Najdi forum

Metal

Ena najnovejših zvrsti glasbe je metal.

Kakšno je vaše mnenje o takšni glasbi? Se vam zdi nasilna ali preprosto izvirna in drugačna?

Razpišite se ;)!

Oh… metal pa ni spet tako nova zadeva. Od poznih 1970-ih pa do danes je ratalo mnogo več novih zvrsti.
Pa vseeno… Meni se metal kot glasba niti malo ne zdi nasilen. To prispodobo dobi glasba šele takrat, ko pričnejo glasbeniki biksat po svoje in vnašajo v glasbo neko agresijo, nasilništvo, ipd.
Meni je metal zelo všeč. Nekako še rajši imam pa gothic varianto.

metal pa ni nova zvrst, je prej kaka štanc varianta.

kar se pa agresivnosti tiče, mislim da je bil punk svoje čase dosti bolj.

Hello 😉

Metal ziher ni novejša zvrst glasbe, je pa res, da se veliko podzvrsti te glasbe “rojeva” na novo…sam metal pa definitivno ni nova zvrst…samo primer, kako daleč nazaj izvirajo Irona maiden, Helloween in podobni…

Sicer nisem proti nobeni zvrsti glasbe, ker pa le ima vsak svojo pravico, da se odloči poslušati, delati, misliti, kar si želi, saj je misel svobodna, je pa res, da mi je metal ena ljubših zvrsti glasbe (čeprav poznam veliko takih, ki metala ne prenesejo…ga pač takrat ne poslušam, ne ;))

Metal sem prvič nekak začel poslušati v začetku srednje šole…in ker mi je nekak padlo v uho, sem se malo bolj poglobil v to zvrst in mi je postala zelo všeč, tak da ga poslušam od takrat naprej…

Zakaj pa tako??

Hmmm…veliko je razlogov…najbolj všeč mi je to, ker se nekak “upirajo moderni družbi” in se nekak ne pustijo, da bi igrali na playback, kot se to večina dogaja v današnji dobi…vedno igrajo v živo…poleg tega imajo pesmi vedno nekakašen pomen…večina in so besedila dolga, pravzaprav celotna pesem in ne povejo samo par kitic in to ponavljajo tri minutke…

Njihove pesmi trajajo pet do sedem in več minut, majo neki pomen, všeč mi je melodija (bobni, soliranje kitare in seveda besedila)…

No, to je moje kratko mnenje 😉

Lp,

Innocence

posluši ti cannibal corpse, pa potem govor

posluši cannibal corpse, pa jih primerji z nekaterimi punk besedili. ne bi reku da je punk agresivnejši od metala.

Evo ravno take agresivneže sem imel v mislih.
Koga ***** briga ali je metal agresivnejši od punka. A se kvaliteta glasbe meri po tem katera bo bolj agresivna al kaj?

odvisn no.. men ne paše poslušat nagnusnih besedil kot jih majo corpsi, ker se nanašajo na nespoštovanje žensk, in še česa.

ehhh…. ker “pojejo” o žrtvavanju devic, krvi, ubijanju, sadizmu, smrti tako in drugače? eno so besedila , drugo je real life in stil življenja.

samo to se vprašaj, koliko pizdarij in fajtov so imeli punkerji in koliko metalci. in katerega bi raje srečal na samem ko ima slab dan. : )

plus tega, je punk veliko več kot zgolj sex pistols

brutal death skupina cannibal corpse pojejo o posilstvu žensk, in rezanju organov. s takim človekom res nebi želel imet stikov.

pol mi pa razlož neki.. zakaj pojejo o sadizmu, rezanju organov in posilstvih? a pojejo v prvi osebi slučajno, al v kašni drugi? kr js v teh besedilih ne vidm smislov.

po moje je en ventil to, pa prodaja se. pa frik si , če okol vsa v črnem letaš in verige okol tebe rožljajo : )

sem dost stara, da ti lahko povem, ker sem imela opravka že z enimi in drugimi.

tako na prvi pogled, pa deluje res zastrašujoče ja…to je pa tud vse. lep dan.

ne, mene ubistvu res, zanima sam to, če skupina cannibal corpse s svojimi besedili o posilstvih opisuje sebe (so oni posiljevalci?), al ubistvu pišejo v prvi osebi posiljevalca, al sovražijo posiljevalce? če opisuješ v komadu posilstvo, vsaj povej a si ga naredu ti, al pišeš vse skupi kr neki za brezveze da nateguješ folk, al ubistvu izražaš sovraštvo do posiljevalca, kar pa v besedilih cannibal corpse ni utemeljeno, zato te skupine ne razumem… mi lahko kdo od njihovih fanov obrazloži eno njihovo besedilo, na koga se nanaša, proti komu je komad namenjen, al so posiljevalci oni sami?

To pa že ni najnovejša zvrst glasbe, obstaja že kar lep čas. Tako v vednost!!!

Prav nič ni zastrašujoče. Strašni so potuhnjeni in priliznjeni ljudje…..Hih….

Satan
Take my soul to hell
I must burn in the inholy flames
Satan
Take my soul to hell
I must burn to purify my weak soul
Father
I call your name upon the furious winds
I’m possessed by the spiritual strength of hell
In the chambers of my dark heart a black flame burns
Satan
I summon the horned one from the darkened realms
Grant me the darkened unholy power
To please my evil wicked lust
The coveted hour has finally arrived
The hour when darkness over skies descends
Under the pale light of the frozen moon
I prepare the virgin for sacrifice
Bring damnation upon my soul

My dark desires
My dark desires
My dark desires
My dark desires

Besedilo od black metalcev dark funeral!

Nofx ne žali nekaj cannibalov, ker oni ne žalijo žensk , ampak govorijo o tem kar se v realnem svetu dogaja:nekrofilija, sadizem, posilstva, umori, klanje, samomori…….
Metal je umetnost!

New Report

Close