mi ugotovili, da sem praktično nezaposljiva. Drugi teden grem na zavod za zaposlovanje, kjer mi bodo dali odločbo o tej nezaposljivosti. Sicer so mi priznali na invalidski komisiji invalidsko pokojnino za polovični čas.

Zanima me, če mi lahko, lepo prosim, kdo pove, nekaj stvari.

Kako je potem s socialno – mislim tisto denarno socialno pomoč (zdaj jo imam še polno, ali jo potem sploh dobivam kaj, čeprav bom imela potrdilo o nesposobnosti za delo)? Kdaj si moram to urediti na socialni, da mi ne slučajno bilo treb kaj nazaj vračevati…?

Kje pa ugotovijo % okvare telesa? Ena moja soseda dobiva tudi za to nekaj malega denarja… Pa sem razmišljala, če bi lahko tudi jaz, pa se takole malo pozanimam… Kje se pa to da urediti? Kako?

Kako je pa glede Programa socialne vključenosti? Kaj se sploh tam dela, kaj se tam dogaja? Na internetu sem brala, da je to ena možnost, ki pa ni nujna, da jo takole invalid sprejme. Zanima me, kako je s tem? Jaz nimam ravno želje, da bi šla v to… Kaj lahko naredim, ko me bodo tam vprašali ali bom šla v ta program ali ne? Če me prav razumete… Upam. Kako me bodo potem obravnavali, če zavrnem to? (No, naj povem čisto na grobo – ko sem hodila na rehabilitacijo, nisem zmogla več kot eno uro dela! Bolelo me je potem vse, ker sem se dobesedno silila, morala sem jemati tablete proti bolečinam. Že med potjo in doma potem se cele popoldneve le prespala…). Zato pravim, da nimam želje iti v ne vem kaj, ker nisem sposobna!

Toliko zaenkrat.

Hvala in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close