Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika meso – odstopanja v teži

meso – odstopanja v teži

Pozdravljeni,

najprej vam moram opisat svoj primer:

Že nekaj časa kopujem meso, pri določenem mesarju oz. mesnici. V preteklosti nisem nikoli šla preverjat ali je količina, ki mi jo je izračunal, dejanska količina, ki mi jo je dal, a vendarle zadnjič je bilo drugače.
Naročim rezino jetrc (za domačo žival), in mi mesar kar izračuna 100gr jetrc. Na oko mi je takoj jasno, da nekaj ne štima. In res pridem domov, zvagam in ugotovim, da je gramov pol manj in sicer cirka 50gr!
Odstopanja je 100% (100gr računal, 50gr dal). Da gre za napako, me ne bo sam Bog prepričal; zame je to prevara!

Danes se ponovno znajdem v isti mesnici in mi spet računa 50gr več. Dobila sem 1250gr , plačala 1300gr. Na računu je bilo natanko 1300gr! To sem opazila, ko sem prišla domov, saj mi je bilo čudno, kako je zadel točno 1300gr!

Mislim, da imam vsaki krat opravka s samim “bogom mesarjev”, saj vedno izreže do grama natančno (vedno je okrogla stevilka)!

Mesnica, je del večje verige. Odstopanja, sem oprazila vedno pri istemu mesarju (kako je z drugimi mesarji ne vem, saj takrat še nisem preverjala).

Kaj bi vi naredili v tem priimeru? Tržna inšpekcija, zveza potrošnikov ali itd????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close