Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mg klorid

Mg klorid

Za kaj ga( za katere tezave oz dele telesa) uporabljate in kako(nacin), koliko?

To o magnezijevem kloridu šest hidratu sem nekje na forumu že pisal pred kakim letom. Najboljša je raztopina za transdermalno uporabo. Načeloma naj magnezijevi ioni ne bi prehajali skozi kožo v krvni obtok. Koža je precej mikroporozna zato je transdermalna uporaba učinkovita. Najprej sem uporabil raztopino 100g tega klorida v dva ali tri decilitre prekuhane vode. Uporabljal sem eno čajno žličko (5 mililitrov) na koži. Raztopina je bila zame premočna, pojavili so se rdeči fleki, zato sem to še dodatno razredčil. Naredil sem tudi test na sebi tako, da sem se praktično cel namazal s to tekočino. Učinek je bil premočan, zato to odsvetujem. Po nekaj minutah se je pojavilo močno bitje srca in tudi sam psihološki občutek delovanja te raztopine ni bil prijeten. Kot bi bil močno prebujen, nekaj podobnega. Najraje sem se namazal po rokah, ali pa nogah zato, da se to hitro spere dol s kože pol ure, uro kasneje. Na koži povzroča to kot nek lepljiv občutek zato je fino da se spere dol. Tudi morska voda je bogata z magnezijem (okrog en gram magnezijevih ionov na liter morske vode) zato nekateri priporočajo, da ko pridemo s plavanja nazaj na obalo, da se kapljice same posušijo na koži in nekaj malega magnezija transdermalno preide v krvni obtok. Hvala Šnelca, ker si me spomnila na magnezij, sem šel kar med tipkanjem v kopalnico in se namazal s tem na hitrico. 🙂

Nič posebnega – malo (ponavadi manj kot tretjino čajne žličke) ga raztopim v pol deci vode v kozarcu in spijem po požirkih (skozi cel dan) po zahtevnejših turah oz treningih.

Da ni mišičnih krčev oz. da se mišice bolje regenerirajo.

Če spijem vse naenkrat je preveč in se znajo pojaviti prebavne težave.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close