Najdi forum

Mezga

Dragi kuharji! S fantom imava zelo rada testenine, ker pa nama največkrat primanjkuje časa za pripravo le-teh, enostavno v kupljeno paradižnikovo mezgo vmešava tune, pa je. Ker pa so te mezge prav predrage, me zanima, kako bi se jo naredilo doma. Paradižnika nam doma ne primanjkuje, manjka mi le recept.
Hvala vam že vnaprej za vse sugestije! Pa lep pozdrav!

Paradižnik nareži na koščke (lahko ga predhodno olupiš), na olivnem olju prepraži čebulo, dodaj paradižnik, baziliko, malo rožmarinčka, posoli, popopraj in kuhaj. Omakca mora biti gosta, da ne boš preveč zalivala z vodo, najbolje nič in dober tek!

Tole sicer ni recept, je pa ideja:
Jaz vedno skuham poln pisker bolonjske omake. Jemo jo tisti dan (si jo namečeš, kolikor ti duša želi), potem pa jo zamrznem v jogurtovih kozarčkih – po porcijah. Kadar potrebujem kosilo “na hitro”, samo skuham testenine in odmrznem/pogrejem omako.

Prosim za recept za bolonjsko omako,…hvala in lp.
T.

prepražiš čebulo, dodaš faširano meso, česen, začimbe in paradižnikovo omako. Vse to pretenstaš in omaka je tu

Zakaj ne kupuješ paradižnikove omake v tetrapaku imenuje se Pomi ali pa katero drugo. Vedno je kakšna v akciji in jih takrat kupi na zalogo, rok uporabe je tja do leta 2004. Včeraj sem kupila eno v tetrapaku, ki ima celo pokrov za zapret in stala je 160,oo SIT. To se mi zdi zelo poceni. če pa nima pokrova za zapret pa ostanek omake prelij v steklenico z navojem.Vse te omake so naravne brez konzervansov, paradižniki so olupljeni in spasirani, dodana je voda in sol.
K tej paradižnikovi omaki pa potem lahko dodajaš meso ali ribe ali smetano ali pa samo začimbe, vse je stvar tvojega okusa. Lahko jih zamrzneš in ko jih potrebuješ samo odtajaš in pogreješ ter poliješ po testeninah ali čem drugem pa dober tek!

Če pa boš delala sama parad. omako, paradižnike obvezno ulupi, potunkaš jih za par minut v vročo vodo in potem olupiš, jih zmiksaš, dodaš malo soli in osnova je tu.potem pa dodajaj po svojem okusu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close